• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99101409907
  • خبرنگار : 50405

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تشریح کرد

مهمترین چالش‌های پیشروی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

مهمترین چالش‌های پیشروی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: جریان اصلاح‌طلب پیش از ورود به بحث انتخابات منتظر است تا ببیند طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس در حال تصویب است به کجا خواهد رسید تا با توجه به قانون جدید انتخابات، رویکرد خود را نسبت به انتخابات اعلام کند. 

قاسم غفوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه شیوع کرونا بر تمامی فعالیت‌های اجتماعی تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: فعالیت احزاب نیز تحت تاثیر شیوع این ویروس قرار گرفت، اما در عین حال همین مسئله باعث شد بسیاری از فعالیت‌های جمعی به سمت انجام شدن در فضای مجازی پیش برود. یعنی کرونا باعث شد ما در ارتباط‌گیری جمعی از راه دور تبحر بیشتری پیدا کنیم. 

دبیر حزب پیشروی اصلاحات در خراسان رضوی با بیان اینکه حزب ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، عنوان کرد: ما جلسات بسیار اضطراری را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنیم و جلسات دوره‌ای‌مان را نیز در فضای مجازی تشکیل می‌دهیم.  

وی در خصوص چگونگی فعالیت‌ احزاب اصلاح‌طلب برای حضور در انتخابات، بیان کرد: جریان اصلاح‌طلب پیش از ورود به بحث انتخابات منتظر است تا ببیند طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس در حال تصویب است به کجا خواهد رسید تا با توجه به قانون جدید انتخابات، رویکرد خود را نسبت به انتخابات اعلام کند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: در واقع یکی از چالش‌های ما در خصوص انتخابات همین قانون انتخابات جدید است و باید ببینیم این قانون تا چه حد زمینه و بستر لازم را برای حضور مردم، احزاب و گرایشات مختلف ایجاد می‌کند. آیا این قانون پتانسیل این را دارد که باعث شود همه گرایش‌های فکری بتوانند در انتخابات شرکت کنند یا خیر. 

غفوری به بحث تایید صلاحیت‌ها به عنوان دومین چالش پیش روی احزاب اصلاح‌طلب در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: این مسئله که تا چه میزان نهادهای نظارتی از افق دید گسترده‌ای برخوردارند و اینکه آیا شیوه تایید صلاحیت‌ها می‌تواند زمینه را برای حضور تمامی جریانات فکری فراهم کند یا خیر، مسئله مهمی است. 

وی تاکید کرد: البته ما همواره سعی می‌کنیم آمادگی خود را حفظ کنیم اما این هم یکی دیگر از دغدغه‌های جریان اصلاحات است. یعنی ما باید ببینیم که آیا جریان اصلاحات می‌تواند مشارکت فعال داشته باشد و نامزدهای این جریان می‌توانند تایید صلاحیت شوند یا خیر. همه این‌ مسائل از دغدغه‌های ماست، اما در عین حال با وجود تمام این چالش‌ها احزاب اصلاح‌طلب برنامه‌های خود را برای مشارکت حفظ می‌کنند و با توجه به بحث قانون انتخابات و تایید صلاحیت‌ها، اگر زمینه فراهم باشد احزاب متعلق به جریان اصلاحات با تمام قوا در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد و مشارکت فعال خواهند داشت و حزب پیشروی اصلاحات نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

غفوری با تاکید بر اینکه ارائه لیست جدا در انتخابات موجب شکسته شدن آرا و همچنین از بین رفتن انسجام و همدلی بین احزاب اصلاح‌طلب می‌شود، اضافه کرد: ما در حزب پیشروی اصلاحات نیز لیست جدا نخواهیم داد و تمام تلاش ما این است که با سایر احزاب اصلاح‌طلب در قالب شورای هماهنگی، در خصوص ارائه لیست برای انتخابات شورای شهر به اجماع برسیم. 

دبیر حزب پیشروی اصلاحات در خراسان‌رضوی در مورد وظایف احزاب برای ترغیب مردم به حضور در انتخابات، تصریح کرد: من فکر می‌کنم مهم‌ترین وظیفه‌ای که احزاب در این خصوص دارند این است که اگر نتوانسته‌اند در راستای مطالبه‌گری مردم حرکت کنند و یا نتوانسته‌اند شعارها و اهدافی که مطرح کرده‌اند را محقق کنند، آن را صادقانه با مردم در میان بگذارند. 

وی با بیان اینکه احزاب پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت هستند، خاطرنشان کرد: در واقع می‌توان احزاب را به عنوان غضروف بین دو استخوان در نظر گرفت که از سایش دو مفصل جلوگیری می‌کند. یعنی از یک طرف مطالبات مردمی را به گوش حاکمیت می‌رسانند و از طرف دیگر موانع و مشکلات حاکمیت را نیز برای مردم تشریح می‌کنند.  

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: احزاب نباید در حوزه فعالیت‌های سیاسی خود فقط به صورت مقطعی کار کنند و تنها در ایام انتخابات ظهور کنند و سپس بعد از اتمام انتخابات از صحنه اجتماع حذف شوند. حزب فعال حزبی است که در همه شرایط در کنار مردم حضور داشته باشد و مطالبات مردم را به گوش حاکمیت برساند. من فکر می‌کنم ما باید با مردم رو راست باشیم و ایرادات خود را بپذیریم و قبول کنیم بخش عمده‌ای از مشکلاتی که در حال حاضر باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات شده است، به خاطر ضعف‌های موجود در احزاب است.  

غفوری با اشاره به اینکه ما در ایران شاهد حزب به معنای مرسوم در دنیا نیستیم، بیان کرد: اما با همین وضعیتی هم که داریم باید بتوانیم احزاب را به سمت و سویی ببریم که بتوانند فراگیر باشند و نماینده بخش مهمی از مردم باشند و مطالبات آنان را منتقل کنند. مهم‌ترین عاملی که ما می‌توانیم از ریزش اعتماد عمومی جلوگیری کنیم، این است که به سمت مردم برگردیم و مطالبات واقعی مردم را پیگیری و زمینه نظارت مردمی را بر جریانات سیاسی احزاب و نهادهای قدرت تقویت کنیم. 

وی عنوان کرد: مردم ما مردم بسیار خوبی هستند و اگر ما صادقانه مشکلات خود را با آنان مطرح کنیم و اگر جایی خطایی مرتکب شده‌ایم از مردم عذرخواهی کنیم، باز هم این مردم که تا به حال برای نظام هزینه‌های زیادی داده‌اند پای کار خواهند آمد و اگر ببینند مکانیرم‌هایی که برای تعیین سرنوشتشان وجود دارد مکانیرم‌های سالمی است، با انگیزه پای کار خواهند آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha