مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: پروانه چوبخوار یکی از آفات مهم درختان پسته محسوب میشود که طی سالیان اخیر به دلیل رعایت نکردن اصول باغبانی در بسیاری از باغات استان به عنوان معضل جدی مطرح شده و هر ساله خسارت زیادی به باغات پسته وارد میکند.
محمد شجعی اظهار کرد: خوشبختانه تراکم این آفت در بیشتر باغات شهرستان کاشمر هنوز به آستانه خسارت اقتصادی نرسیده است اما با توجه به اینکه در سال جاری خطر گسترش این آفت در باغات منطقه وجود دارد، ستاد شبکه مراقبت و پیشآگاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشمر در خصوص احتمال طغیان آفت خطرناک پروانه چوبخوار در باغات پسته شهرستان به کشاورزان هشدار داده است.
شجعی با اشاره به اینکه بهترین روش مبارزه با این آفت، هرس سرشاخههای آلوده در زمستان و همچنین مبارزه غیرشیمیایی از طریق نصب تلههای فرمونی در اواخر اسفندماه است توضیح داد: زمستانگذرانی پروانه چوبخوار پسته یا کرمانیا به صورت لارو کامل داخل مغز شاخههای جوان درختان انجام میشود.
بنا بر گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی کاشمر، وی افزود: باغهای جوان آلودگی کمتری دارند ولی هرچه سن درختان بیشتر میشود میزان آلودگی افزایش مییابد و باغهایی که در اوایل سال زودتر جوانه میزنند و نیز باغهایی که عملیات زراعی و مبارزه با آفات در آنها به خوبی انجام نمیگیرد آلودگی بیشتری دارند، بنابراین جمع آوری شاخههای خشک و نیمهخشک و شاخههای ضعیف یا آلوده به این آفت، از سطح باغها و سوزاندن آنها تا اوایل اسفند، در کنترل این آفت بسیار موثر است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از کلیه کارشناسان شبکه مراقبت خواست در رابطه با این آفت جدی و خطرناک به پستهکاران هشدار دهند و همچنین باغات آلوده را شناسایی و در رابطه با نحوه مبارزه آموزشهای لازم را به کشاورزان بدهند.
گفتنی است؛ بالغ بر ۳۵۰ هکتار باغات پسته در شهرستان کاشمر وجود دارد که پیشبینی میشود این سطح در سال آینده افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات