• دوشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99101510972
  • خبرنگار : 71129

تبتی‌های در تبعید برای تعیین رهبر سیاسی خود رای دادند

تبتی‌های در تبعید برای تعیین رهبر سیاسی خود رای دادند

صدها تن از تبتی‌های در تبعید تارامشالا واقع در شمال هند که دولت در تبعید تبت در آن مستقر است، باران و سرما را به جان خریده و پای صندوق‌های رای رفتند تا رهبر جدید سیاسی خود را انتخاب کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رای دهندگان با ماسک بر صورت، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ضدعفونی کننده‌های دست آرای خود را در جریان دور نخست انتخابات به صندو های رای انداختند. بسیاری هم به رای دهندگان سالخورده برای پر کردن اوراق رای کمک می‌کردند.

این رای گیری روز دوشنبه در حالی برگزار شد که دوره پنج ساله رهبر کنونی سیاسی تبتی‌ها رو به اتمام است.

در این مرحله نخست رای گیری، دو کاندیدا برای تصدی پست ریاست دولت و همچنین ۹۰ نماینده مجلس انتخاب می‌شوند. دومین مرحله نیز آوریل ۲۰۲۱ برگزار می‌شود.

لوبسانگ سانگای، رهبر سیاسی کنونی تبت که به زودی دوره دوم پنج ساله‌اش تمام می شود، گفت: با این رای گیری ما پیامی واضح به پکن می‌فرستیم که تبت تحت اشغال است اما تبتی‌ها در تبعید آزاد هستند. با این فرصت و شانس، ما دموکراسی را ترجیح می‌دهیم. اهمیتی ندارد که ما چه می‌کنیم اما غرور تبتی‌ها و حس آنها تمرین دموکراسی است.

دولت در تبعید تبت در ۱۹۵۹ تاسیس شد و حالا دولت مرکزی تبت نام دارد و قوه‌های مجریه، مقننه و قضاییه دارد که کاندیداها برای سمت ریاست آن از ۲۰۱۱ با آرای مردمی انتخاب می‌شوند.

چین می‌گوید، تبت از نظر تاریخی از اواسط قرن ۱۳ میلادی بخشی از قلمروی این کشور است و حزب کمونیست این کشور بر منطقه هیمالیا از ۱۹۵۱ حکومت می‌کند. اما بسیاری از تبتی‌ها می‌گویند آنها در بیشتر تاریخ خود به طور موثر مستقل بودند و دولت پکن می‌خواهد از این منطقه حاصلخیز و سرشار از منابع سوءاستفاده کند و در عین حال، هویت فرهنگی آنها را از بین ببرد.

دالایی لاما، رهبر معنوی در تبعید تبت و حامیانش نیز در تارامشالا هستند، پس از آنکه در پی قیام نافرجام ۱۹۵۹ علیه حکمرانی چین از تبت گریختند.

بسیاری از تبتی‌های جوان در انتخابات سال جاری میلادی پارلمانی شرکت می‌کنند. از آنجا که دالایی لاما پیرتر می‌شود، یک حس رقابت بین جوان‌های تبتی به وجود آمده که آنها باید بیشتر در دولت شرکت کنند.

دولت چین، دولت در تبعید تبت را به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ گفتگویی با نمایندگان دالایی لاما دز ۲۰۱۰ نداشته است. اگرچه هند، تبت را بخشی از چین می‌داند اما میزبان تبتی‌های در تبعید است.

برخی از گروه‌های مدافع استقلال تبت پیشرفت کمی را در گفتگو با چین حاصل کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha