به گزارش ایسنا، به نقل از بلومبرگ، میخائیل میشوستین، از زمانی که در ماه ژانویه نخست وزیر روسیه شده خودش را ارتقا داده و در میان اعضای گروه اول بالا برده است. این رئیس مالیاتی سابقی که مطلع به تکنولوژی های مدرن است، تبدیل به چهره دولت روسیه در حوزه پاسخ به کروناویروس شد آن هم بعد از آنکه پوتین همان اوایل از نظرها کنار رفت. او به اجرای یک برنامه بودجه ای ملی بلندپروازانه که مورد علاقه رئیس جمهور روسیه است تاکید کرده است. محبوبیت شخصی او رو به افزایش است. در ماه نوامبر او تسلطش بر دستور کار داخلی را با یک اعمال تغییرات در کابینه تشدید کرد.
هنوز و در حالی که بیش از سه سال تا پایان دوره فعلی ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین باقی مانده خیلی زود است که بگوییم او به افراد دسته دوم ملحق می شود.
میشوستین تا زمانی که از سوی مقام ارشد روسیه دستچین شد چندان شناخته شده نبود و تجسم کننده حکومتی است که وارد سالهای غروبش می شود. او در سیستمی که نیازمند نتایج است، یک مدیر توانمند بوده که خودش را در جایگاهی فراتر از غوغای سیاسی قرار داده است. در ساختاری که توسط شکاف و حاکمیت تعریف شده، او یک چهره رهبری کننده است اما در عین حال کسی است که برای برجسته شدن در میان دیگرانی که تحت رهبری پوتین حوزه های قدرت خودشان را داشته اند دست و پا میزند.
با توجه به چالشهای اقتصادی و سیاسی پیش رو، سال ۲۰۲۱ تعیین خواهد کرد که آیا میشوستین و کلیت دستگاه روسیه می توانند عملکرد متوازن کننده را حفظ کنند یا خیر.
پوتین بعد از دو دهه در قدرت بودن به دنبال یک جانشین نیست. او اخیرا اصلاحات قانون اساسی را به نتیجه رسانده که همراه با یک سری تدابیر دیگر به او اجازه نامزدی مجدد برای ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ را در صورتی که تصمیم به چنین کاری بگیرد می دهد. او در آن زمان در تلویزیون دولتی توضیح داد، هدف او جلوگیری از جستجوی بی ثبات کننده برای جانشینی او بوده است. او گفت: ما نیاز به کار کردن داریم نه دنبال جانشین گشتن.
میشوستین با این استراتژی با هدف گوش به زنگ نگه داشتن نخبگان حاکم همخوانی دارد همانطور که نخست وزیر قبل از او یعنی دیمیتری مدودف نیاز پوتین به یک فرد متمایل به تبادل ریاست جمهوری با او و مجددا کنار رفتن از آن را در سال ۲۰۰۸ برآورده کرد.
انتهای پیام
نظرات