• پنجشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99110906455
  • خبرنگار : 71496

"سپر فولادی" ارتش ترکیه در شمال غرب سوریه

"سپر فولادی" ارتش ترکیه در شمال غرب سوریه

نظامیان ترکیه با ایجاد ده‌ها نقطه و پایگاه نظامی و استقرار هزاران شبه‌نظامی و صدها خودروی نظامی در طول نقاط برخورد میان گروه‌های مخالف سوری و نیروهای دولت دمشق از حومه غربی حلب تا شمال شرق شهر لاذقیه یک خط دفاعی-نظامی را ایجاد کردند که" سپر فولادی" نام داشته و هدف از آن ممانعت از پیشروی نیروهای دولت دمشق به سمت مناطق تحت کنترل مخالفان سوری است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، مسؤول یگان نظارت و پیگیری در گروه‌های مخالف سوری اظهار کرد: نیروهای ارتش ترکیه یک خط دفاعی موسوم به سپر فولادی را در طول نقاط تماس گروه‌های مخالف سوری و نیروهای دولت دمشق برای دفاع از استان ادلب و سایر مناطق تحت کنترل مخالفان سوری در حومه‌های غربی حماه و حلب تا منطقه جبل الاکراد در شمال غرب لاذقیه ایجاد کردند. آنها برای ایجاد این خط دفاعی حدود ۶۰۰۰ سرباز و حدود ۷۵۰۰ خودروی نظامی از جمله توپخانه سنگین، راکت‌اندازها، رادارها و دستگاه‌های شنود و بیش از ۲۰۰ تانک و خودروی زرهی و نفربر را در بیش از ۷۰ نقطه و پایگاه نظامی استراتژیک مستقر کردند.

این مسؤول گروه‌های مخالف سوری در ادامه گفت: تنها در کوه الزاویه واقع در جنوب ادلب ۲۰ نقطه و پایگاه نظامی ترکیه ایجاد شده‌اند که مهم‌ترین آنها در تل ایوب واقع است و یک پایگاه استراتژیک محسوب می‌شود چرا که به دلیل ارتفاعش بر مساحت گسترده‌ای از کوه الزاویه و دشت الغاب در غرب حماه، دو پایگاه نظامی در شهرک شنان و دو پایگاه دیگر در شهرک سرجه، ۱۱ پایگاه نظامی ترکیه در شهرک‌ها و روستاهای احسم، الباره، الرویح، بلیون، دیر سنبل، فرکیا، تل معراتا، قوقفین، ترعان، معرزاف و نحله در کوه (جبل) الزاویه در فاصله حدود ۳۰ کیلومتری مرکز شهر ادلب اشراف دارد. همزمان با ایجاد این نقاط و پایگاه‌های نظامی از سوی ارتش ترکیه، نقاط دیگری در جنوب ادلب در مسیر حلب-لاذقیه ایجاد شدند که مهمترین آنها در مناطقی در معترم، القیاسات و مدرسه بسنقول و محمبل هستند.

صهیب الادلبی، فعال رسانه‌ای اظهار کرد: نیروهای ارتش ترکیه کار ساخت پایگاه‌های نظامی را در نزدیکی مسیر حلب-لاذقیه از روستای الترنبه در نزدیکی شهر سراقب تحت کنترل نیروهای دمشق و نیروهای روسیه گرفته تا روستاهای النیرب، مناطق واقع در جنوب شهر جسر الشغور در غرب ادلب و در نهایت یک پایگاه نظامی در شهرک قسطون در سهل الغاب واقع در غرب حماه آغاز کرده‌اند.

الادلبی در ادامه گفت: نیروهای ترکیه به تازگی کار ساخت چندین نگهبانی و پاسگاه با بتن در طول آزادراه از ابتدای روستای الترنبه را آغاز کردند. برای اجرای این طرح نیاز است نگهبانی‌ها و پاسگاه‌های نیروهای ترکیه در طول این مسیر تا منطقه عین حور از توابع استان لاذقیه در شمال غرب سوریه احدث شوند و در ادامه مسیر آزادراه برای عبور و مرور کاروان‌های تجاری میان شهر حلب و ساحل سوریه تحت نظارت نیروهای ترکیه و نیروهای اپوزیسیون سوریه وابسته به آنکارا اصلاح و تعمیر شود.

مؤید الحسین، فعال حومه غربی حلب نیز گفت: نیروهای ارتش ترکیه در چند روز گذشته با تعداد بیشتری نیرو و خودروهای زرهی از جمله راکت‌اندازها و تانک‌ها، حضور خود را در پایگاه‌های نظامی موجود در مناطق التوامه، داره عزه و کفر عقیل در غرب حلب تقویت کردند.

الحسین افزود: پایگاه‌های موجود در حومه غربی حلب با نقاط و پایگاه‌های نظامی ترکیه در طول خط برخورد میان نیروهای اپوزیسیون و نیروهای دمشق در حومه جنوبی ادلب و دورترین نقاط حومه غربی حماه و کوه الاکراد در شمال غرب لاذقیه در ارتباط هستند، به این ترتیب می‌توان گفت ترکیه یک سپر نظامی و مسلح به تمامی انواع سلاح‌ها و نیروها را برای دفع نیروهای دمشق و شبه‌نظامیان خارجی حامی آنها و نیز ممانعت از هرگونه عملیات نظامی ایجاد کرده و به طبع روسیه نیز دیگر نمی‌تواند با آغاز عملیات‌های نظامی برای پیشروی در منطق تحت کنترل نیروهای مخالف دست به ماجراجویی بزند زیرا قطعا با نیروهای ترکیه مواجه خواهد شد.

در مقابل بکار الحمیدی، از فعالان حومه غربی حماه اظهار کرد: با وجود استقرار تعداد زیادی از نیروهای ارتش ترکیه و احداث ده‌ها منطقه نظامی برای این نیروها، نیروهای وابسته به دمشق به بمباران و حملات خود به مناطق مسکونی تحت کنترل مخالفان ادامه می‌دهند به طوری که در دو روز گذشته روستاهای افس، النیرب، الباره و احسم در جنوب ادلب را با بیش از ۵۰ خمپاره و راکت هدف قرار داده‌اند در مقابل گروه‌های مخالف سوری نیز دست به حملات توپخانه‌ای زده و پایگاه‌های نظامی دمشق را هدف قرار دادند که به کشته شدن پنج تن از نیروهای دولت دمشق در شهر سراقب منجر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha