وبینار تغذیه سالمندان از سلسله وبینارهای گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان است که با هدف کمک به بهبود تغذیه در سالمندان و به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان امروز سه شنبه 30 دی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، دکتر ساره حسینی، مدرس «وبینار تغذیه سالمندان» گفت: در حال حاضر جمعیت جهان به سمت سالمندی رفته و این امر در اینده سرعت بیشتری مییابد، طبق پیش بینی سازمان ملل متحد در سال 2050 میلادی بیش از یک سوم جمعیت جهان را سالمندان تشکیل خواهند داد.
وی افزود: تعداد جمعیت سالمندان ایران نیز در دهههای اخیر نسبت به گذشته افزایش یافته است، سالمندی در واقع مسن تر شدن افراد در طی زمان است که با تغییرات فیزیولوژیک همراه است، سازمان بهداشت جهانی افراد بین 45 تا 65 سال را میانسال و افراد 75 تا 90 سال را سالمند مینامد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: دوران سالمندی نیز مانند سایر مراحل زندگی بشر جزئی از روند طبیعی زندگی است که با رعایت برخی اصول ساده میتوان این دوره را با رضایت، شادکامی و سلامت پشت سر گذاشت.
حسینی گفت: در دوران سالمندی با توجه به تغییر نیاز های تغذیهای بدن و کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و تحرک، داشتن یک رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود زیادی مانع از بروز بیماری های مزمن در میانسالی شده و یا از شدت آن بکاهد.
وی افزود: توده چربی بدن در دوران سالمندی به علت عدم تحرک افزایش مییابد و در این دوران چاقی و اضافه وزن خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: در این سنین باید لزوما غذاهای ساده و کم حجم با میزان کم چربی، کلسترول و نمک مصرف شود، پروتئین مورد نیاز بدن در این دوران بهتر است از طریق مصرف ماهی، گوشتهای کم چربی، مرغ، فرآوردههای لبنی، سفیده تخم مرغ تامین شود.
وی یادآور شد: باید تعداد وعدههای غذایی در دوران سالمندی افزایش و حجم این وعدهها کاهش یابد، همچنین مصرف نوشابههای گازدار و کافئین دار، غذاهای دودی و کنسرو شده حتی المقدور کاهش یابد؛ در این سنین معمولا میزان دفع آب افزایش مییابد؛ به همین دلیل حتما باید مصرف کافی مایعات مد نظر قرار بگیرد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: مصرف غلات کامل، سبزیجات و میوههایی مثل سیب، گلابی، آلو، زردآلو، انار و آجیل و میوههای خشک در سنین میانسالی توصیه میشود.
انتهای پیام
نظرات