• چهارشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99101007239
  • خبرنگار : 71624

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

تولید واکسن خوراکی کرونا؛ در دستور کار یک شرکت ایرانی

تولید واکسن خوراکی کرونا؛ در دستور کار یک شرکت ایرانی
عکس تزیینی است.

به گفته‌ی رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت یکی از شرکت‌های ایرانی تولید واکسن خوراکی کووید-۱۹ را در دستور کار خود دارد.

دکتر حسین وطن‌پور در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: واکسنی که از ویروس غیرفعال تهیه می‌شود با ورود به بدن موجب تولید آنتی‌بادی در بدن می‌شود. پلتفرم‌های دیگری هم در ساخت واکسن وجود دارد که از آن جمله می‌توان به ساخت واکسن با mRNA، DNA و پروتئین ساب یونیت اشاره کرد. در پلتفرم پروتئین ساب یونیت، یک قطعه‌ی پروتئینی ویروس که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند به جای کل ویروس استفاده می‌شود. پلتفرم ساخت واکسن بر مبنای DNA کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از میان پلتفرم‌های ساخت واکسن به ترتیب mRNA، پروتئین ساب یونیت و در نهایت ساخت واکسن به کمک ویروس غیرفعال کارایی بیشتری دارند.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان این که «ساخت واکسن به کمک ویروس غیرفعال، ساده‌ترین نوع ساخت یک واکسن است که تکنولوژی تولید از سال‌ها پیش در موسسه رازی وجود داشته است» گفت: در حال حاضر  شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی بر روی همه‌ی انواع پلتفرم‌های ساخت واکسن مشغول فعالیتند. یک شرکت در خصوص تولید واکسن بر اساس DNA فعال است و حدود سه شرکت دیگر در تلاش برای ساخت واکسن بر پایه mRNA هستند. حدود 2 شرکت دیگر در نظر دارند واکسنی بر اساس پروتئین ساب یونیت بسازند و حدود هفت شرکت ایرانی نیز در حال تلاش برای تولید واکسن بر پایه ویروس ضعیف شده هستند. در مجموع حدود ۱۶ شرکت مدعی در حال فعالیت برای ساخت واکسن کرونا هستند. یکی از این شرکت‌ها نیز تولید واکسن خوراکی کووید-۱۹ را نیز در دستور کار خود دارد.

وی افزود: برای ساخت یک واکسن حداقل سه سال زمان نیاز است اما به دلیل شرایط خاص شیوع بیماری کرونا  شرکت ها مجبور هستند میان‌بر بزنند. همه در دنیا نگران عوارض واکسن های ساخته شده هستند. اگر پروسه دقیق تایید آزمایش ها و مصرف واکسن طی نشده باشد ممکن است عارضه‌ی جدی در واکسن‌ها مشاهده شود و  به همین دلیل است که همه‌ی کشورها سعی می‌کنند محتاطانه گام بردارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: دیروز هم اولین تست بالینی واکسن ایرانی کرونا انجام شد. در این مرحله مشخص می‌شود آیا واکسن ساخته شده عوارض حاد و شدید دارد یا خیر.

وی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر جهش‌های ویروس کرونا بر واکسن‌ها گفت: در واکسن‌های mRNA و پروتئین ساب یونیت این موضوع که جهش‌های ویروس کرونا باعث از کار افتادن واکسن‌ها شود چندان مطرح نیست. اما جهش‌های ویروس کرونا ممکن است بر ایمنی‌زایی واکسن‌هایی که بر پایه ویروس غیرفعال تولید می‌شوند تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha