• دوشنبه / ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99100100189
  • خبرنگار : 50187

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

هیچ اطمینان خاطری بابت حذف و ریشه کنی کرونا وجود ندارد/کاهش ۶۰ درصدی موارد مرگ و میر

هیچ اطمینان خاطری بابت حذف و ریشه کنی کرونا وجود ندارد/کاهش ۶۰ درصدی موارد مرگ و میر

ایسنا/کرمان کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بارها تاکید شده روند بیماری تابعی از رفتارهای ماست و هیچ وقت اطمینان خاطر وجود ندارد که بیماری حذف و ریشه کن می شود و آنچه مهم است این است چه برخورد و عکس العملی نسبت به بیماری داشته باشیم که تساهل و عادی پنداری می تواند همه زحمات را به باد داده و شاهد موج های کشنده تر از قبل باشیم.

دکتر"سعید صحبتی" در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت ویروس کرونا اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیداتی که اندیشیده شده و همکاری مردم در هفته های گذشته شاهد کاهش روند بیماری کرونا هستیم و موارد بستری ۵۰ درصد کاهش یافته و مرگ و میر ناشی از کرونا نیز ۵۰ تا ۶۰ درصد در کشور و استان کرمان کاهش داشته است که این با همکاری و همراهی مردم به وجود آمده و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

وی افزود: بارها تاکید شده روند بیماری تابعی از رفتارهای ماست و هیچ وقت اطمینان خاطر وجود ندارد که بیماری حذف و ریشه کن می شود و آنچه مهم است این است چه برخورد و عکس العملی نسبت به بیماری داشته باشیم که تساهل و عادی پنداری می تواند همه زحمات را به باد داده و شاهد موج های کشنده تر از قبل باشیم.

صحبتی بیان کرد: هر سال در فصل پائیز و زمستان شاهد بیماری های تنفسی و روند چند روزه آنها هستیم که در سردسته آنها سرماخوردگی و آنفلوانزا را داریم و امسال کرونا اضافه شده است.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: ۸۵ درصد موارد بیماری کرونا از سرماخوردگی قابل تفکیک نیست و ضروریت ندارد حتما این موارد قطعی شود که کرونا هست یا خیر؛ آنچه مهم است باید مواردی را که به سمت تشدید، عوارض جدی و مرگ و میر بیماری پیش می رود را دنبال کنیم.

این دکترای پزشکی گفت: امسال به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک، طغیان آنفلوانزا را مشابه سال های قبل نداشتیم و این پیش بینی می شد که رعایت پروتکل ها کارساز باشد و شعله ور شدن آنفلوانزا را نداشتیم اما موارد تک گیر وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه هیچ علامتی نیست که قطعیت داشته باشد با مشاهده آن بگوییم کروناست و یا آنفلونزا و آنچه گفته می شود براساس شروع بیماری است، افزود: سرماخوردگی و کرونا یک روند تدریجی دارند و در آنفلوانزا فرد ناگهانی و آنی بدحال می شود.

صحبتی ادامه داد: در آنفلوانزا تب های بسیار شدید همراه با لرز داریم اما در کرونا تب خفیف در حد ۳۸ درجه است که با تب بُرهای معمول کنترل می شود و در سرماخوردگی تب نداریم و به ندرت در سرماخوردگی های ویروسی تب مشاهده می شود.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در کرونا سرفه های خشک، قطاری و پشت سر هم را شاهد هستیم و در سرماخوردگی و آنفلوانزا سرفه به صورت محدود وجود دارد، تصریح کرد: احساس خستگی و کوفتگی در کرونا بیشتر است و در سرماخوردگی  آنفلوانزا وجود ندارد.

این دکترای پزشکی گفت: در سرماخورگی آبریزش بینی به شدت شایع است که به صورت ترشحات شفاف و غیرچرکی در روزهای اول و در روزهای بعد ممکن است چرکی شود اما در کرونا به ندرت آبریزش بینی داریم و تنها پنج درصد از مبتلایان ممکن است این علامت را داشته باشند.

وی اظهار کرد: تنها علائم اختصاصی تر کاهش یا از بین رفتن حس بویایی و چشائی است که با مشاهده آن قویا باید به کرونا مشکوک شویم.

صحبتی در بخش دیگری از سخنانش درباره اعمال محدودیت ها و تاثیر آن بر روند بیماری کرونا در جامعه بیان کرد: اتفاقاتی که می افتد و تصمیماتی گرفته می شود بعد از دو هفته تاثیر خود را بر میزان بار بیماری، بعد از چهار هفته بر موارد بستری و پنج تا شش هفته بعد بر مرگ و میر نشان می دهد و هر رفتار ما در جهت مثبت و منفی عوارض و توابع خود را بعد از دو هفته نشان می دهد.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: از مردم تشکر می کنیم که امسال دور از هم یلدا را برگزار کردند و سلامت خود و عزیزان را در کنار هم بودن ترجیح دادند و گلایه می کنیم از کسانی که دورهمی داشتند چراکه کار خطرناکی انجام دادند و ممکن است منجر به از دست رفتن جان عزیزانشان بشود.

این دکترای پزشکی اظهار کرد: آنچه بسیار مهم و تعیین کننده تر از ماسک در چرخه ویروس کروناست این است که در فضای بسته در مدت طولانی حضور نداشته باشیم زیرا موجب انتقال ویروس می شود و حتی اگر با ماسک بیش از دو ساعت در فضای بسته قرار داشته باشیم که در دورهمی های خانوادگی اینگونه است، شرایط برای گردش ویروس فراهم است.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره امکان ابتلاء مجدد به کرونا عنوان کرد: در ابتدای اپیدمی در دنیا شاید این مسئله محدود و انگشت شمار اعلام می شد اما شواهد نشان داد موارد زیادی وجود دارد که بیش از یک بار مبتلا شده اند و نباید اطمینان داشت که فرد با یک بار ابتلاء، مصون است؛ برخی بیماران به دلیل ساختار ژنتیکی بدنشان آنتی بادی ساخته نمی شود و بلافاصله بعد از ابتلاء امکان بیماری دارند.

صحبتی تصریح کرد: گفته می شود بعد از دو تا سه ماه آنتی بادی های ایجاد شده در ابتلای اول کاهش یافته و مجددا افراد مبتلا می شوند لذا بهتر است توصیه های بهداشتی را همواره رعایت کنیم.

وی در ادامه گفت: ۸۵ درصد موارد ابتلای به کرونا بدون نیاز به خدمات پزشکی و با رعایت توصیه های ساده و درمان خانگی بهبود پیدا می کنند و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی نیست چراکه ممکن است سرماخوردگی ساده باشد و با مراجعه به مراکز که آلوده هستند، امکان ابتلا بیشتر است.

این دکترای پزشکی گفت: در صورتی که علائم خفیف است، با استراحت در منزل، جدا شدن از دیگر افراد خانواده و استفاده از مایعات و دمنوش های خانگی می توان بیماری را کنترل کرد و اگر علائم خطر را مشاهد کردیم باید به مراکز درمانی مراجعه کنیم و علائم خطر شامل سرفه های قطاری و بیش از سه روز، احساس تنگی نفس، تب شدید مداوم و بیش از سه روز است و بهتر است افراد در معرض خطر برای پیشگیری از ایجاد عوارض در روزهای ابتدایی بیماری مراجعه کنند.

وی اظهار کرد: تاکید این است درمان خودسرانه و مصرف داروی بدون تجویز پزشک را نداشته باشیم و منظور از درمان خانگی استراحت کامل، استفاده از دمنوش های گیاهی، تهویه مناسب و ... است و برای تخفیف علائم می توان از درمان های ساده استفاده کرد به عنوان مثال یک استامینوفن برای درمان تب و شربت ضدسرفه برای سرفه اما استفاده از آنتی بیوتیک به صورت خودسرانه ممنوع است ضمن اینکه در کرونا تاثیر مثبتی از آنتی بیوتیک های معمولی دیده نشده است.

صحبتی درباره تب همراه با اسهال در نوزادان بیان کرد: در اطفال و نوزادان کرونا بیشتر خود را به صورت علائم گوارشی نشان می دهد و ۲۰ درصد به صورت اسهال، اسهال و استفراغ و تب های خفیف بروز می کند که باید در کنار تشخیص های دیگر عفونت های ویروسی روده ای که در زمستان هم شایع است، گوشه ذهنمان به فکر کرونا هم باشیم و اگر به سمت تشدید علائم و اضافه شدن علائم تنفسی پیش رفت، درمان را پیگیری کنیم.

کارشناس ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره تزریق واکسن آنفلوانزا در زمان باقیمانده از فصل سرد گفت: بهتر است گروه های در معرض خطر واکسن آنفلوانزا را تهیه کنند به ویژه افراد سالمند و مبتلایان به بیماری های زمینه ای.

صحبتی در پایان گفت: ما در شرایط بحرانی و خاصی به سر می بریم و آنچه کمک می کند این شرایط را مدیریت و کنترل بیماری را پیش ببریم همراهی، عزم و اقدام عمومی جامعه است و آنچه منجر به کاهش و افزایش بیماری می شود رفتارهای ماست که لازم است با مسئولیت اجتماعی حافظ جان خود و اطرافیانمان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha