به گزارش ایسنا، مهدی محمودی امروز در مراسم رونمایی از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی که به صورت آنلاین در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: کشور ایران بیش از ۴۰ دهه پذیرای مهاجرین از کشورهای مختلف بهویژه افغانستان بوده است.
وی با بیان اینکه علت بیشتر مهاجرت مردم افغانستان به ایران به دلیل شرایط حاکم در افغانستان به لحاظ امنیتی، اقتصادی و بیشتر برای کسب و کار و امرار معاش و امنیت بوده است، اظهار کرد: ایران از ابتدای انقلاب اسلامی با فراز و نشیبهای زیادی چون جنگ تحمیلی، فعالیت گروهکها در دهه ۶۰ و ناامنیهایی که ایجاد کردند و بعد از آن با اعمال تحریمها مواجه بوده، اما در همه این سالها افراد و مهاجران را مورد حمایت قرار داده است.
محمودی، مهاجران را به دو دسته "قانونی" و "غیر قانونی" تقسیم کرد و یادآور شد: در تمام دنیا هر فردی که به صورت غیر قانونی وارد کشور دیگری شود، به عنوان "متجاوز مرزی" شناخته میشود و ما با توجه به این امر و بر اساس قوانین و مقرراتی که در این حوزه وجود دارد، میتوانستیم در یک طرح ضربتی جلوی ورود اتباع غیر مجاز افغانستان را بگیریم؛ اما شرایط کشور افغانستان و شرایط خانوادههای مهاجر را در تصمیم گیریها مورد توجه قرار دادیم.
مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی با تاکید بر اینکه در این زمینه ما برای مهاجران غیر مجاز فرصتهایی نظیر "اردوگاههای خود معرف" در نظر گرفتیم، در این باره توضیح داد: افراد غیر مجاز از کشور افغانستان میتوانند از طریق خودمعرف به ما مراجعه کنند و به کشور خود بازگردند، با این شرایط که هیچ ثبتی در سامانههای بیومتریک ما از آنها انجام نخواهد شد.
به گفته وی، این فرصت تنها یک بار به مهاجران غیر قانونی به ایران داده میشود.
محمودی با تاکید بر اینکه افرادی که به عنوان مهاجر قانونی وارد کشور میشوند نیز در طرح سالانه، آمایش و دارای کارت آمایش میشوند، ادامه داد: در برنامهای که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است نیز سعی شده با هماهنگی وزارت کشور به عنوان سیاستگذار در بین دستگاهها، افرادی که به عنوان نخبه شناسایی شدهاند را مورد حمایت قرار دهند و تسهیلاتی در اختیار آنها قرار داده شود.
وی ادامه داد: آیین نامه حمایت از نخبگان و فرهیختگان درکشور تهیه شده و بر اساس امتیازبندی که در این کمیسیون صورت میگیرد، در وزارت کشور تصمیمات لازم برای ارائه خدمات به متخصصان و کارآفرینان بین المللی گرفته میشود و به افراد اقامت و تسهیلات ویژه داده خواهد شد.
مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی، افزود: بر اساس برنامه همکاری با کارآفرینان و متخصصان بینالمللی، از حداقل ۳ سال، ۵ سال، ۱۰ سال و اقامت دائم به متخصصان و کارآفرینان بینالمللی داده خواهد شد.
وی یادآور شد: از سال گذشته فرآیند ثبتنام صورت گرفته و تعدادی معرفی شدند و پروندههای بعدی نیز در حال طی مراحل قانونی است. در حال حاضر ۷۰ پرونده در دست بررسی و ۳۰ اقامت به شکل تسهیلات ویژه و بلند مدت صادر شده است.
محمودی خاطر نشان کرد: ما به عنوان کمیسیون اقامت در خدمت نخبگان و فرهختگان علمی هستیم و نیاز این افراد باید برطرف شود و خیلی از این افراد میتوانند در کشور خود نقشآفرینی داشته باشند، به گونهای که در حال حاضر تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی در ایران حضور دارند و امیدواریم شرایط در افغانستان فراهم شود تا این افراد بتوانند به کشور خود بازگردند و در کشور خود تاثیرگذار باشند.
وی یادآور شد: مهاجران ایران تنها از کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان نیستند؛ بلکه مهاجران آمریکایی، اروپایی و آسیایی نیز به ایران مهاجرت کردند و مورد حمایت کشور ایران هستند.
انتهای پیام
نظرات