به گزارش ایسنا، منابع رسانه ای شامل روزنامه وال استریت ژورنال هفته جاری گزارش کردند که "جک ما" از زمان حضور در یک مجمع در اکتبر که طی آن از رگولاتورهای مالی چین انتقاد کرده بود، در انظار عمومی دیده نشده است.
وی در کنفرانسی در اکتبر از رگولاتورهای مالی انتقاد کرده و آنها را کلوب افراد پیری خوانده بود که مناسب نظارت بر نوآوری فناوری چینی نیستند. دونکان کلارک، رییس هیات مدیره شرکت فناوری BDA China احتمال داد که به دلیل مقررات جدید، از جک ما خواسته شده است جلوی چشم ظاهر نشود.
مدتی پس از این رویداد، برنامه گروه آنت جک ما برای عرضه اولیه عمومی سهام از سوی بازارهای سهام شانگهای و هنگ کنگ معلق شد. کمیسیون رگولاتوری اوراق بهادار چین در بیانیه ای در نوامبر اعلام کرده بود "جک ما" و دو مدیر گروه آنت توسط رگولاتورها احضار شده و به ادای توضیحات پرداختند.
اگرچه "جک ما" ممکن است فقط در طول تحقیقات رگولاتورهای چینی تلاش کند آفتابی نشود اما غیبت او یادآور سرنوشت چهره های برجسته دیگری است که پس از اختلاف با مقامات چین، ناپدید شدند.
چهره برجسته دیگری نظیر رن ژیکیانگ، غول مستقلات بازنشسته در مارس پس از متهم کردن حزب کمونیست چین به عملکرد نادرست در زمینه شیوع ویروس کرونا ناپدید شد و اندکی بعد پکن رن ۶۹ ساله را به ۱۸ سال زندان محکوم کرد. شو ژانگ ران، استاد حقوق و ژانگ شوژونگ، وکیل حقوق بشر هم پس از انتقاد به واکنش دولت چین به همه گیری ویروس کرونا، دستگیر شدند.
شیائو جیانهوا، یک مدیر دارایی در ژانویه سال ۲۰۱۷ از هتلی در هنگ کنگ ربوده شد. بعدا معلوم شد توسط چین بازداشت شده و دولت این کشور بخشی از شرکت "تومارو گروپ" وی را مصادره کرد. رگولاتورهای چینی شیائو و سایر چهره های برجسته را متهم کردند سرمایه گذاران را از بازارهای سهام چین دور می کنند.
بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، منگ هونگ وی، رییس سابق اینترپل در سپتامبر سال ۲۰۱۸ در جریان یک سفر از فرانسه به چین ناپدید شد و ژانویه گذشته از سوی چین به اتهام دریافت رشوه به ۱۳ سال و نیم زندان محکوم شد. همسر منگ در گفت و گو با روزنامه گاردین اظهار کرده بود شوهرش بیگناه است و دستگیری وی با انگیزه سیاسی صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات