به گزارش ایسنا، محسن شهرابی، موسس انجمن دیاران امروز در مراسم رونمایی از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین المللی که به صورت آنلاین در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به انجام مطالعات میدانی از وضعیت مهاجران به ایران گفت: در این مطالعات با بیش از ۲۰ نفر از نخبگان و کارآفرینان مهاجر به ایران مذاکره کردیم تا مشکلات آنها را احصا کنیم.
وی ادامه داد: جمع آوری دادههای به دست آمده از این مطالعات در کتابی به نام "زیست نخبگان علمی و کارآفرینان بینالمللی در ایران" جمع آوری شده و این کتاب به عنوان سند پیشتیبان برنامه همکاری با کارآفرینان و متخصصان بینالمللی نیز به شمار میرود.
شهرابی اضافه کرد: علاوه بر آن مطالعات تطبیقی مفصلی در زمینه مهاجران سایر کشورها انجام شد و در نهایت به پیشنهاد سیاستی منجر شد.
مدیر انجمن دیاران با اشاره به آسیب شناسی مهاجران بین المللی در ایران، خاطر نشان کرد: بر اساس مطالعات ما، "دسترسی به حقوق اولیه شهروندی برای مهاجران" از چالشهای مهاجران است. از آنجایی که در سیاستهای کشور تفکیکی در زمینه مهاجران عادی، نخبه و یا کارآفرین صورت نگرفته است، روالهای برخورد با آنها متفاوت نیست.
وی "ارتقای زندگی و سطح اجتماعی" را از دیگر چالشهای مهاجران نام برد و یادآور شد: لازم است یک پلکان امید و چشم انداز رشدی برای مهاجران تعریف شود تا بتوانند از سیستم حمایتی بهره مند شوند.
شهرابی با اشاره اقدامات قابل اجرا برای مهاجران، گفت: اجرای برنامههای ترویجی از برنامههای ضروری است؛ چرا که ما نیاز به تغییر رویکرد در سطح عموم جامعه، سیاستگذاران و مسوولان درباه مهاجران داریم تا مهاجرت از پدیدهای کلیشهای تبدیل به فرصت و پدیدهای شود که قادر است ظرفیتهایی را برای کشور ایجاد کند.
به گفته وی تاکنون ۱۰۰ نفر از کارآفرینان بین المللی از سوی مرکز تعاملات بین المللی علمی و فناوری ریاست جمهوری به کمیسیون اقامت ویژه معرفی شدند که برای تعدادی از این افراد مدارک اقامتی آنها صادر شده است.
موسس این انجمن با اشاره به راه اندازی سامانه "همکاری با کارآفرینان و متخصصان بینالمللی"، گفت: این سامانه برای دسترسی بدون واسطه و ثبت نام مهاجران به صورت ۳ زبانه (انگلیسی، فارسی و عربی) راه اندازی شده است و مهاجرانی که در ایران زندگی میکنند و یا افرادی که در خارج هستند و قصد مهاجرت به ایران را دارند، میتوانند در این سامانه ثبت نام کنند تا شرایط آنها بررسی شود.
شهرابی حمایتهای این سامانه را شامل ۴ بخش دانست و توضیح داد: بخش اول آن شامل تسهیلات اقامتی ۳ ساله، ۵ ساله و بلند مدت در ایران است که این حمایت راهاندازی شده است و فازهای حمایتی بعدی نیز توسعه مییابند.
وی "استقرار در اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری ایران"، "امکان استفاده از تسهیلات و حمایتهای معاونت علمی از نخبگان که میتواند مشمول مهاجران نخبه بینالمللی شود" و "امکانات آموزشی، رفاهی" را از دیگر فازهای حمایتی این سامانه نام برد.
انتهای پیام
نظرات