احمد سجادی روز چهارشنبه در نشست کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی در اراک اظهار کرد: حدود ۹۰۰ روستا در استان مرکزی وجود دارد که با پرورش دام در ارتباط هستند ولی امکان ندارد برای دفن بهداشتی پسماندها در همه روستاها یک دروه زمانی طراحی شود. به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب باید چند روستا که منابع آب آنها به دلیل دفن غیربهداشتی پسماندهای حیوانی در معرض خطر است یا روستاهایی که حجم پسماند آنها بالاست به عنوان نمونه و پایلوت انتخاب شوند.
وی افزود: کیفیت آب و فاضلاب در شهرها و روستاهای استان نیز به دلیل اهمیت موضوع سلامتی مردم باید به صورت ویزه مورد بررسی قرار گیرد چراکه برخی شهرها به سبب بالا بودن نیترات یا نامطلوب بودن کیفیت آب، آب شرب مناسب ندارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: از مجموع هزار روستا در استان مرکزی، تنها دو روستا تصفیه فاضلاب انجام میدهند که آب و فاضلاب باید به این موضوع را پیگیری کند.
سجادی در خصوص شهر بدون دخانیات اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی، شهرستان تفرش را به عنوان شهر بدون دخانیات استان مرکزی انتخاب کرده، مشارکت فرمانداری و دانشگاه تاکنون خوب بوده تا بتوانیم شهر تفرش را به عنوان شهر بدون دخانیات معرفی کنیم.
سجادی اضافه کرد: این کار عمدتا فرهنگی است و نیاز زیادی به عملیات میدانی ندارد اگرچه ممکن است به اقداماتی همچون جمع آوری قلیانها توسل داشته باشیم اما مجموع کار یک اقدام فرهنگی است و با توجه به ظرفیت خوب نیروی انسانی در این شهر میتوان این مهم را تحقق بخشید.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی اضافه کرد: در هفنه اخیر مردم کلانشهر اراک از آلودگی هوا و دی اکسید گوگرد به دلیل استفاده نیروگاه از مازوت رنج می برند و این شرایط حق مردم این شهر نیست. این آلودگی ممکن است تلفات ناشی از ویروس کرونا را تا ۱۰ درصد افزایش دهد که نیاز است توجه بیشتری به آلودگی هوا و رفع آن شود.
سجادی گفت: در سنوات گذشته توقف استفاده از مازوت مردم را بسیار خوشحال میکرد اما اخیرا مستنداتی مبنی بر استفاده از مازوت در نیروگاه منتشر شده که برای مردم و شهر خطرناک است.
انتهای پیام
نظرات