به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، این قطعنامه هدفگیری فزاینده "اموال فرهنگی از جمله اماکن و اشیای مذهبی توسط حملات تروریستی و شبهنظامیان غیرقانونی" را که معمولاً به تخریب و همچنین سرقت و قاچاق غیرقانونی موارد به سرقت رفته میانجامد، محکوم میکند.
قطعنامه این مجمع مخالفت خود را نسبت به "همه حملات به اماکن مذهبی و زیارتگاهها... از جمله هرگونه تخریب عمدی آثار و بناها" که قانون بینالمللی را نقض میکند، ابراز میدارد. و همچنین همه تهدیدات به حمله، آسیب یا تخریب اماکن مذهبی را محکوم کرده و هرگونه اقدام برای معدومسازی یا تبدیل اجباری هر مکان مذهبی را تقبیح میکند.
این قطعنامه توسط عربستان سعودی پیشنهاد شد و کشورهای عربی از جمله مصر، عراق، اردن، کویت، یمن، بحرین، سودان، عمان، امارات متحده عربی و فلسطین هم که توسط سازمان ملل به عنوان یک دولت غیرعضو ناظر شناخته میشود، از آن حمایت کردند. بنگلادش، جمهوری آفریقای مرکزی، گینه استوایی، موریتانی، مراکش، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و ونزوئلا هم از آن حمایت کردند.
این قطعنامه پس از حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا، با اجماع به تصویب رسید و "ولکان بوزکر"، رئیس مجمع درباره آن اظهار کرد: " تصمیم گرفته شده است".
از "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل خواسته شده کنفرانسی با حضور نهادهای سازمان ملل، ۱۹۳ کشور عضو این سازمان، چهرههای سیاسی، رهبران مذهبی، سازمانهای مبتنی بر ایمان، رسانه، جامعه مدنی و دیگران برگزار کند تا به هدایت پیشرفت در اجرای برنامه اقدام سازمان ملل برای حفاظت از اماکن مذهبی کمک کند.
انتهای پیام
نظرات