محمد سیاری، امروز (سهشنبه-۳۰ دی ماه) در کارگروه سازگاری با کمآبی شهرستان اظهار کرد: آبخوان اردستان از دهه ۶۰ تا ۸۰ فشار بسیار زیادی را تحمل کرده و برداشتهای بیرویهای از آن شده است.
وی با بیان اینکه منطقه اردستان در یک محدوده خشک و نیمهخشک قرار دارد و بارندگیهای خیلی زیادی را مشاهده نمیکنیم، افزود: متوسط بارش شهرستان حدود ۱۰۰ میلیمتر در سال است و تغذیه بالایی نداریم، ولی چاههایی با دِبی بسیار وجود داشته که طی سالها افت زیادی در آبخوان ایجاد کرده است.
کارشناس مطالعات آبهای زیرزمینی دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای اصفهان، تصریح کرد: از سال ۱۳۶۳ تاکنون به صورت تجمیعی بیش از ۲۳ متر افت سطح آب زیرزمینی در شهرستان اردستان رخ داده که این میزان در سال گذشته حدود ۵۷ سانتیمتر بوده است.
سیاری با هشدار نسبت به وضعیت کاهش محسوس سطح آبهای زیرزمینی، خاطرنشان کرد: وضعیت افت آبهای زیرزمینی اردستان باعث فرونشست زمین شده که باعث نابود شدن آبخوان میشود.
وی گفت: در سالهای گذشته برخی اقدامات مانند اجرای طرح تعادل بخشی، نصب کنتورهای هوشمند و کاهش پروانه برداشت تأثیر خود را گذاشته و توانسته کاهش ۵۰ درصدی برداشتها را داشته باشد، ولی افت آب به دلیل شرایط فیزیولوژی آبخوان هنوز وجود دارد که نشان میدهد کشاورزان باز هم باید برداشتهای خود را مدیریت کنند.
کارشناس مطالعات آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت فرونشست زمین در اردستان بحرانی است و باید برای آن برنامهریزی شود، گفت: عمده تخلیه آبی که از منابع زیرزمینی انجام میشود در بخش کشاورزی است. اقدامات پیشگیرانهای که در حال حاضر انجام میدهیم اگر از ۴۰ سال پیش انجام داده بودیم خیلی نتایج بهتری میگرفتیم و آبخوان دچار فرونشست نمیشد.
سیاری در خصوص آخرین وضعیت آبخوان در سطح استان با بیان اینکه در استان اصفهان ۳۵ محدوده مطالعاتی وجود دارد که متولی آن آب منطقهای استان است، گفت: در استان اصفهان ۲۷ منطقه ممنوعه وجود دارد که از این تعداد ۱۰ منطقه آن ممنوعه بحرانی است که یک مورد آن در شهرستان اردستان قرار دارد و دارای فرو نشست است.
انتهای پیام
نظرات