• یکشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99110503290

سرپرست معاونت درمان علوم پزشکی شیراز خبر داد

دورهمی ممنوع/ یک بیمار خانواده‌ای را مریض می‌کند

دورهمی ممنوع/ یک بیمار خانواده‌ای را مریض می‌کند

ایسنا/فارس یک متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره تاثیر دورهمی‌های خانوادگی بر افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹، تاکید کرد که اگر در یک دورهمی تنها یک نفر بیمار باشد، امکان ابتلای همه افراد شرکت کننده در آن دورهمی وجود دارد.

دکتر اورنگ ایلامی یکشنبه ۵ بهمن در جمع خبرنگاران، با اشاره به مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص خوشه‌های خانوادگی ابتلا به کروناویروس، گفت: بررسی یکی از این خوشه‌های انتشار نشان می دهد حضور یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ در یک دورهمی خانوادگی سبب ابتلای ۱۸ نفر به این بیماری شده است.

ایلامی با تاکید بر اینکه از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، متاسفانه بیش از ۷۵ هزار نفر از هموطنانمان بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده اند، افزود: در روزهای اخیر، روند شیوع بیماری در کشور و استان فارس نزولی بوده و این سیر کاهشی به معنای پایان دوره بیماری نیست؛ بلکه ویروس در سطح ملی و بین المللی در حال چرخش است و با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، بار دیگر شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹خواهیم بود.

توصیه هایی ویژه برای کسانی که به کرونا مبتلا شده اند

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به پدیده عفونت مجدد در افراد مبتلا به کروناویروس، هشدار داد: با توجه به جهش‌های ویروس عامل بیماری کووید ۱۹، امکان اینکه فرد به طور مجدد به این بیماری مبتلا شود، وجود دارد.

ایلامی ادامه داد: از آنجایی که افراد بهبودیافته نیز می توانند بار دیگر مبتلا یا عامل انتقال این بیماری باشند، توصیه می شود بیماران بهبود یافته نیز، بیش از پیش دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.

قطع زنجیره انتقال کرونا نسخه واحد شکست کووید ۱۹

او با بیان اینکه نسخه واحد برای شکست کرونا در سراسر دنیا، قطع کردن زنجیره انتقال این ویروس است، تاکید کرد: دورهمی های خانوادگی و حضور در تجمعات تهدیدی برای اتصال دوباره این زنجیره محسوب می‌شود، پس باید دید و بازدیدهای مجازی جایگزین دورهمی های خانوادگی و تجمعات حضوری شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه دید و بازدید مجازی را برای نخستین بار در سطح فراگیر تجربه می کنیم، اضافه کرد: کرونا شهر به شهر و حتی روستا به روستا پیش رفته و با گسترده شدن پهنه جغرافیایی کرونا در ایران، زمان ریشه کن شدن این ویروس خطرناک، طولانی ‌تر می ‌شود، پس هر کدام باید سهمی در قطع چرخه انتقال آن داشته باشیم.

تفاوت مدت زمان ماندگاری کروناویروس بر روی سطوح

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مدت زمان ماندگاری کروناویروس بر روی سطوح به سطح مورد نظر، شرایط محیطی و نحوه قرار گرفتن آنها روی سطوح بستگی دارد و ضروری است برای پیشگیری از شیوع کروناویروس، دست ‌های خود را ضدعفونی کرده و یا به صورت مرتب بشوییم.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه باید مراقب بود، تلاش ‌های انجام شده در راستای کنترل بیماری کووید۱۹ در کشور بی ‌اثر نشود، افزود: توصیه متخصصان برای پرهیز از سفر و حضور در خانه باید جدی گرفته شود؛ چه بسا که حتی سفرهای درون شهری هم در انتقال کروناویروس سهم به سزایی داشته باشد.

او با بیان اینکه فاصله گذاری فیزیکی جزو اقدامات غیردارویی کنترل عفونت است که برای متوقف کردن یا کاهش سرعت شیوع بیماری های بسیار مسری انجام می شود، یادآور شد: هدف از فاصله گیری فیزیکی، کاهش احتمال تماس بین افراد دارای عفونت و افراد سالم است تا انتقال بیماری، عوارض و در نهایت مرگ و میر کاهش یابد.

پاندمی کووید ۱۹ به پایان نرسیده

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه پاندمی کووید ۱۹ به پایان نرسیده و تنها موارد ابتلا به بیماری و مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی کاهش یافته است، هر گونه سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی را موجب آغاز موج جدیدی از بیماری دانست و گفت: هم اکنون در استان های شمالی کشور و برخی از نقاط گرمسیری استان فارس، شاهد روند افزایشی شیوع این بیماری هستیم.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی از مردم خواست تا با استفاده مداوم از ماسک، ضدعفونی و شست‌ و شوی مرتب دست‌ ها با آب و صابون، خودداری از حضور در اجتماعات و دورهمی های خانوادگی و رعایت فاصله فیزیکی، از انتشار و شیوع این ویروس خطرناک پیشگیری ‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۵ ۱۶:۰۶

یکسری به خطوط اتوبوسرانی شهری بزنید وقتی دیدید ملت بهم مچاله شدن انوقت دورهمی خانوادگی را ازاد میکنید.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۶ ۰۷:۵۰

دوران توصیه به این هشدارهای دایه دلسوزتر از مادر گذشته و مردم به تجربه چیزی خلاف تبلیغات رسانه ها یافته اند و دورهمی را کنار نمیگذارند.