• دوشنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99102216706
  • منبع : مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان

در نشست بررسی راهکارهای توسعه صادرات دانش‌بنیان و خلاق پیشنهاد شد

پایگاه‌های صادراتی در کشورهای همسایه و اکو راه‌اندازی شود

پایگاه‌های صادراتی در کشورهای همسایه و اکو راه‌اندازی شود

رئیس مجمع تشکل‌های دانش بنیان در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای توسعه صادرات دانش بنیان و خلاق با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان بازار است و دانش‌بنیان‌ها نیازمند مشوق‌های صادراتی هستند، گفت: اثرات تحریم، بازار غیررقابتی داخل، بازارهای سنتی و شرکت‌های وابسته فرصت چندانی برای جوان‌ها و تازه‌واردها باقی نمی‌گذارند.

به گزارش ایسنا، نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای توسعه صادرات دانش‌بنیان و خلاق با حضور رؤسای فراکسیون مرزنشینان و فراکسیون توسعه روابط کشورهای عضو اکو با پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک مجمع تشکل‌های دانش بنیان و مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق بازرگانی ایران با این دو فراکسیون، با محوریت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق برگزار شد.

افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان و رئیس مجمع تشکل‌های دانش بنیان با بیان اینکه برای تدوین طرح جهش تولید دانش‌بنیان با نمایندگان مجلس تعاملات بسیاری داشتیم، گفت: استقبال می کنیم تا ارتباطات و تعاملات بین نمایندگان مجلس و کمیسیون‌های اتاق بازرگانی و تشکل‌های تخصصی تقویت شود تا با تدوین قوانین مناسب با وضع اقتصاد و جامعه، امور کسب و کارها در کشور تسهیل شود.

به گفته کلاهی، صنایع قدیمی و سنتی نیازمند دگردیسی هستند و باید کمک کنیم تا ضمن درک اهمیت تحول دیجیتال فرآیند انتقال را به درستی پیاده سازی کنند.

مهدی اقتصادی، سرپرست مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق بازرگانی ایران نیز ضمن خوشامدگویی به نمایندگان مجلس و حاضران در نشست، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری جهش تولید برای امسال تمام تمرکز مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات را بر شناسایی و توانمندسازی شرکت هایی که محصولات صادرات محور تولید می کنند، قرار دادیم.

سحر بنکدارپور، دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان با بیان اینکه نقش حلقه واسط میان تجار و شرکت های سنتی با استارتاپ ها و کسب و کارهای جوان را داریم، گفت: بزرگترین هدف ما گسترش بازارهای تجاری است تا محصولات دانش بنیان و فناور علاوه بر بازار داخلی، به کشورهای دیگر هم صادر شوند.

وی پیشنهاد راه‌اندازی پایگاه‌های صادراتی در کشورهای همسایه و اکو را مطرح کرد و گفت: با همکاری فراکسیون مرزنشینان و فراکسیون کشورهای عضو اکو مجلس شورای اسلامی می‌توانیم پایگاه‌های صادراتی را در این کشورها ایجاد کنیم و برای بازاریابی محصولات دانش‌بنیان هم می‌توانیم نمایشگاه‌های دائمی راه‌اندازی کرده تا این محصولات را به بازارهای جدید جهت عرضه ارائه کنیم.

فداحسین مالکی، رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور باید از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود استفاده کرد، افزود: متاسفانه هنوز نتوانستیم صنایع را از روش‌های سنتی به سوی دانش روز و فناوری سوق بدهیم، بخش‌های مختلف اقتصاد پذیرای نوآوری نیستند و لازم است دولت و حاکمیت بسترهای مناسبی برای نسل جوان مهیا کند.

مالکی با اشاره به اینکه ۱۶ استان ایران با ۱۵ کشور هم مرز است، گفت: اخیرا در مجلس با راه اندازی فراکسیون مرزنشینان ظرفیتی ایجاد شده تا با فعال کردن دیپلماسی قدم‌های جدی در منطقه و کشورهای همسایه برداشته شود. بخش‌های مختلفی در کشور از جمله سفرا، وزارت خارجه و ۱۶ دستگاه دولتی که به نحوی با مقوله صادرات و واردات در ارتباط هستند و مسئولیتی دارند را هماهنگ کردیم تا راهکارهایی برای برون‌رفت از این سردرگمی و توسعه روابط تجاری منطقه پیدا کنیم.

در ادامه ولی اسماعیلی به عنوان رئیس فراکسیون توسعه روابط کشورهای عضو اکو با بیان اینکه انقلاب وارد چله دوم عمر خود شده و زمان آن رسیده که در ساختارهایمان پوست اندازی کنیم، گفت: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود به احیای ساختارها اشاره کردند. در حال حاضر در تبصره یک مصوبه ۹۹ مشوق‌هایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده که اثرات مثبتی هم داشته است باید این مشوق‌ها را به تبادلات بین‌المللی هم تسری بدهیم تا پشتوانه‌ای برای بازسازی مناسبات اقتصادی شود.

کلاهی در ادامه با تاکید بر اینکه احتیاج به سازوکاری برای تعامل مداوم با مجلس داریم، پیشنهاد راه‌اندازی کمیته مشترک با فراکسیون مرزنشینان و شرکت‌های عضو اکو با محوریت شرکت‌های دانش بنیان و خلاق را مطرح کرد تا راهکارهایی برای توسعه صادرات در منطقه ارائه کنند و مجمع تشکل‌های دانش بنیان هم به عنوان دبیرخانه این کمیته هماهنگی امور را برعهده بگیرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی مجمع تشکل های دانش بنیان، اسماعیلی هم ضمن استقبال از پیشنهاد مطرح شده، کلاهی، رئیس مجمع تشکل‌های دانش بنیان را به عنوان رئیس این کمیته مشترک اعلام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha