• چهارشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99110805589
  • خبرنگار : 71623

جدال بر سر استاندارد برنج ادامه دارد!

جدال بر سر استاندارد برنج ادامه دارد!

ستاد تنظیم بازار که دو ماه پیش درخواست تداوم تعویق استاندارد ۱۲۷ را داشت، حالا مقرر کرده محموله‌های ثبت سفارش شده در حال حمل و موجود در بنادر و گمرکات کشور بر اساس شرایط دوره تعلیق استاندارد ۱۲۷ نوع برنج در بخش مشخصات فیزیکی (ظاهری) ترخیص می‌شود.

به گزارش ایسنا، عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار طی نامه‌ای به رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرده که عدم اصلاح استاندارد ۱۲۷ برنج منجر به توقف ترخیص کالا و در نتیجه افزایش قیمت در بازار شده، بنابراین بر اساس مصوبات اخیر ستاد تنظیم بازار و تسهیل و تسریع در واردات برنج، مقرر شده محموله‌های ثبت سفارش شده در حال حمل و موجود در بنادر و گمرکات کشور بر اساس شرایط دوره تعلیق استاندارد فوق ترخیص و مشمول ضوابط فعلی نشود.

همچنین تا زمانی که سازمان ملی استاندارد نسبت به تجدیدنظر در استاندارد ۱۲۷ اقدام نکرده،  بند فوق به قوت خود باقی خواهد بود.

عباس قبادی همچنین با اشاره به نزدیکی ایام پایانی سال و تقارن آن با ایام ماه مبارک رمضان و نیاز به تنظیم بازار محصول فوق از رئیس سازمان ملی استاندارد درخواست کرده که دستور دهد جهت جلوگیری از تبعات ناشی از عدم اجرای مصوبات فوق اقدام لازم را انجام دهد و نتیجه را به این معاونت اطلاع دهد.

دو ماه پیش هم این مقام مسئول طی نامه‌ای به سازمان ملی استاندارد درخواست کرده که استاندارد ۱۲۷ نوع برنج در بخش مشخصات فیزیکی (ظاهری) یک سال دیگر هم به تعویق افتد.

گفتنی است که به تعویق افتادن اجرای استاندارد ۱۲۷ برنج در بخش مشخصات فیزیکی به این معنی است که واردکنندگان ملزم به اعلام درجه‌بندی برنج وارداتی (از نظر ظاهری) نیستند اما استانداردهای کیفی و بهداشتی این محصول تغییری نکرده و همچون قبل کنترل می‌شود. این استاندارد سال گذشته  "به دلیل وجود برخی مشکلات و معذورات برای واردکنندگان" برای یک سال به تعویق افتاد و اخیرا مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد درباره وضعیت اجرای این استاندارد در سال جاری گفته بود که تجدید نظر برای تمدید مصوبه به تعویق افتادن استاندارد ۱۲۷ نوع برنج در بخش مشخصات فیزیکی (ظاهری) برای یک سال دیگر، در انتظار توافق وزارت جهاد کشاورزی، شرکت بازرگانی دولتی و انجمن واردکنندگان برنج بر سر جدول درجه بندی این محصول است، چراکه حذف آن به لحاظ تجاری مشکلاتی ایجاد می‌کند.

موجودی برنج در بنادر کشور چقدر است؟

در حال حاضر چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی در بنادر کشور وجود دارد که ۹۱ هزار و ۴۰۰ تن از آن برنج است. اما نکته مهم‌تر این است که در ۹ ماهه اول امسال حدود ۷۷۶ هزار تن برنج وارد شده است که در مقایسه با پارسال ۳۰ درصد کاهش داشته است.

البته نمی‌توان گفت علت این کاهش واردات تنها مربوط به بحث استاندارد است، چراکه جریان واردات و ترخیص برنج و دپوی بیش از چند هزار تنی آن در دوره ای در سال جاری با حواشی همراه بود؛  به گونه ای که حدود ۲۳۰ هزار تن برنج از سال گذشته در گمرک و بنادر انباشت شده بود ولی با وجود اظهار به گمرک به دلیل عدم تامین ارز و صدور کد رهگیری بانک امکان ترخیص نداشت.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha