• چهارشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۹ / ۰۱:۳۹
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 99100907085
  • خبرنگار : 71638

رئیس فدراسیون کوهنوردی توضیح داد؛

اختلال جی پی اس در حوادث ارتفاعات تهران نقش داشت؟

اختلال جی پی اس در حوادث ارتفاعات تهران نقش داشت؟

رئیس فدراسیون کوهنوردی می گوید که مشکلات جی پی اس در در حادثه توچال و ارتفاعات تهران هیچ تاثیری نداشته است.

به گزارش ایسنا، جمعه هفته گذشته در ارتفاعات تهران علی رغم توصیه های داده شده شاهد جمعیت زیادی از کوهنوردان و هموطنان بودیم اما متاسفانه به دلیل کولاک و ریزش بهمن 11 کوهنورد جان خود را از دست دادند. قطعا در رخ دادن این حادثه عوامل زیادی دست به دست هم داده که در آینده بیشتر در خصوص آن صحبت خواهیم کرد اما موضوعی که در بین مردم و کوهنوردان شائبه  ایجاد کرده این است که آیا اختلال جی پی اس می تواند در ایجاد این حادثه موثر باشد؟ 

گفته می شود در ارتفاعات توچال گاهی اوقات جی پی اس دچار اختلال می شود. بسیاری اعتقاد دارند که اختلال در عملکرد جی پی اس باعث شده کوهنوردان نتوانند در زمان برف و کولاک از این سیستم برای مسیریابی بهره ببرند، اما به راستی آیا این عامل باعث چنین فاجعه ای می شود؟ 

رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی، در گفت‌وگو با ایسنا، در باره اختلال جی پی اس در ارتفاعات تهران گفت: عمده افرادی که در مناطق شناخته شده مشغول به کوهنوردی هستند از جی پی اس استفاده نمی کنند چرا که مسیر های شناخته شده و تابلو های راهنما در مسیر وجود دارد. در مناطقی مثل داراباد و توچال عموما مردم از جی پی اس استفاده نمی کنند. حتی کوهنوردان هم در مسیر های شناخته شده از جی پی اس آنچنان بهره نمی برند مگر اینکه بخواهند مسیر عبوری خود را زمان گیری کرده و مورد ارزیابی قرار دهند. 

او تاکید کرد: این اختلال وجود دارد اما مشکلات جی پی اس در ارتفاعات تهران در این حادثه هیچ تاثیری نداشته است. این اختلال جی پی اسی از گذشته وجود داشته است اما باید توجه کنیم که وقوع این حادثه به این عامل بر نمی گردد. در سمت لواسان و منطقه شرقی تهران این مشکل دیده نمی شود چرا که من در تمامی مسیرهای صعودم  از جی پی اس استفاده کرده و مشکلی ندیده ام. اما در کوه توچال این مشکل وجود دارد و اختلال جی پی اس دائمی نیست و گاهی اوقات به وجود می آید. اما باید گفت که در کل این مشکل وجود دارد.

رییس فدراسیون کوهنوردی گفت: شاید در زمان این حادثه حدود 2  کوهنورد حرفه ای در ارتفاعات حضور داشتند. اگر توجه شود خواهیم یافت که تمامی اجساد در مسیر پیدا شدند و کسی نبوده است که مسیر را بیراهه رفته و گم شده باشد. اگر بگوییم جی پی اس کار نکرده باید نفرات از مسیر خود دور می شدند و راه خود را گم می کردند اما چنین موضوعی نبوده است.

به گزارش ایسنا، جمعه هفته گذشته 11 تن از هموطنان به دلیل عدم توجه به هشدار ها و ریزش بهمن جان خود را از دست دادند. پس از سه روز عملیات جست‌وجو و نجات، پیکر ۸ کوهنورد در کلکچال، ۲ نفر در دارآباد و یک نفر دیگر هم در آهار پیدا شد. امید است از این حادثه که به عنوان "جمعه سیاه" یاد می شود درس گرفته تا دیگر شاهد این حوادث نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۰۹:۱۵

اختلالات جی پی اس فقط توی ارتفاعات نیست مدتیه خود من چه با جی پی اس گوشی چه ردیاب ماشینم چندین بار در روز لوکیشن باند فرودگاه مهرآباد رو نشونم میده! حتی بلد و نشان!! و این اصلا مشخص نیست چرا باید این اتفاق برای چندین دستگاهی که بهم هیچ ربطی ندارند بیافته....