به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در افتتاحیه دهمین دوره مجلس دانش آموزی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد با بیان اینکه خوشحالم در آستانه چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شاهد میدان داری و حضور جوانان در قالب مجلس دانش آموزی در عرصه تعلیم و تربیت کشور هستیم گفت: امروز جلوههای نابی از همبستگی، انسجام، هویت، غرور ملی و حضور جوانان در عرصههای تصمیم سازی در فضای تعلیم و تربیت را شاهدیم.
وی افزود: در دهمین دوره مجلس دانشآموزی نمایندگانی از اقصی نقاط کشور در کنار اقلیتهای دینی و دانشآموزان با نیازهای ویژه به نمایندگی از ۱۵ میلیون دانشآموز گردهم آمدهاند تا از دغدغههای تعلیم و تربیت سخن بگویند و با هم اندیشی و خردجمعی به ارتقای نظام تعلیم و تربیت کمک کنند و خود نیز تمرین تعامل، گفتوگو، مشارکت، دوستی، صلح، پرسشگری، نقدپذیری، تحمل و مدارا و مسئولیتپذیری کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آشنایی دانشآموزان با اسناد بالادستی و سیاستهای مهم نظام تعلیم و تربیت، افزایش بصیرت و آگاهی از حوزههای مختلف تعلیم و تربیت، تجربهگردانی و کسب فیض از محضر اساتید و معلمان برجسته بخشی از این تمرین تربیتی است اظهار کرد: شنیدن صدای دانشآموزان و نیاز دانشآموزان از زبان خود آنها و تفکر، تامل، ارائه راه حل و پیشنهاد توسط خودشان مانند تهیه اسناد ۱۲ گانه سازمان دانشآموزی میتواند فرایند تصمیمسازی و مشارکت دانش آموزان را در سیاستگذاریها و اجرا تسهیل و میسر کند.
کاظمی ادامه داد: امروز مجلس دانشآموزی میتواند در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مصداق بارزی از توجه مسئولان به جوانان و اعتماد به جوانان در جای جای کشور ایران باشد. اکنون لازم می دانم دو نکته را تاکید کنم: نکته اول خطاب به دانشآموزان و نمایندگان مجلس دهم است که با توجه به اینکه مجلس یک نهاد صنفی و مشورتی است، حضور فعال در عرصههای مختلف تعلیم و تربیت به ویژه فعالیتهای آموزشی، پرورشی و اجتماعی در چارچوب ضوابط مجلس و استفاده از خردجمعی برای ارائه پیشنهادات سازنده لازم است.
وی تاکید کرد: هچنین باید توجه کنید که یکی از مهمترین کارکردهای مجلس کارکرد تربیتی آن است و یقینا مهمترین بروندادش این است که انسانهای شایسته و برخوردار از صلاحیتها و توانمندیها و مطالبهگر تحویل جامعه بدهد. مجلس دانش آموزی مسیری برای تربیت مدیران آیندهساز و پیشرانان تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است.
به گزارش ایسنا، پناهی روا، رئیس دبیرخانه مجلس دانش آموزی نیز با بیان اینکه مجلس دانشآموزی بعد از گذشت ۲۰ سال یکی از کم نظیرترین مجالس دانشآموزی دنیاست گفت: در مجموع ۲۸ هزار و ۲۹۴ نفر نماینده مجلس دانش آموزی قریب به ۱۵ میلیون دانش آموز را هدایت می کنند و به صورت نیمهحضوری یا مجازی در بستر شبکه شاد در مسیر تربیت سیاسی اجتماعی و مدیریت آینده کشور متناسب با سند تحول به کار خود ادامه میدهند.
وی افزود: نقد و بررسی کتب درسی، ارائه پیشنهادات و نظر نمایندگان مجلس دانشآموزی درباره کتب درسی و تعامل آنها با مولفان کتب درسی منجر به اصلاح برخی کتب درسی در سالهای ۹۸ و ۹۹ و مابقی در سال ۱۴۰۰ شده است.
رئیس دبیرخانه مجلس دانشآموزی با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: تدوین اسناد مجلس دانشآموزی به علاوه ارائه راهبردها از دیگر فعالیتهای مجلس دانشآموزی است. همچنین سند نهمین دوره مجلس به عنوان مدرسه و سلامت روان دانشآموز جهت رسیدگی به دبیرخانه ابلاغ شده و یکی از دستاوردهای دیگر این مجلس است.
پناهیروا با بیان اینکه توسعه تعاملات و روابط برون سازمانی در مجلسی دانش آموزی از طریق همکاری مشترک با دفتر توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری به منظور حمایت از دانش آموزان مناطق کمتر توسعه یافته صورت گرفته است گفت: همکاری با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به منظور ترویج گفتوگوی بین نسلی از دیگر فعالیتهای مجلس دانشآموزی است.
انتهای پیام
نظرات