به گزارش ایسنا، استاندار مرکزی شامگاه گذشته هشتم دیماه با حضور در صحن رسمی شورای شهر اراک با اعضای شورا دیدار کرد و در این دیدار اعضای شورا موارد بسیاری را مطرح کردند که به شرح ذیل است:
طرح جامع تفاوتی با طرح ۵ سال پیش ندارد
علی جعفر محصولی عضو شورای شهر اراک هشتم دی ماه در صحن رسمی شورای شهر اراک با اشاره به ابلاغ طرح جامع شهر اراک گفت: تصویب این طرح بیش از ۱۶ سال به طول انجامید و بازهم دولتی ها به حرف نمایندگان مردم گوش ندادند. ۵ سال قبل شورای چهارم این طرح را وتو کرد و با ۱۵ رای آن را بازگرداند، اما پس از ۵ سال این طرح با همان شکل و شمایل قبل ابلاغ شد. به حساب نیاوردن حرف نمایندگان مردم، ظلم به مردم شهر اراک است.
وی با بیان اینکه به عنوان مثال باید برای منطقه قنات ناصری طرح ویژه در نظر گرفته شود، افزود: بدترین نقاط، داخل طرح جامع آورده شده است و بهترین نقاط با آب و هوای خوب کنار گذاشته است و در واقع این طرح اجحاف در حق مردم است.
محصولی تصریح کرد: در طرح جامع کاهش آلودگی هوا، قرار بر کاشت هزار درخت بود تا تحویل شهرداری شود، شهردار قبل ۱۰۰ هکتار درخت کاشت، اما دولتی ها به ما کمکی نکردند. راه و شهرسازی وظیفه ساخت دو پل فراهان و مبارک آباد را داشت، پل فراهان هنوز دوربرگردان ندارد، هنوز کارگاه وسط خیابان باقی مانده است، اطراف پل مبارک آباد به شدت زشت است و برای استفاده مردم مناسب سازی نشده است.
وی افزود: در شورای پنجم، بارها درباره مشاغل مزاحم و آلاینده کمک خواستیم، اما کمکی نشده است و جای سوال دارد. شهرداری بنا بر وظیفه خود، اخطار داده و پلمب کرده است، در حالی که این مشاغل تحت ظلم قرار گرفته اند و باید مکانی برای آنها پیش بینی کنیم و آنوقت اگر منتقل نشدند مورد برخورد قرار گیرند، اگر اعتقاد داریم که مشاغل آلاینده معضل اجتماعی هستند، باید دولتی ها پا به میدان بگذارند.
جایگاه شورا نهادینه نشده است
کاوه فلک افلاکی دیگر عضو شورا نیز با قدردانی از پیگیری های استاندار مرکزی به جهت افزایش سهم اراک از عوارض آلایندگی که دو برابر شدن درآمد شهرداری را رقم زده است، اظهارکرد: متاسفانه جایگاه شورا هنوز نهادینه نشده است، برخلاف برخی که می گویند شورای شهر، شورای شهرداری نیست، اتفاقا شوراها مختص شهرداری ها هستند.
وی بیان کرد: در آستانه انتخابات شوراها هستیم و افراد با خواندن قانون شوراها وعده هایی را به مردم می دهند که پس از انتخاب متوجه می شوند عملا نمی توانند کاری از پیش ببرند. ارتقای سلامت جامعه در وظایف شورا جای گرفته است، اما در تصمیم گیری های مربوطه شوراها نقشی ندارند و حتی شورای شهر اراک در ستاد مدیریت کرونای استان نیز جای ندارد. در مدیریت پسماند نیز نهادهای موازی تشکیل می شوند و شورا نقشی در تصمیمات ندارد.
تاخیر ۲.۵ ماهه هیات تطبیق در تایید مصوبه متمم بودجه ۹۹
فرزانه رحمتی نیز با اشاره به اینکه یکی از وظایف شوراها، نظارت بر عملکرد شهرداری است و بدیهی است که شهردار از نقدها راضی نباشد، گفت: متاسفانه به اشکال مختلف تلاش شده است که وظایف نمایندگی مردم در پارلمان محلی تحت تاثیر قرار گیرد و امیدواریم که استاندار مرکزی تذکرات لازم را در این راستا به شهردار اراک بدهد.
وی اظهار کرد: با توجه به کمبودهای موجود در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و افزایش ۳۵ درصدی حقوق در این سازمان و سازمان مدیریت پسماند، شورا اقدام به تصویب متمم بودجه ۹۹ کرد، اما این متمم هنوز بین هیات تطبیق و مدیرکل دفتر شهری در تردد است و با گذشت ۲.۵ ماه از این مصوبه شورا، هنوز تایید هیات تطبیق اعلام نشده است که لازم است در این راستا تسریع شود.
رحمتی افزایش فضاهای تفریحی و تفرجگاهی، رشد جهشی فضای سبز و افزایش سرانه، بهسازی کامل پارک ها و طراحی مجدد برخی پارک ها را از جمله نیازهای شهر اراک دانست و گفت: علیرغم مانور شهردار مبنی بر تحقق ۱۱۰ درصدی بودجه، اکثر پارک ها از فقر فضای بازی کودکان رنج می برند و شاهد وجود وسایل بازی ناایمن و آهنی هستیم در حالی که باید به سازمان هایی چون فضای سبز و خدمات شهری و بودجه این سازمان توجه جدی شود.
نایب رئیس شورای شهر اراک با اشاره به عدم همکاری شهرداری با بازنشستگان خواستار رسیدگی به این امر شد و افزود: توجه به سرمایه انسانی در همه سازمان ها با توجه به اینکه سال ها توجه جدی به پرسنل شهرداری نشده، امری ضروریست. سال گذشته در راستای ساماندهی نیروهای انسانی دستوری از سوی وزیر کشور صادر شد و بخشی از پرسنل شهرداری اراک تبدیل وضعیت شدند، اما به دلیل همزمان شدن بخشنامه وزیر کشور با بخشنامه سازمان شهرداری و دهیاری، تبدیل وضعیت نیروها بلاتکلیف باقی مانده است.
روند بکارگیری نیرو در صنایع استان بررسی شود
به گزارش ایسنا، علیرضا مرادی با اشاره به ولنگاری موجود در موضوع نیروهای انسانی اظهار کرد: در کشور نیازمند یک قانون سراسری در این رابطه هستیم. در حال حاضر شاهد انواع و اقسام روال بکارگیری پرسنل و شاهد آمدن نیروهای غیربومی به استان خاصه در حوزه صنعت استان هستیم درحالی که نیروی کار موثر و لایق استان و شهر اراک بیکارند و لازم است که یک بار برای همیشه این شرایط رصد شود تا بررسی شود که این فرصت های شغلی خاصه در صنعت به چه کسانی سپرده شده است. اخیرا از دو استان همجوار حدود ۳۰ نفر جذب شده اند در حالی که نیروی کار جوان استان بیکارند.
دستگاه ها باید تصمیمات و مصوبات شورا را بپذیرند
سعید نادری با اشاره به ابلاغ طرح جامع و ابراز امیدواری از اثربخشی این طرح در توسعه شهر، بیان کرد: طرح جامع ترافیک نیز مصوب شده و امیدواریم به سرعت از سوی شورای ترافیک کشور به استان ابلاغ شود.
وی با تاکید بر اینکه پیاده راه شدن مرکز شهر اراک نیازمند حمایت مجموعه دولت است، افزود: با جمع آوری پل خیبر و ادامه پیاده راه شدن اراک با محوریت بازار اراک، می توان بازار را از حالت رخوت کنونی خارج کرد. قطعا می توان این نقطه از شهر را به مرکز گردشگری تبدیل کرد که تاثیر مثبتی در رونق شهر و ایجاد مراکز گردشگری خواهد داشت.
سخنگوی شورای شهر اراک با بیان اینکه وجود تفرجگاه مطالبه اصلی مردم است و مجموعه دولت و استانداری باید این امر را از همه دستگاه های مرتبط مطالبه کند، گفت: شورای شهر که در راس مدیریت شهری قرار دارد نیاز دارد با دستگاه ها تعامل داشته باشد و ادارات و سازمان ها نیز باید مصوبات و تصمیمات شورای شهر را بپذیرند.
عدم خرید نردبان آتش نشانی نشان ضعف شهردار اراک
به گزارش ایسنا، در این جلسه طوفان محمدی بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل ضعف دولت ها و مجلس، روز به روز از قدرت و اختیارات شوراها کاسته شده است به طوری که شورای شهر که باید نماینده مردم و شهر باشد، شاهد کارشکنی از بالا تا پایین است در حالی که احترام به شورای شهر در واقع احترام به مردم است و باید این هویت شورا حداقل در شهر اراک مجددا احیا شود.
وی با اشاره به تعدیل نیرو در سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری که نشان از ضعف مدیریت دارد، افزود: در سال های اخیر در بودجه سنواتی برای خرید نردبان ۶۸ متری آتش نشانی اعتبار در نظر گرفته شد، اما این ضعف شدید شهردار است که اقدام به خرید نکرده است، در حالی که امروز ۶۰ شهر کشور مجهز به این نردبان است و لازم است که شهرداری موظف به خرید شود.
محمدی خواستار توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی شهر و مدیریت پسماندهای صنعتی در اراک شد.
از عملکرد شورا با افتخار دفاع می کنیم
پیمان رشیدی با تاکید بر اینکه با افتخار از کارنامه ۳.۵ ساله شورای شهر دفاع می کنیم، گفت: شهری را تحویل گرفتیم که با پروژه های نیمه تمام مواجه بود، اما با اتحاد و برنامه ریزی درست شهر را به جایی رساندیم که پروژه های نیمه تمام به پایان رسیده و ۵ پروژه دیگر نیز کلید خورده است و این نمونه ای از اقدامات عمرانی در شهر است که تنها با اتحاد و برنامه ریزی و حمایت از شهردار انجام شد و اگر این حمایت ها نبود امروز شاهد اتمام پروژه ها نبودیم.
وی با انتقاد از دعوت نشدن اعضای شورا در ستاد کرونا، گفت: گاهی ستاد شهرستان از اعضا دعوت می کند، اما در ستاد استانی جایی برای شورا درنظر گرفته نشده است، مردم به اعضای شورا به راحتی دسترسی دارند و موارد را مطرح می کنند و ما به دلیل عدم حضور در ستاد نمی دانیم چطور این موارد را به مسئولان ارشد استان منتقل کنیم.
رشیدی خواستار انجام روکش آسفالت از خانه میران تا سنجان شد و وضعیت کنونی که یک محور خاکی برای تردد وجود دارد را در شان مردم ندانست و گفت: با توجه به ایثار کادر درمان در ماه های اخیر، پرستاران انتظار دارند که دولت مطالبات و معوقات را پرداخت کند و امیدواریم که این امر در استان پیگیری شود.
وی اظهار کرد: تنها دولتی که بعد از مصدق کشور را بدون نفت اداره کرد دولت تدبیر و امید بود و افزایش حقوق در طیف های مختلف را نیز رقم زد، اما اضافه حقوق در قشر کارگر ایجاد نشد، اراک کارگری است و لازم است که این مسئله به صورت مشخص از سوی مسئولان ارشد استان دنبال شود و صدای کارگران را شنید.
از مردم عذرخواهی می کنم
محمد حسین فدایی با بیان اینکه شهردار باید خود را پاسخگوی شورا بداند، اما امروز شهردار اراک پس از مدت ها، پاسخ سوالات شورا را به صورت ممیزی و نصفه می دهد، افزود: در بحث نیروهای انسانی روال خاصی را شاهدیم، برخی از نیروها با ۱۷ تا ۱۸ سال سابقه کار به شکل قراردادی تعدیل می شوند، اما افرادی به دلیل داشتن وابستگی بدون احراز شرایط به مسئولیت هایی منصوب می شوند که این امر قابل قبول نیست.
وی با اشاره به مصاحبه ای با شهردار که اخیرا بخشی از آن در فضای مجازی منتشر شده، خطاب به استاندار مرکزی گفت: انتظار داشتم نسبت به صحبت های شهردار و انتخاب مردم موضع گیری می کردید، خروجی انتخاب مردم، آقای شفیعی شهردار فعلی اراک است. هرچند که روابط عمومی شهرداری اعلام کرد این مصاحبه دو ساعته است و مشخص نیست در باقی مصاحبه چه موضوعاتی مطرح شده باشد و باید منتظر ماند.
فدایی با اشاره به صورت جلسه تفاهم نامه منعقد شده بین استانداری و شورا، بیان کرد: استاندار مرکزی در این تفاهم نامه درصدد اثبات عنایت خود به شورا و شهرداری بود، اما بنا به دلایل شخصی شهردار، این تفاهم نامه اجرایی نشد و حتی موارد در صورت جلسه نیز درج نشده است، در این تفاهم نامه استاندار مرکزی قول ۴۰ هکتار زمین برای توسعه میدان تره بار، ساماندهی سنگ فروش ها، تخصیص زمین برای مشاغل آینده و تخصیص زمین برای انتقال اتوبوسرانی را داد که در صورتجلسه نیامده و سوال اینجاست که تاخیر ۱۶ ماهه در اجرای این تفاهم نامه متوجه کیست و چه کسی پاسخگوست؟
وی اظهار کرد: به عنوان فردی که عمر خود را در کار اجرایی صرف کردم، از کارنامه فراکسیون امید شورا راضی نیستم، شاید در این دو سال دو تا سه هزار میلیارد تومان بودجه گذاشته ایم و علاوه بر دارایی های شهرداری و فروش املاک باید دستاوردهای موجود را ارزیابی کرد که از نظر من به عنوان یک شهروند اراکی، اتفاق خاصی در اراک نیفتاده است. به عنوان عضو شورا از مردم عذرخواهی می کنم چراکه آنچه را که قول دادیم نتوانستیم جامه عمل بپوشانیم و می توانستیم با توجه به ظرفیت های استان و مدیران همسو کارنامه درخشانتری داشته باشیم ولی تعامل لازم در ارتباط با مدیریت شهری شکل نگرفت.
فدایی تصریح کرد: چرا کانال های تاسیساتی زیرزمینی شرکت توزیع برق انجام نشد؟ صرفا به دلیل منیت ها. باید تمرین کنیم که وظیفه ما تعامل درخدمت رسانی به مردم است.
صحبت نکردن درباره آلودگی هوا جفا در حق مردم است
به گزارش ایسنا، ایرج رضایی در این جلسه بیان کرد: جای تاسف دارند که برخی رای مردم را می گیرند، اما پشت به مردم می کنند. برخی که می گویند لیست امید ناکارآمد است، خودشان به چه شکل وارد شده اند؟ با دلایل قانع کننده و مستندات ثابت می کنم شورای پنجم شورای کارآمدی بوده است.
وی با اشاره به وجود ۱۷۰۰ چک بلاتکلیف و سرگردان از شهرداری در ابتدای کار شورای پنجم، افزود: شورا تکلیف این چک ها را روشن کرد و پارک بانوان را تکمیل کرد، در این شرایط این صحبت ها جفا در حق مردم شهر اراک است. کف رای منتخبین لیست امید در اراک با ۱۰ هزار رای، بی سابقه بود و مردم اراک به انتخاب خود می بالند.
دبیر شورای شهر اراک تصریح کرد: پارلمان شهری واسطه بین دولت ها و ملت هاست و حق ندارند به شورا توهین شود. نباید به جایگاه شورا توهین شود چراکه شورا رکن سوم دموکراسی است و اگر کسی به رکن دموکراسی توهین کند به اصل قانون اساسی توهین کرده و به قانون اساسی اعتقاد ندارد. ناکارآمد کسی است که با نامه نگاری امور را با تعلل روبرو می کند.
وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای اراک گفت: بخشنامه هایی صادر می شود که درباره آلودگی صحبت نشود، این جفا در حق مردم است، دولت آقای احمدی نژاد در این شهر برای کاهش آلودگی هوا وعده داد و تلاش شد با الحاق سنجان و کرهرود به اراک، این شهر به دلیل آلودگی کلانشهر شود. اراک به واسطه آلودگی طبق مصوبه دولت کلانشهر است و کسانی که تا امروز این مسئله را پیگیری نکردند مقصر هستند نه من نماینده. در واقع باید به واسطه این آلایندگی امتیازات بسیاری اخذ می شد.
رضایی با تاکید بر اینکه باید در خصوص کلانشهر بودن اراک که حق مردم است، پیگیری جدی شود تا برخی منکر کلانشهر بودن اراک نشوند، اظهار کرد: اگر از تالاب میقان برداشت می شود مردم در این برداشت ذی سهم هستند و اگر بهره برداری انجام می شود باید برداشت ها به نام مردم اراک باشد و عواید آن برای توسعه شهر استفاده شود.
وی بیان کرد: بعد از ۱۸ سال و با پیگیری شورای شهر دو موضوع مهم پروژه ۵۸ متری و طرح جامع شهر اراک به سرانجام رسید، گرچه به طرح جامع نقد داریم و شورا با طرح ۲۴ متری مخالفت کرده است، اما ظاهرا در طرح جامع دیده شده است و نباید سال آینده مردم درگیر ۲۴ متری شوند بلکه باید از امروز مجدانه این مسئله پیگیری شود.
رضایی با بیان اینکه باید در خصوص شهر اراک، بحران حاشینه نشینی و جمعیت شناسی برگشت بزنیم، چراکه اراک امسال یکی از شهرهای گران کشور است و باید نسبت به موضوع مسکن رسیدگی شود، اضافه کرد: بیکاری در کشور و شهر اراک بیداد می کند و استخدام پس از پایان جنگ در هاله ای از ابهام فرو رفته است، در شهرداری اراک نیروهایی با ۱۷ تا ۱۸ سال سن وارد شدند، جوانی خود را گذاشتند و هنوز قراردادی هستند و باید تکلیف این نیروها مشخص شود.
انتهای پیام
نظرات