• چهارشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99110100835
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان شرقی:

آماده مشارکت فعال در صادرات کالاهای ایرانی به بازار روسیه هستیم

آماده مشارکت فعال در صادرات کالاهای ایرانی به بازار روسیه هستیم

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی بر توسعه همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و روسیه در مناطق آزاد دو کشور تأکید کرد و گفت: آماده تشکیل هولدینگ‌های صادراتی مشترک برای صادرات پایدار به بازار روسیه با نظارت و کنترل کیفی و کمی کالاهای صادراتی هستیم.

محمدرضا پورمحمدی در ارتباط تصویری با سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، با بیان اینکه مسئولیت تقویت و توسعه روابط با کشورهای همسایه و ایفای نقش محوری در توسعه همکاری‌های منطقه ای به  استان آذربایجان شرقی محول شده است، افزود: این استان یکی از مهم‌ترین استان‌های کشوراز لحاظ قابلیت‌های صنعتی و اقتصادی است.

وی اظهار کرد: در ۹ ماهه امسال میزان صادرات استان به روسیه حدود پنج میلیون دلار و میزان واردات از این کشور ۶ میلیون دلار بوده است.

وی با اشاره به بخشی از ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف از جمله فعالیت بیش از پنج هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی، ۱۳ واحد بزرگ خودروسازی و قطعه‌سازی و صادرات شیرینی و شکلات به ۸۰ کشور، افزود: فعالان استان در زمینه کشت فراسرزمینی در کشورهای گرجستان و قرقیزستان نیز فعال بوده و کارهای بسیار خوبی در زمینه کشاورزی انجام می‌دهند.

پورمحمدی با اشاره به تنگناهایی که در توسعه همکاری‌های ایران و روسیه وجود دارد، گفت: در عین حال که ایران و روسیه هر دو عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، ولی این پیمان خیلی عملیاتی نیست و هنوز مبادلات و مراودات تسهیل نمی‌شود؛ هزینه‌ها در گمرک‌های ورودی روسیه بالا بوده که نیاز است با کاهش این هزینه‌ها و تسریع و تسهیل، امکان رقابت برای تجار ایرانی فراهم شود.

وی بر لزوم رفع تبعیض در پذیرش گواهی مبدأ صادره از اتاق بازرگانی رشت و تبریز در گمرکات ورودی روسیه و عدم سخت‌گیری بی مورد در خصوص گواهی مبدأ صادره از اتاق بازرگانی تبریز به خصوص در گمرک آستراخان تاکید کرد.

وی همچنین بر لزوم تبادل هیأت‌های تجاری میان ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: برای تسریع و تسهیل روابط آماده میزبانی از هیأت‌های تجاری و اقتصادی روسیه در تبریز هستیم و می‌توان نمایشگاه‌های تخصصی به صورت مجازی و یا حضوری برپا کرد.

استاندار آذربایجان شرقی بر لغو روادید و روان‌سازی تسهیل و تسریع صدور ویزای تجازی به‌ویژه برای فعالان اقتصادی و تجار تاکید کرد و گفت: ضروری است مشکلات حمل‌ونقل کالا از طریق آبی، جاده‌ای، ریلی و هوایی حل شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این ارتباط تصویری، با بیان اینکه تهران و مسکو به‌رغم اعمال تحریم‌های ظالمانه و سخت از سوی آمریکا همکاری‌های اقتصادی رو به جلویی دارند، افزود: روسیه کشوری با اقتصاد عمدتاً وارداتی است و بازار واردات این کشور درحدود ۲۷۰ میلیارد دلار در سال است.

کاظم جلالی با بیان اینکه روسیه صادرکننده نفت و گاز است، ادامه داد: برخی معتقدند که اقتصاد ایران و روسیه اقتصاد موازی از لحاظ انرژی است؛ ولی این سخن، سخن درستی نیست و اقتصاد ما می‌تواند در بخش‌هایی که دارای مزیت بسیار زیادی است مکمل اقتصاد روسیه باشد.

وی اظهار کرد: همکاری‌های ایران و روسیه در سطح نظامی، امنیتی، دفاعی و سیاسی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد، اما در زمینه‌های روابط اقتصادی و فرهنگی کاستی‌هایی وجود دارد که لازم است دو طرف برای رفع آن تلاش کنند.

وی ادامه داد: در بخش غیرنظامی اقدامات مختلفی آغاز شده است که متاسفانه به دلیل شیوع کرونا متوقف شد؛ بنابراین ما در انتظار کاهش محدودیت‌ها و باز شدن مرزها برای آغاز پروژه‌ها هستیم و قطعا از طرح‌های قابل اجرا حمایت خواهیم کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به عنوان دو کشور همسایه در کنار گسترش روابط راهبردی در سال‌های اخیر، در تلاش هستند تا از ظرفیت‌های بالای تجاری و اقتصادی یکدیگر نیز آن‌گونه که شایسته است، بهره متقابل و لازم را ببرند.

وی اظهار کرد: مناسبات میان ایران و روسیه در حال حاضر در بهترین شرایط قرار دارد، اما با این وجود روابط اقتصادی دو کشور با داشتن توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالا در سطح مطلوبی نیست و برای رفع موانع و مشکلات اقتصادی تلاش می‌شود.

به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، جلالی ادامه داد: متاسفانه تجار ایران در بازار بزرگ روسیه به شکل فردی وارد مبادلات تجاری می‌شوند و چون با بازار روسیه آشنا نیستند دچار مشکلات متعددی می‌شوند.

وی با بیان اینکه باید تجار ایرانی به صورت شراکتی و هولدینگ در بازار روسیه حضور یابند، گفت: آذربایجان شرقی دارای ظرفیت بالایی در بخش خودروسازی، قطعه‌سازی و همچنین صنایع غذایی است که می‌توان با ایجاد شرکت در این دو بخش وارد بازار بزرگ روسیه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha