• چهارشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99102417952
  • خبرنگار : 50187

معاون دادگستری استان کرمان:

توجهی به عدالت ترمیمی و موضوعات پیشگیرانه در برنامه‌ها نمی شود

توجهی به عدالت ترمیمی و موضوعات پیشگیرانه در برنامه‌ها نمی شود

ایسنا/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: توجهی به عدالت ترمیمی و موضوعات پیشگیرانه در برنامه‌ها نمی شود و با توجه به تراکم پرونده ها و حجم کاری بالای همکاران قضایی، امکان ورود به مسائل پیشگیری و مشارکت همکاران در این امر فراهم نشده است.

"سیدمهدی قویدل" در نشست هم‌اندیشی با قضات حوزه های قضایی استان کرمان اظهار کرد: توجه به مقوله پیشگیری نه تنها در دستگاه قضایی بلکه در هر جامعه ای از ضروری ترین نیازهاست و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) بر پیشگیری و اصلاح مجرمین تاکید شده است و برابر قانون نیز تمامی دستگاه‌ها موظف به همکاری در امر پیشگیری هستند.

وی با اشاره به اینکه علی رغم اینکه پیشگیری موضوعی مهم و فراقوه‌ای است اما در سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده، افزود: دیدگاه و رویکرد اغلب قضات به اجرای عدالت کیفری بوده و چندان توجهی به عدالت ترمیمی و موضوعات پیشگیرانه در برنامه‌ها نمی شود و با توجه به تراکم پرونده ها و حجم کاری بالای همکاران قضایی، امکان ورود به مسائل پیشگیری و مشارکت همکاران در این امر فراهم نشده اما طی چند سال اخیر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان یکسری اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار داده و تلاش می کند این برنامه‌ها را به صورت علمی پیش ببرد و اکنون برای اثر بخشی بیشتر به همیاری همکاران قضایی در سطح استان نیاز است.

قویدل در ادامه با تاکید بر اینکه باید تغییر رویکرد داده و نگاه اجتماعی، پیشگیرانه و مطالبه‌گری نسبت به مسائل داشته باشیم، گفت: از شئونات دستگاه قضایی مطالبه گری است در حالیکه بار سایر دستگاه‌ها را بر دوش می کشیم و علت عمده آن نبود مسئولیت اجتماعی و اداری است که نتیجه آن سرریز شدن بار اضافی عملکرد دستگاه ها و افزایش پرونده‌ها و جرایم به دستگاه قضایی است.

وی افزود: مصمم به اجرای سند تحول قضائی هستیم و مهم ترین رکن این سند چرخش رویکرد از دادخواست محور به رویکرد حفظ حقوق عامه و ترویج و اشاعه آزادی‌های مشروع است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان بیان کرد: براساس سند تحول باتوجه به اینکه ما متولی کاهش جرم هستیم، باید مطالبه‌گری کرده و به جای رسیدگی به پرونده‌های مفسدین، بسترهای فساد زا را شناسایی و حذف و چرخه معیوب دستگاه قضایی را شناسایی و مرتفع کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم کاملاً برنامه محور است، یادآور شد: چنانچه ما برنامه‌های پیشگیرانه را در کل استان و شهرستان ها پیاده کنیم مطمئنا از حجم ورودی پرونده‌ها رهایی پیدا خواهیم کرد.

قویدل همچنین با اسف بار خواندن وضعیت بازگشت مجدد زندانیان به زندان، تاکید کرد: در سند تحول قوه قضائیه بر بازاجتماعی کردن مجرمین تاکید و برنامه ریزی شده تا رویکرد همه همکاران قضایی و اداری و تمام اقدامات بر اساس سند تحول تنظیم شود.

وی تصریح کرد: طرح اورژانس قضایی به ابتکار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصویب و مورد تایید واقع شد و به واسطه آن، با مداخله فوری، اجتماعی و علمی از پرونده‌هایی که ماهیت اجتماعی داشته و ضرورتی جهت ورود به دادگستری ندارند، جلوگیری خواهد شد.

معاون دادگستری استان کرمان گفت: سامانه جامع ارتباط مردمی(سجام) از بازوان پر توان پیشگیری از وقوع جرم است و افراد در این سامانه به عنوان دیده بانان پیشگیری ثبت‌نام کرده و گزارش هایی از سطح جامعه در خصوص آسیب‌های اجتماعی، جرائم و مشکلات را به این سامانه ارسال می‌کنند و پس از ارجاع به اداره مربوطه، رسیدگی و پاسخگویی خواهند شد.

وی گفت: تاکنون بیش از 7100 نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند و باید جهت جذب اعضا بیشتر اطلاع‌رسانی و تلاش کنیم.

قویدل با اشاره به برنامه‌های اداره فرهنگی- اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: پیشگیری های رشدمدار در سطح مدارس، دبستان ها، والدین و فرزندان ۳ تا ۷ سال و همچنین مربیان ها اجرا می شود و دارای محتوای علمی و به روز است.

وی با اشاره به طرح هور( هویت و رفتار) نیز اشاره و یادآوری کرد: این طرح نیز برای جرایم درجه ۶ تا ۸ اجرا می شود بدین صورت که مجرمین در دوره شرکت و گواهی دریافت می کنند و سپس می توانند از مجازات های جایگزین و تعلیق برخوردار شوند.

معاون دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد معتادان به چرخه اعتیاد برمی‌گردد بنابراین باید با ورود همه دستگاه های ذیربط، مسئله ای که از آن غفلت شده پیگیری و اصلاح شود، چراکه با اصلاح این چرخه بسیاری از جرایم نظیر سرقت‌ها، خشونت، کودک آزاری، همسرآزاری و ... نیز کاهش خواهد یافت.

وی در ادامه افزود: باید دیدگاه و رویکرد قضات پیشگیرانه شود آنگاه اجرای برنامه ها لذت بخش و اثرگذار خواهد بود به همین منظور و در جهت رویکرد جدید سیستم قضایی باید به دنبال ترویج فرهنگ پیشگیری، عدالت ترمیمی و مشارکت میان نهادی باشیم.

قویدل گفت: هدف بعدی ما این است که از قضات جوان به عنوان اعضای هیئت اندیشه ورز و اتاق فکر جهت پیشبرد برنامه های معاونت بهره بگیریم، بدین صورت که اولویت برنامه‌های پیشگیرانه و اثربخشی یا عدم اثربخشی برنامه‌ها در شهرستان های خود را احصاء و ضمن اعلام نظرات و ایده های خود در این خصوص، طرح و برنامه های ابلاغی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را دنبال کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha