به گزارش ایسنا، دکتر افشین زرقی در بیست و یکمین جشنواره ابوریحان بیرونی که صبح امروز (سه شنبه، 2 دی ماه) برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دو هدف عمده کیفی سازی تحقیقات و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را پیگیری میکند، اظهار کرد: اعتقاد ما این است که تحقیقات باید اثر گذار باشد، از این رو پژوهشها به سمت حل مساله و رفع چالشهای نظام سلامت کشور هدایت میشوند.
وی با اشاره به اقدامات این دانشگاه برای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، اظهار کرد: در این راستا به شاخصهای رتبه بندی دانشگاهها به صورت استاندارد توجه شد و در این زمینه بخش مهمی از بودجهها را صرف حوزه پژوهشی و توسعه ظرفیتهای نیروی انسانی کردیم.
زرقی به بیان جایگاه این دانشگاه در پایگاههای بین المللی رتبه بندی پرداخت و یادآور شد: بیشترین موضوعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر آنها تمرکز شد در حوزههای مولکولار بایولوژی و پزشکی بوده و بیشترین همکاریهای ما با دانشگاههای کشورهای انگلستان، آمریکا و کانادا گزارش شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر اینکه شیب تولیدات علمی این دانشگاه در پایگاه ISI و پابمد نسبت به اسکوپوس بیشتر است، خاطر نشان کرد: این شیب نشان میدهد که ما در کیفی سازی مقالات موفقتر نسبت به کمی سازی مقالات عمل کردیم و این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاهها که اقدام به جذب نخبگان کرده اند، ما بر توانمند سازی اعضای هیات علمی متمرکز شدیم.
وی با بیان اینکه این دانشگاه در نظام وبومتریکس 162 پله ارتقا داشته است، ادامه داد: در نظام لایدن که مبتنی بر پژوهشهای کیفی است، در رتبه 526 قرار داریم در حالی که این رتبه در سال گذشته 572 بوده است که در سال جاری 42 پله ارتقا داشتهایم.
وی تعداد مجلات علمی-پژوهشی این دانشگاه را 40 ژورنال ذکر کرد که از این تعداد 21 مجله در اسکوپوس و 8 عنوان مجله در ISI نمایه سازی شده است.
توانمند سازی اعضای هیات علمی
معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این دانشگاه 1426 عضو هیات علمی مشغول به فعالیت هستند، گفت: بررسیها نشان داد که 50 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه "خاموش" در این دانشگاه بودند و از آنجایی که نباید در دانشگاه هیچ فردی "خاموش" باشد" اقدام به برگزاری دوره فلوشیپ آموزش، پژوهش و فناوری کردیم. این دوره که یک دوره یک ساله است شامل 3 مرحله "مقدماتی"، "متوسط" و "پیشرفته" میشود.
زرقی هزینه ورود به این دوره را 5 میلیون تومان ذکر کرد و ادامه داد: 90 درصد این هزینهها از سوی دانشگاه پرداخت خواهد شد و پس از انتشار فراخوان 350 نفر برای شرکت در این دوره نام نویسی کردند.
به گفته وی این دوره برای محققان کمتر از 40 سال اجباری است و هر فردی که در این دوره موفق شود، مشمول اخذ گرنت 8 میلیون تومانی خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه در این دانشگاه 13 نوع گرنت تعریف شده است، توضیح داد: هر فرد با هر درجه و نشانی که عضو دانشگاه شهید بهشتی باشد و 4 طرح تحقیقاتی را به ثبت برساند میتواند از این گرنتها بهره مند شود. رویکرد ما در این زمینه توزیع یکسان منابع به محققان نیست بلکه هر محققی که بیشترین تحقیقات کاربردی را اجرایی کند، منابع بیشتری را دریافت خواهد کرد.
راه اندازی بانک ثبت بیماری
زرقی از راه اندازی سامانه ثبت بیماریها در این دانشگاه خبر داد و گفت: تاکنون تحقیقات بالینی زیادی در بیمارستانهای وابسته به این دانشگاه اجرایی میشد که دادههای آن به ثبت نمیرسید به منظور جلوگیری از تحقیقات موازی اقدام به راه اندازی سامانهای برای ثبت بیماریها کردیم.
وی با تاکید بر اینکه برای این طرح 4 میلیارد تومان اعتبارات در نظر گرفته شده است، یادآور شد: تاکنون در این زمینه 60 طرح پذیرش شده که 32 طرح آن تایید و 15 مورد آن نیز موفق به اخذ اعتبارات شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از راه اندازی بیو بانک در این دانشگاه خبر داد و گفت: این بیوبانک در فضایی به وسعت 400 متر مربع راه اندازی خواهد شد که در فاز اول این مرکز مجهز به 20 فریزر با دمای منهای 20 درجه سانتیگراد خواهد شد.
زرقی تبدیل ایده به ثروت را از دیگر برنامههای این دانشگاه نام برد و گفت: برای این منظور تاکنون پنج مرکز رشد راه اندازی شده و یک مرکز دیگر در دست اجرا است و تاکنون 105 شرکت در آن مستقر شده است و این شرکتها در سال جاری 153 محصول عرضه کردهاند.
معاون دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه 40 شرکت دانش بنیان این دانشگاه موفق به تولید محصول مرتبط با حوزه ویروس کرونا شدند، ادامه داد: ثبت 159 اختراع داخلی، ثبت 22 اختراع خارجی و ارائه 5 هزار و 216 خدمت را از دیگر خدمات ارائه شده از سوی این دانشگاه به فناوران است.
ایجاد بیمارستان هوشمند
زرقی با تاکید بر برنامه این دانشگاه در راه اندازی بیمارستان هوشمند گفت: این طرح با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی میشود و بیمارستان " 15خرداد" برای این طرح انتخاب شده است.
وی راه اندازی تله مدیسین در بیمارستانها با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام را از دیگر طرحهای در دست اقدام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نام برد و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن طرح بیمارستان سبز دوستدار محیط زیست در بیمارستان اختر اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات