به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۵۴ سنت معادل سه درصد کاهش یافت و به ۵۰ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه ۱.۵ درصد صعود کرده و به بالاترین سطح از مارس رسیده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۴۲ سنت معادل ۲.۹ درصد کاهش یافت و به ۴۷ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه ۱.۵ درصد صعود کرده و به بالاترین حد از فوریه رسیده بود.
شاخصهای نفت هفته گذشته تحت تاثیر خوش بینی سرمایه گذاران به تاثیر مثبت عرضه واکسنهای کووید ۱۹ برای هفتمین هفته متوالی رشد هفتگی داشتند.
چایوکی چن، تحلیلگر شرکت "سانوارد تردیدینگ" اظهار کرد: قرنطینه شدیدتر در انگلیس برای مقابله با نوع جدیدی از ویروس کرونا و محدودیتهای سفر در سایر کشورهای اروپایی باعث شده است صندوقهای سرمایه گذاری قراردادهای خرید نفت را به فروش بگذارند و نگرانیها نسبت به مذاکرات بریگزیت فضای بازار را متاثر کرده است. هفته جاری که سرمایه گذاران به دنبال ساماندهی به قراردادهای در اختیارشان در آستانه تعطیلات سال نو هستند، ممکن است نفت برنت به پایین ۵۰ دلار و وست تگزاس اینترمدیت به پایین ۴۵ دلار سقوط کند.
همزمان با جهش موارد روزانه ابتلا به کووید ۱۹، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه ریاست یک نشست اضطراری را برای گفت و گو درباره سفرهای بین المللی و جابجایی بار از مبدا یا به مقصد انگلیس برعهده خواهد گرفت. مشکلات جدیدی در حالی پیش آمده که جانسون در تلاش به دستیابی به توافق نهایی در خصوص بریگزیت است.
نوع جدید ویروس کرونا که مقامات انگلیس می گویند ۷۰ درصد مسری تر از نوع اولیه است، باعث نگرانیهای گسترده شده و کشورهای اروپایی متعهدد را واداشته است درهای خود را به روی مسافران از انگلیس ببندند.
طبق گزارش کمیسیون معاملات معاملات آتی کالای آمریکا، با پیشرفته عرضه واکسن کووید ۱۹، مدیران سرمایه شمار قراردادهای خرید در معاملات آتی نفت آمریکا را در هفته منتهی به ۱۵ دسامبر افزایش دادند.
فضای منفی بازار توافق سران کنگره آمریکا در خصوص بسته کمک مالی ۹۰۰ میلیارد دلاری را تحت الشعاع قرار داد.
عامل دیگری که به فشار منفی روی بازار نفت افزود، افزایش شمار دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا بود. طبق گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شمار دکلهای حفاری نفت و گاز در هفته منتهی به ۱۵ دسامبر با هشت حلقه افزایش، به ۳۴۶ حلقه رسید. افزایش مستمر قیمت نفت در بالای ۴۵ دلار باعث شده است تولیدکنندگان آمریکایی فعالیت چاهها را ازسربگیرند.
بر اساس گزارش رویترز، در این بین، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه روز شنبه اعلام کرد تقاضای جهانی برای نفت بین شش تا هفت میلیون بشکه در روز پایینتر از سطح پیش از شیوع ویروس کرونا مانده است.
انتهای پیام
نظرات