سیدعلی شفیعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری سوم دیماه به عنوان روز ملی ثبتاحوال، اظهار کرد: سازمان ثبتاحوال در کنار ثبت بهنگام وقایع حیاتی، پروژه عظیم و حساس صدور کارت هوشمند ملی و آغاز تلاش مضاعف در راستای کاربردی کردن این ابزار و زمینهسازی دولت الکترونیک داشته که با کاربردی و عملیاتی شدن آن، روند جدیدی در زندگی اجتماعی مردم آغاز خواهد شد.
وی افزود: ثبتاحوال به صورت یکپارچه و منسجم در جهان مربوط به قرن نوزدهم میلادی است. در ایران همزمان با نوسازی و مدرنیزاسیون و نیاز به شناسایی اتباع برای ایجاد ارتش منظم، اخذ مالیات و ... تاسیس ثبتاحوال در دستور کار قرار گرفت، از این رو در جلسه ۳۰ آذرماه ۱۲۹۷ هجریشمسی به تصویب هیئت وزیران رسید و با صدور اولین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه ایرانی در روز ۳ دیماه ۱۲۹۷ در تهران فعالیت خود را آغاز کرد.
این مسئول ادامه داد: تا قبل از سال ۱۲۹۵ هجریشمسی، ثبت وقایع حیاتی از جمله ولادت و وفات بر اساس اعتقادات مذهبی و سنتهای رایج در کشور، با نگارش نام و تاریخ ولادت مولود در پشت جلد کتب مقدس، از جمله قرآن به عمل میآمد و از افراد متوفی نیز جز نام و تاریخ وفات آنان که بر روی سنگ قبر ایشان نگاشته میشد، اثری مشاهده نمیشود.
مدیرکل ثبتاحوال استان زنجان تصریح کرد: با گسترش فرهنگ و دانش بشری و نیز توسعه روزافزون شهرها و روستاها و نیز افزایش جمعیت کشور، نیاز به سازمان و تشکیلاتی برای ثبت وقایع حیاتی، ضرورتی اجتنابناپذیر میشد. به تدریج فکر تشکیل سازمان متولی ثبت ولادت و وفات و نیز صدور شناسنامه برای اتباع کشور قوت گرفت.
شفیعی با اشاره به تاریخچه تاسیس ثبتاحوال زنجان، یادآور شد: ثبتاحوال شهرستان زنجان در سال ۱۳۰۵ تاسیس و اولین سند به نام میرزا محمودخان صفوی صادر شده است.
انتهای پیام
نظرات