بتول گندمی امروز در مراسم رونمایی از اطلس محلات مشهد اظهار کرد: در شروع کار شورای پنجم یکی از دغدغههای موجود ساختار شهرداری و دغدغه بعدی که از طرف مجموعه وزارت کشور وجود داشت منطقهبندی مشهد بود.
وی افزود: همکاران ما در گذشته این کار را انجام داده بودند، اما اقدامات انجام شده نتوانسته بود وزارت کشور را مجاب کند، لذا این موضوع با فوریت جهت ایجاد توازن و همدلی در مدیریت و پاسخگویی به مردم به ویژه در مناطقی که جمعیت زیادی درآن ساکن هستند و در آنها یک ناهمگونی زیادی وجود داشت در دستورکار قرارگرفت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: براین اساس یکی از اولین مصوبات شورای پنجم تصویب طرح تقسیم مناطق بود که فرآیند تایید آن در کمیسیون ماده پنج و وزارت کشور انرژی زیادی گرفت، اما نهایتا طرح با ۱۷ منطقه شهری و ۱۷۰ محله مورد تصویب قرارگرفت.
وی با بیان اینکه «شاید سوال این است که مصوبهای که سال ۹۷ فرایندهایش را به آن سختی طی کرده چرا هنوز به سرانجام نرسیده است»، تصریح کرد: این سوال برای ما نیز وجود دارد که چرا اجرای این طرح که در برنامهریزیهای سال ۹۸و ۹۹ برای منطقه ۹ و دو که در آن چالش داشتیم و جزو ضرورتها بود اجرا نشده است؟. ما هنوز هم منتظر هستیم که اجرایی شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: باوجود این موضوع اکنون کار بسیارخوبی در تدوین اطلس انجام شده است و کار تدوین آن به مشاور بیتجربهای سپرده نشده است، بلکه تدوین اطلس توسط توان و تخصص شهرداری و با حساسیت مهندس آلشیخ و تلاش خانم مهندس مهربان و همکارانشان به سرانجام رسیده است. امیدواریم اطلس محلات مشهد بتواند زیربنایی برای تدوین برنامههای دقیق و مبتنی برخواست مردم باشد.
وی افزود: اگر میخواهیم به سمت مردمسالاری برویم کلید آن در مرکز محلات زده میشود. زیرا درمحلات خواست مردم مطرح و خود مردم با هم گفتوگو میکنند. این خواستهها میتواند برای اجرا به سمت مدیرانی سوق داده شود که منتخب خود آنها هستند.
گندمی بیان کرد: اقدامات بیشتر بر اساس تصمیمات مدیران، مشاوران و یا متخصصان بدون توجه به محلات برای مردم گرفته میشود که این موضوع همواره فاصله زیادی را بین مدیران و مردم ایجاد میکند. به این دلیل که ما پروژههای بزرگی را با تصمیمات خودمان اجرا میکنیم در حالی که شاید نیاز مردم چیز دیگری باشد. شاید کارهایی با هزینه کمتر در حوزههای اجتماعی و نرمافزاری در محلات مردم را بیشتر خوشحال و راضی کند.
وی افزود: در مجموع معتقدیم که دادههای جمعآوری شده در اطلس محلات میتواند به مشاوران طرحهای تفصیلی که اطلاعاتشان مربوط به قبل از سال ۹۰ و ۹۱ است کمک کند تا براساس نیازهای امروزی شهر برنامهریزی کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه « اطلس محلات مشهد با توجه به شناسایی ۲۳۰ کانون محلات مشهد و فعال کردن ۱۷۰ محله شهر تاثیر بسیاری در برنامهریزی مناسب دارد»، خاطرنشان کرد: این اطلس میتواند ما را از تصمیمگیریهای شخصی و غیر تخصصی که با خواست مردم فاصله دارد دورکند.
محمدهادی مهدینیا، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی مشهد نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: امروزه در شهرهایی زندگی میکنیم که ارتباط خوبی با محله خودمان نداریم و این ارتباط قطع شده است. این درحالی است که در گذشته محلهمحوری بسیار پررنگ بوده و بسیاری از کارها و فعالیتها با محوریت اهالی محلات انجام میشده است.
محلهمحوری بسیار کمرنگ شده است
وی با بیان اینکه «اکنون محلهمحوری بسیار کمرنگ شده است»، تصریح کرد: جمعآوری اطلاعات از محلات و شناسایی محلهها در چارچوب اطلس جامع محلات مشهد اولین گام به سوی محله محوری است. از مهندس آلشیخ که سنگبنای تدوین اطلس جامع محلات را گذاشتهاند و معاونت برنامهریزی که کار را عملیاتی کردهاند تشکر میکنیم .
مهدینیا با اشاره به تقسیمبندی مناطق مشهد خاطرنشان کرد: تصویب تقسیم مناطق به ۱۷ منطقه و ۱۷۰ محله و تایید آن از سوی وزارت کشور خالی از اشکال نیست، اما باید کار را نقطهای شروع کرد. معتقدیم اطلاعات اطلس جامع محلات مشهد باید به صورت برخط بوده و دائم بهروز شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، وی افزود: مدیریت شهری و شورای پنجم زیرساختهای خوبی را برای اینکار محیا کرده است. یکی از آنها ایجاد رصدخانه شهری در کارخانه نوآوری است. با توجه به این موضوع اطلس جامع محلات مشهد باید به صورت پلتفرمی در رصدخانه شهری بارگذاری شود تا سایر بخشهای خارج از شهرداری نیز به آن پیوسته و شاهد آمار یکپارچه باشیم.
انتهای پیام
نظرات