به گزارش ایسنا، محسن پویان ضمن اعلام این مطلب گفت: مرزنجوش گیاهی علفی، یک ساله و در بعضی مواقع دو ساله با ساقهای راست و شاخه و برگهای متقابل بیضی شکل است که گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشههای به هم فشردهای میرویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است و فقط در مناطق گرمسیری تشکیل میشود. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است. گیاه تازه مرزنجوش دارای کربوهیدرات، فیبر، فلاونوئید، ویتامینهای A، C، E، K، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، نیاسین و فولات است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه مرزنجوش یا سرمق گیاهی دارویی است که طبیعت آن گرم و خشک است، خاطرنشان کرد: این گیاه، سردردهای سوداوی و بلغمی را برطرف میکند. همچنین برای درمان زکام اثرات مفید دارد و برای بهبود عوارض صرع مفید است.
پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه جویدن این گیاه از ترشح بزاق زیاد جلوگیری میکند، تصریح کرد: دمنوش آن فرحآور بوده و مصرف دمنوش آن برای تسکین درد سینه، سرفه و تنگی نفس نافع است. وی با بیان اینکه این گیاه برای درمان نفخ و دل پیچه مفید است، افزود: در استعمال خارجی برای ترمیم زخم اثرات مفیدی دارد. اسانس آن در صنایع عطر و صابون کاربرد دارد و دمنوش این گیاه، برای بیماری هیستری مفید است و برای درمان استفراغ، اسهال و رفع خارش بدن مفید است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، پویان تأکید کرد: مرزنجوش، دندان درد را تسکین میدهد، برای بیماری روماتیسمی از آن استفاده میشود و برای تسکین دردهای میگرنی و بیخوابی مفید است. دهانشویه آن، التهاب دهان و گلو را برطرف میکند؛ برای پیشگیری از سرطان روده مؤثر بوده و پخته شده آن، مخلوط با عسل برای از بین بردن جای جوش و سالک قابل استفاده است.
انتهای پیام
نظرات