• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99110603553
  • خبرنگار : 50406

تغییرات اساسی در انتظار کمربند گرمسیری زمین است

تغییرات اساسی در انتظار کمربند گرمسیری زمین است

ایسنا/خراسان رضوی با افزایش دمای زمین، انتظار می‌رود کمربند بارانی گرمسیری یک تغییر دائمی به سمت شمال داشته باشد.

به نقل از ارث، نتایج مطالعه جدید دانشگاه کالیفرنیا در شهر ارواین (UC Irvine) تایید می‌کند که تغییرات آب و هوایی موقعیت کمربند باران را تغییر می‌دهد اما نشان می‌دهد که تغییرات ازنظر منطقه‌ای ناسازگار خواهند بود. گروه تحقیق میان‌رشته‌ای، متشکل از مهندسان محیط‌زیست، دانشمندان سیستم زمین و کارشناسان علوم داده هشدار می‌دهند که تغییر ناهموار کمربند گرمسیری می‌تواند امنیت غذایی میلیاردها  نفر را تهدید کند.

کمربند گرمسیری بارانی، نواری از باران‌های شدید در نزدیکی خط استواست که با حرکت فصلی خورشید به سمت شمال و جنوب حرکت می‌کند. نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که سازگاری این الگوهای جابه‌جایی سالانه با تغییر آب‌وهوا به هم می‌خورد و همه مناطق گرمسیری به‌طور مساوی تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. به‌عنوان‌مثال، کمربند باران در قسمت‌هایی از نیمکره شرقی به سمت شمال و در قسمت‌هایی در نیمکره غربی به سمت جنوب حرکت خواهد کرد.

به گفته محققان این مطالعه، تغییر جهت شمالی کمربند گرمسیری بارانی به سمت شرق آفریقا و اقیانوس هند در آینده منجر به افزایش خشکسالی در جنوب شرقی آفریقا و ماداگاسکار خواهد شد. همچنین این الگوی آب و هوایی باعث افزایش سیل در جنوب هند خواهد شد. علاوه بر این، درنتیجه حرکت کمربند باران به سمت جنوب بر فراز شرق اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس، آمریکای مرکزی شرایط خشکسالی شدیدتری را تجربه خواهد کرد.

آنتونیوس مامالاکیس (Antonios Mamalakis) محقق ارشد این مطالعه اظهار کرد: تحقیق ما نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی باعث خواهد شد موقعیت کمربند بارانی گرمسیری زمین در جهت‌های مخالف در دو بخش طولی که تقریبا دوسوم کره زمین را پوشش می‌دهد، حرکت کند، روندی که تاثیرات ناگهانی بر دسترسی آب و تولید مواد غذایی در سراسر جهان خواهد داشت.

برای بررسی، کارشناسان شبیه‌سازی رایانه‌ای ۲۷ مدل پیشرفته آب و هوایی را تجزیه‌وتحلیل کردند. آنان واکنش کمربند بارانی گرمسیری را این‌گونه  ارزیابی کردند که در آن افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا پایان قرن ادامه دارد.

به گفته مامالاکیس تغییر گسترده‌ای که در تحقیق وی مشاهده شد در مطالعات مدل‌سازی قبلی که میانگین جهانی تاثیر تغییرات آب‌وهوا بر کمربند گرمسیری  را ارائه می‌داد، پنهان‌شده بود. گروه وی با جداسازی پاسخ در مناطق نیمکره شرقی و غربی توانست تغییرات شدید آینده را پیش‌بینی کند.

جیمز رندرسون (James Randerson) محقق دیگر این مطالعه بیان کرد: در آسیا، کاهش پیش‌بینی‌شده در انتشار آئروسل، ذوب شدن یخچال در هیمالیا و از بین رفتن پوشش برف در مناطق شمالی ناشی از تغییرات آب و هوایی، باعث گرم شدن جو با سرعت بیشتری نسبت به مناطق دیگر خواهد شد.

وی افزود: ما می‌دانیم که کمربند باران به سمت این گرما تغییر جهت می‌دهد و حرکت شمال آن در نیمکره شرقی با این تاثیرات مورد انتظار تغییر آب‌وهوا مطابقت دارد. تضعیف جریان گلف استریم (یک جریان اقیانوسی قوی است که آب گرم را از خلیج مکزیک به اقیانوس اطلس می‌آورد) و تشکیل آب‌های عمیق در اقیانوس اطلس شمالی احتمالا نتیجه عکس دارد و باعث تغییر جهت جنوب در کمربند گرمسیری باران در سراسر نیمکره غربی می‌شود.

پروفسور افی فوفولا جورجیو (Efi Foufoula-Georgiou) محقق دیگر این تحقیق عنوان کرد: پیچیدگی سیستم زمین، با وابستگی‌ها و حلقه‌های بازخورد در بسیاری از فرآیندها و مقیاس‌ها بسیار دلهره‌آور است. (حلقه بازخورد فرایندی است که در آن خروجی‌های سیستم به عقب می‌چرخند و به‌عنوان ورودی استفاده می‌شوند.)

وی ادامه داد: این مطالعه ترکیبی از رویکرد مهندسی تفکر سیستم با تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و علوم آب‌وهوا برای آشکار کردن جلوه‌های ظریف  ناشناخته گرم شدن کره زمین در پویایی و افراط بارش منطقه است.

نتایج این مطالعه در نشریه  Nature Climate Change منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha