• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99101410148
  • منبع : نمایندگی همدان

یک مسئول خبر داد

صرفه‌جویی ۳۱۰ میلیون مترمکعب آب تا سال ۱۴۰۴ در همدان

صرفه‌جویی ۳۱۰ میلیون مترمکعب آب تا سال ۱۴۰۴ در همدان

ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان از تصویب برنامه سازگاری با کم آبی در این استان خبر داد و گفت: براساس این برنامه تا سال ۱۴۰۴ باید در فاز نخست ۳۱۰ میلیون مترمکعب آب در بخش های مختلف صرفه‌جویی شود.

منصور ستوده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه به علت برداشت های بی‌رویه آب های زیرزمینی در همدان، سالانه یک متر از سطح آب های زیرزمینی دشت های استان کاهش می‌یافت، اظهار کرد:  میانگین بارندگی استان همدان ۳۴۳ میلی‌متر است که اگر در مساحت استان ضرب شود میزان منابع آب تجدیدپذیر استان معلوم می‌شود که بر این اساس وضعیت منابع آبی استان مشخص است.

وی  با اشاره به اینکه میزان بارندگی استان همدان سالانه ۶.۵ میلیارد مترمکعب است، تصریح کرد: حجم متوسط آب تجدیدپذیر استان همدان سالانه ۱.۸ میلیارد مترمکعب است که از این میزان، ۱۱۶۲ میلیون مترمکعب در بخش زیرزمینی و ۶۹۴ میلیون مترمکعب آب تجدیدشونده سطحی است.

ستوده با تأکید بر اینکه وقتی منابع آب تجدیدشونده و میزان بارندگی مشخص شود یک عدد ثابت و مشخصی از منابع آبی استان خواهیم داشت که باید برنامه‌ریزی کنیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه در چهار، پنج دهه گذشته منابع آبی تجدیدشونده در استان همدان استفاده و منجر به اُفت سطح آب های زیرزمینی شده به طوریکه در طول دوره آماربرداری حجم کسری تجمعی منابع آب استان ۵.۵ میلیارد مترمکعب است.

وی با بیان اینکه متوسط کسری سالانه منابع آب های زیرزمینی ۱۶۵ میلیون مترمکعب است، افزود: در سال ۹۶ وزیر نیرو موضوع سازگاری با کم آبی را مطرح کرده که در این زمینه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با عضویت وزارت نیرو، جهادکشاوزی، سازمان محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد تا برنامه‌های منابع و مصارف را در بخش های مختلف بررسی کرده و با توجه به حجم موجود برنامه ارائه دهند تا در افق طرح کسری مخازن جبران شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ محدوده مطالعاتی در استان وجود دارد که هشت محدوده ممنوعه و چهار محدوده ممنوعه بحرانی است، ادامه داد: از ۱۲ محدوده مطالعاتی استان همدان هفت محدوده رزن، قهاوند، ملایر، کبودراهنگ، همدان، بهار و نهاوند دشت های مستقل استان بوده و پنج محدوده مطالعاتی در حاشیه مرزهای جغرافیای سیاسی استان قرار دارد.

ستوده با تأکید بر اینکه براساس آخرین آماربرداری سال ۸۸ میزان مصارف آب استان ۲۴۱۱ میلیون مترمکعب بوده است، یادآور شد: براساس این آمار میزان مصرف آب در بخش آب های سطحی ۳۴۹.۵ میلیون مترمکعب و در بخش های زیرزمینی ۲۰۶۲ میلیون مترمکعب بوده است که در برنامه سازگاری با کم آبی استان باید در فاز نخست ۳۱۰ میلیون مترمکعب و در مجموع ۷۱۷ میلیون مترمکعب در بخش های مختلف صرفه‌جویی شود.

این مقام مسئول گفت: براساس آماربرداری سال ۸۸ کل مصرف آب شرب استان ۱۳۷.۳ میلیون مترمکعب، فضای سبز ۴.۵ میلیون مترمکعب، صنعت ۳۵.۷ میلیون مترمکعب و کشاورزی ۲۳۳۴ میلیون مترمکعب بوده است که در راستای جبران اُفت آب های زیرزمینی باید ۷۱۷ میلیون مترمکعب صرفه جویی صورت بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه طی فاز اول برنامه سازگاری با کم آبی استان باید ۳۱۰ میلیون مترمکعب از مصارف آب کاهش یابد، خاطرنشان کرد: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای، جهادکشاورزی، آب و فاضلاب و محیط زیست برنامه‌هایی ارائه دادند به‌طوریکه شرکت آبفا با پنج برنامه ۱.۹ میلیون مترمکعب از مصارف آب را صرفه‌جویی خواهد کرد که مهمترین برنامه‌های این شرکت اصلاح شبکه، خط انتقال و مخازن در شهرها و روستاها، مدیریت فشار با کنترلگرهای هوشمند، فروش ادوات کاهنده مصرف، فرهنگسازی کاهش مصرف و جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز آب است.

ستوده با اشاره به برنامه‌های استان در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، اظهار کرد: با اجرای پنج برنامه نصب کنتورهای حجمی هوشمند بر چاه‌های مجاز، اصلاح و تعویض پروانه‌های بهره‌برداری، تعیین تکلیف چاه‌هایی که قبل از سال ۸۵ احداث شدند و انسداد چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز ۲۶۹ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی زیرزمینی صرفه‌جویی خواهد شد که از این میزان ۷۲.۶ سهم سازمان جهادکشاورزی و ۱۹۶.۴ میلیون مترمکعب سهم شرکت آب منطقه‌ای است.

وی با بیان اینکه طبق آماربرداری سال ۸۸ میزان مصرف آب بخش کشاورزی استان همدان ۲۲۳۳ میلیون مترمکعب است، افزود: براساس برنامه سازگاری با کم آبی قرار است ۲۶۹ میلیون مترمکعب آب در بخش زیرزمینی و ۲۹.۵ میلیون مترمکعب در بخش آب های سطحی صرفه‌جویی شود.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه جایگزینی پساب فاضلاب با منابع آبی، جداسازی آب شرب از آب فضای سبز و انتقال پساب به پتروشیمی از برنامه‌های مهم دیگر در راستای کاهش مصرف آب در استان همدان است، بیان کرد: جایگزینی پساب فاضلاب منجر به کاهش ۹.۶ میلیون مترمکعبی خواهد داشت و همچنین پتروشیمی هگمتانه سالانه ۶۴۰ هزار مترمکعب پساب فاضلاب مصرف خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha