• شنبه / ۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99100604193

چمبره‌ی زمستان سرد بلاتکلیفی بر سر سیل‌زدگان ابرکوهی

چمبره‌ی زمستان سرد بلاتکلیفی بر سر سیل‌زدگان ابرکوهی

ایسنا/یزد اهالی سیل‌زده روستای فیروزآباد ابرکوه با گذشت چند هفته و عملی نشدن وعده مسئولان برای حمایت مالی و پرداخت خسارت از سوی بیمه جهت مرمت خانه و کاشانه‌ی خود، دل‌نگران آینده‌ی زندگی خود و فرزندانشان هستند.

تقریباً ۲۰ روز از وقوع سیل در روستای فیروزآباد ابرکوه می‌گذرد؛ سیلابی که به دنبال بارندگی‌ شدید و بی‌سابقه روز شانزدهم آذرماه به دنبال شکسته شدن چند بندخاکی غیراستاندارد در بالادست این روستا به خانه اهالی و قلعه روستا هجوم آورد و ضمن تخریب ۷۰ درصد از قلعه و تلف کردن تعداد زیادی دام اهالی، برخی ساکنان روستا را نیز بی‌خانمان کرد.

 اکنون برخی از سیل‌زدگان فیروزآبادی در خانه‌ اقوام و برخی هم در خانه‌های استیجاری که قرار است اجاره‌بهای شش ماه آن از سوی ستاد مدیریت بحران تامین شود، سکونت یافته‌اند ولی مردم روستا از این که تاکنون هیچ حمایت مالی از سوی دولت یا پرداخت خسارتی از سوی بیمه به آنها نشده، دل‌نگران هستند.

سکونت چند خانوار زیر سقفی کوچک

«حسن فیروزآبادی» یکی از قلعه‌نشینان این روستای گردشگری که همه‌ی زندگی‌اش زیر آب و آوار سیل اخیر رفته است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار می‌کند: تمام دام‌ها و انبار علوفه‌ی اهالی قلعه از بین رفته و اکنون ۱۲ نفر از خانواده‌ها در خانه یکی از بچه‌هایم زندگی می‌کنیم که به دلیل محدودیت و کوچکی فضای خانه، بسیار سخت است و زندگی را با دشواری می‌گذرانم.

وی از تلاش‌های دهیار و شورای روستا برای کمک به سیل‌زدگان قدردانی می‌کند ولی از مسئولان می‌خواهد سریع‌تر نسبت به تأمین امکانات و وسایل زندگی سیل‌زدگان و کمک به مرمت و ساخت خانه‌ها اقدام کنند.

جهیزیه دختری که به زیر آب رفت

«حسن امیدپناه» هم از تخریب جهیزیه دخترش که با سال‌ها کار و تلاش فراهم کرده بود، ابراز ناراحتی می‌کند و می‌گوید: تنها انتظارم از مسئولان این است که هر چه زودتر برایمان خانه و سرپناهی بسازند و مشکل امکانات رفاهی و معیشتی اهالی روستا را مرتغع کنند.

«زهرا بی‌بی فیروزآبادی» که ماجرای سرازیر شدن سیل به خانه‌اش و نجاتش توسط اهالی را با بغض و اشک تعریف می‌کند، از نابود شدن دسترنج سال‌ها کار و تلاش همسرش در یک چشم بر هم زدن می‌گوید.

این مادربزرگ ابرکوهی با شکر خداوند از این که همسر و فرزندان و نوه‌هایش از این سیل جان سالم به در برده و هیچ تلفات جانی در این فاجعه روی نداده است، اظهار می‌کند: به همراه همسر بیمارم در خانه یکی از خیرین روستا به صورت موقت سکونت داریم و امیدواریم مسئولان زودتر نسبت به ساخت خانه‌ها اقدام کنند.

رهایی از زمستان سرد بلاتکلیفی

«زهرا سالاری پناه» نیز که خانه آن‌ها اولین خانه در مسیر سیل بوده و دیوار حیاط آن کاملاً تخریب شده و بخش‌هایی از دیوارهای داخلی خانه نیز دچار آسیب جدی شده است، به ایسنا می‌گوید: خانه‌ی ما نیاز به بازسازی ندارد که منتظر طرح، نقشه و اختصاص زمین باشیم و با اندک هزینه و همکاری نیروهای جهادی می‌توانیم آن را مرمت و آماده برای سکونت کنیم.

وی ادامه می‌دهد: متأسفانه در حال حاضر پس از گذشت قریب به ۲۰ روز تنها شاهد حضور مسئولان در منطقه بودیم و در حالی‌ که وعده پرداخت خسارت‌ از سوی بیمه داده می شود ولی هنوز هیچ مبلغی دریافت نکرده‌ایم که حداقل خودمان بتوانیم خانه‌هایمان را مرمت و بخشی از امکانات ضروری برای زندگی را دوباره تهیه کنیم تا از زمستان سرد بلاتکلیفی رها شویم.

کلنگ‌زنی خانه‌ها در هفته جاری

«محسن سالاری» دهیار روستای فیروزآباد از تملک زمین و تهیه طرح و نقشه برای آغاز مراحل ساخت خانه برای سیل‌زدگان خبر می‌دهد و در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: مراحل اولیه طرح توسط بنیاد مسکن در حال انجام است و براساس وعده‌های مسئولان مربوطه، کلنگ‌زنی خانه‌ها در هفته جاری انجام خواهد شد.

وی ابراز کرد: ساخت ۱۴ خانه با همکاری نهادهای مختلف در دستور کار قرار گرفته اما در حال حاضر دغدغه اصلی ما مرمت چهار خانه‌ی واقع در خارج از قلعه است که بسیاری از مشکلات را حل می‌کند و افراد می‌توانند با دریافت خسارت بیمه و همکاری نیروهای جهادی نسبت به مرمت خانه‌ها و تعمیر یا خرید برخی اسباب ضروری زندگی اقدام کنند.

سالاری تصریح می‌کند: قلعه‌نشینان غالباً دامدار بوده یا کشاورزی جزئی داشته‌اند که اکنون منبع درآمدشان از بین رفته است و در همین راستا بنیاد برکت به تعداد ۱۵ نفر از آنان مبلغ ۴۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرده و برای قالی‌بافان و خیاطان نیز تسهیلات هشت میلیون تومانی اختصاص داده است.

صدور قرار برای مقصران وقوع سیل 

دهیار فیروزآباد از همراهی بی‌نظیر گروه‌های جهادی و بسیجیان حوزه سیدالشهدا(ع) از اولین ساعات وقوع سیل، دادستان، بخشدار بخش مرکزی و سایر مسئولان که از اولین روز پس از وقوع سیل در روستا حضور یافتند، قدردانی و اضافه می‌کند: وقوع سیل بر اثر خطاهای متولیان ایجاد راه‌آهن، راه و شهرسازی به دلیل مسدود کردن پل‌های جاده جرقوئیه و هدایت سیلاب‌ها به سمت روستای تیزک و در نهایت تعدادی از کشاورزان به خاطر ایجاد بندهای غیرمجاز بوده است که موضوع از طریق دادستانی در حال پیگیری است و برای متهمان نیز قرار صادر شده است.

سالاری همچنین از جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیر نقدی مسئولان و خیرین جهت سیل‌زدگان خبر می دهد و می‌گوید: در روزهای اولیه پس از وقوع سیل، کمپینی از سوی تعدادی از جوانان جهت جمع‌آوری هدایای نقدی راه‌اندازی و کمک‌های مردمی به حساب دهیاری روستا واریز شد که امیدواریم هر چه سریع‌تر نیز این هدایا به دست آسیب‌دیدگان برسد تا بتوانند به زندگی عادی و روزمره خود بازگردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha