سید محمد طباطبایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سال گذشته فیلم «عزیز» به کارگردانی سیدمهدی موسوی برزکی از کاشان، جایزۀ بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگری و بهترین صدابرداری را از جشنواره فیلم کوتاه تهران دریافت کرد و امسال نیز، همۀ نمایندگان اصفهان در سی و هفتمین دورۀ این جشنواره بینالمللی، نامزد دریافت جایزه از بخشهای مختلف آن شدهاند.
وی توضیح داد: فیلم کوتاه «کوک» به کارگردانی صادق داوری مستقیماً از جشنواره فیلم کوتاه تهران به سی و نهمین جشنواره فیلم فجر راه پیداکرده که این افتخار بزرگی برای اصفهان است و فیلم کوتاه «فشن» نیز به کارگردانی فردین انصاری نامزد دریافت جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس شده و مورد توجه منتقدان جشنواره فیلم کوتاه تهران قرارگرفته.
مدیر انجمن سینمای جوانان در استان اصفهان ادامه داد: فیلم کوتاه «دکل» به کارگردانی بابک مصطفوی از دفتر انجمن سینمای جوانان خمینی شهر در بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین صدابرداری و بهترین تدوین نامزد شده و فیلم «ترس خود را جابجا میکند» به کارگردانی ایمان صالحی و ملیکا غلامی نیز نامزد دریافت جایزه در بخشهای بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی و بهترین تدوین شده است.
طباطبایی یادآور شد: در رخدادی بیسابقه، دو فیلم به نمایندگی از اصفهان در بین پنج نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم کوتاه این جشنواره حضور دارند و امیدوارم که هر چهار فیلم راهیافته، در اختتامیه هم بدرخشند و قلۀ جشنواره فیلم کوتاه تهران را فتح کنند.
وی دربارۀ وضعیت فیلم کوتاه در اصفهان گفت: چند سال پیش در گفتوگو با رسانهها اعلام کرده بودم که سینمای اصفهان در حال پوستاندازی است و موج نوی فیلم کوتاه از اصفهان شروعشده است. اکنون نتیجه آن بسترسازیها را میبینیم و درمییابیم کسانی که روی آنها سرمایهگذاری شده، در پاتوق فیلم کوتاه اصفهان دور هم جمع شدهاند و تلاش را رها نکردهاند، اکنون به درجهای از پختگی رسیدهاند که با فیلم کوتاه سازان تا دندان مسلح تهران به رقابت میپردازند.
مدیر انجمن سینمای جوانان در استان اصفهان خاطرنشان کرد: در تهران بهترین امکانات، تجهیزات، عوامل، اساتید، بازیگران و سرمایه نهادهای مختلف و بخش خصوصی در اختیار فیلمسازان قرار میگیرد و در چنین شرایطی وقتی فیلمسازان شهرستانی با دستخالی به این مرحله از موفقیت میرسند، نباید بهسادگی از کنار آن گذشت.
وی با ابراز تأسف گفت: طی دو سه سال اخیر، حدود ۲۰ تن از بهترین عوامل فیلم کوتاه و بلند سینمای اصفهان به تهران و خارج از کشور مهاجرت کردهاند به این خاطر که در شهر خودشان از آنها حمایت نمیشود. مسئولان فرهنگی استان اصفهان باید باور کنند که حمایت از فیلم کوتاه و فیلم بلند ضروری است و این شهر سزاوار قطب شدن در سینمای کوتاه و بلند است.
طباطبایی تصریح کرد: سینما و فوتبال جوانان ما را به خود جذب میکند. در بحث فوتبال حمایتهای خوبی صورت گرفت، تیم سپاهان و ذوبآهن تشکیل شدند و تیمهایی مثل پرسپولیس و استقلال را که سالها در لیگ ایران خدایی میکردند، بارها کنار زدند و عنوان قهرمانی را کسب کردند. اگر زیرساختها برای سینمای اصفهان نیز فراهم شود و مراکزی که امکان حمایت دارند، در این راه قدم بگذارند، این حرکت رو به رشد را در سینمای اصفهان بیشازپیش خواهیم دید.
مدیر انجمن سینمای جوانان در استان اصفهان یادآور شد: اصفهانیها قله سینمای جهان را فتح کردهاند و خاک این شهر ذاتاً کارگردان پرور است. اگر فیلمسازان در اصفهان حمایت شوند به شهرهای دیگر مهاجرت نمیکنند و امیدوارم مسئولان کاری کنند تا آرزوی زاون قوکاسیان محقق شود.
وی توضیح داد: آرزوی زاون این بود که فیلمسازان اصفهان در اصفهان، برای اصفهان فیلم بسازند.
طباطبایی گفت: اگرچه کرونا ضربه بزرگی به همۀ بخشها بهویژه سینما زد اما جریان فیلم کوتاه در اصفهان زنده ماند و گعدههای کوچک فیلمسازان همچنان پابرجاست. حضور پررنگ نمایندگان اصفهان در جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز حاکی از همین امر است.
مدیر انجمن سینمای جوانان در استان اصفهان، از رسانهها خواست که بحث ضرورت حمایت از فیلم کوتاه را پیگیری کنند و اظهار کرد: نوید شکلگیری موج نوی فیلم کوتاه در اصفهان را پیشتر داده بودم و اکنون میبینم که این موج نو به سینمای بلند نیز سرایت پیداکرده است. فیلمسازانی که در حوزه فیلم کوتاه کار میکردند به درجهای از پختگی رسیدهاند که بهشرط حمایت میتوانند اصفهان را به قطب تولید فیلم بلند ایران نیز تبدیل کنند.
انتهای پیام
نظرات