• پنجشنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99102519027

رئیس شورای شهر شیراز:

شوراها در دفاع از هویت و موجودیت خود موفق نبوده‌اند

شوراها در دفاع از هویت و موجودیت خود موفق نبوده‌اند

ایسنا/فارس به گفته رئیس شورای شهر شیراز، شوراهای شهرستان و استان در راستای حمایت از خود و نهاد شوراها عملکرد قابل قبولی نداشته‌اند به همین دلیل نمی‌توانیم که بگوییم که شورای اسلامی شهرستان و استان برای انجام وظایف خود و دفاع از هویت و موجودیت نهاد شورا موفق بوده‌اند.

سید عبدالرزاق موسوی پنج‌شنبه ۲۵ دی در بیست و هشتمین اجلاس شورای اسلامی استان فارس، بر تغییر نوع نگاه‌ها به شورای استان با توجه به سال پایانی فعالیت شورای دور پنجم و موضوع اصلاح قانون شورا و همچنین برخی اظهارنظرها و تهاجمات علیه شورا که موجب افزایش نگرانی به نسبت به آینده موجودیت شوراها شده تاکید کرد.

او با بیان اینکه برخی از مشکلات شوراها به خود شوراها برمی‌گردد، افزود: بروز تخلفاتی در برخی از شوراهای شهر و بهانه و ابزاری برای تضعیف شوراها و مخالفت برخی با موجودیت آن شده است.

به گفته موسوی، در قانون شوراها و در ماده ۸۷ وظایفی در چند بند برای شورای اسلامی استان پیش‌بینی شده است از جمله اینکه شورا موظف به بررسی مسائل و مشکلات استان به منظور رفع تبعیض و ارائه آن به به شورای عالی استان‌هاست.

تبعیض بنیان همه بدبختی‌هاست

او با بیان اینکه امروز مصیبتی به نام فقر، فساد و تبعیض همه را گرفتار کرده است، گفت: تبعیض از ریشه‌ها و علت‌های اصلی فساد و فقر است و تبعیض بنیان همه بدبختی‌هاست.در این زمینه نتوانسته‌ایم پیشنهادی به شورای عالی استان‌ها ارائه کنیم که البته شورای عالی استان‌ها هم در این زمینه عملکرد قابل دفاعی نداشته است.

رئیس شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: در راستای انجام وظایف خود با چند مشکل مواجه هستیم؛ یکی نوع نگاه متفاوت اعضای شورا به ماموریت شورای استان، عدم ارائه و ‌پیشنهادات و طرح‌هایی که بتواند راهگشا باشد و همچنین عدم اختصاص و وقت ‌فرصت کافی برای امور شورای استان.

موسوی به موانع بیرونی که موجب تضعیف جایگاه شوراهای استان و شهرستان شده هم اشاره ‌و بیان کرد: شورای استان منابع مالی و مکانی مشخصی ندارد و برای آن باید فکری می‌شد و انتظار می‌رفت طرحی را که توسط شورای عالی استانها برای تامین منابع مالی شوراهای استان و شهرستان به مجلس  ارائه شده بود، مورد توجه نمایندگان قرار می‌گرفت و به جای دغدغه افزایش و تشدید نظارت بر شوراها و محدود کردن اختیارات شورا و حق انتخاب مردم، فکر تأمین منابع مالی و رفع موانع فعالیت شوراها می‌بودند. 

برخی نمایندگان مجلس شوراها را رقبای انتخاباتی خود می‌دانند

او نوع نگاه دولتمردان و نمایندگان مجلس را یکی دیگر از عوامل موفقیت بیرونی شوراهای استان ذکر و عنوان کرد: متاسفانه برخی  نمایندگان مجلس، شوراها را به ویژه شوراهای شهر را رقبای انتخاباتی خود می‌دانند، اگر چه با تشدید نظارت استصوابی تقریباً شرایط رقابت در انتخابات مجلس محدود شده است ، لیکن نگرانی از فعالیت‌های نمایندگان و اعضای شوراها همچنان باقی است. از طرف دیگر تمایل نمایندگان مجلس به ورود در فعالیت‌ها و موضوعات محلی است که در حوزه فعالیت شوراهاست.در حالی که به اندازه کافی مسائل اولویت دار در سطح ملی وجود دارد که نمایندگان محترم مجلس وقت خود را تمام به آنها اختصاص دهند.

به گفته رئیس شورای شهر شیراز، مانع دیگر برای فعالیت شوراها، نوع نگاه برخی مدیران ودستگاهها در کشور، استانها و شهرستان‌هاست که به هر صورت تلاش می‌کنند، حوزه فعالیت و صلاحیت شوراها را  کاهش دهند. که البته تعدد دستگاههای نظارتی را هم باید اضافه کرد. 

موسوی اضافه کرد: تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده در همین مجلس و سلب حق وضع عوارض از شوراها، نمونه و مصداق روشنی از نوع نگاه دولت و مجلس به نهاد شوراهاست. پرسش اساسی این است چه اعتبار و مکانیزمی برای تامین منابع و محتوای این آموزش‌ها در اختیار شورای عالی گذاشته شده است؟ چرا ابزار و مکانیزم لازم برای آموزش و نظارت دراختیار شورای عالی استانها قرار نمی‌گیرد؟

او اضافه کرد: از نگاه بنده شوراها در شرایط خاص و سختی قرار گرفته‌اند و همه عوامل و شرایط گویا می‌خواهند، دست به دست هم دهند تا شوراها تضعیف شوند، درحالی که حجم  فعالیت‌هایی که به صورت مشخص توسط شهرداری‌ها وازمنابع  مالی مردم به ویژه در کلانشهرها در حوزه ماموریت دولت انجام می‌پذیرد، گواه این مدعا ست، و به خوبی نشان که نقش شورا ها در توسعه در توسعه کشور بی بدیل و بدون جایگزین است.

رئیس شورای شهر شیراز تاکید کرد: تصور می‌کنم نمایندگان مجلس به جای تلاش برای محدود کردن حق انتخاب مردم و همچنین اختیارات نهادهای منتخب مردم با همکاری دولت، تلاش کنند، تا شرایط مطلوب برای انجام فعالیت شوراها و در نتیجه جلب اعتماد عمومی و افزایش مشارکت مردمی را که نیاز امروز کشور و نظام هست، فراهم شود. 

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود چند پیشنهاد برای تداوم فعالیت شورای استان ارائه کرد و گفت: برای فرصت باقیمانده اولویتهای شورای استان را مصوب کنیم. در موضوع سرنوشت شوراها وظایف مصرح در قانون تصمیمات و اقدامات لازم اتخاذ شود و از ظرفیت و توان نمایندگان شوراها در راستای افزایش توان شوراها استفاده کنیم. 

او تاکید کرد:  به صورت خاص با هدف تقویت جایگاه شوراها، موضوع رویه‌های متفاوت هیاتهای تطبیق و در واقع فرمانداری‌ها وخود شوراها را هماهنگ و تلاش کنیم که شورای استان در فرصت باقیمانده در شأن و مقام استان مهم و حیاتی فارس خود را نشان دهد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha