• یکشنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99093022899
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

لرزه‌خیزترین مناطق چهارمحال‌وبختیاری کجاست؟

لرزه‌خیزترین مناطق چهارمحال‌وبختیاری کجاست؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری کارشناس مرکز زلزله‌نگاری در چهارمحال و بختیاری فعال‌ترین گسل‌های استان را در مناطق اردل، بلداجی، گندمان و کوهرنگ عنوان کرد و گفت:این مناطق نسبت به مناطقی مانند شهرکرد، بن و سامان ناامن‌تر هستند.

عبدالله رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا تعداد کل گسل‌های چهارمحال‌وبختیاری را ۲۶ مورد عنوان و اظهار کرد: از این تعداد ۱۵ گسل فعال هستند، چهارمحال و بختیاری از نظر تراکم گسل نخستین استان کشور و از لحاظ شاخص لرزه‌ای ( تعداد زلزله‌ها نسبت به مساحت) ششمین استان در سطح کشور محسوب می‌شود.

وی فعال‌ترین گسل‌های استان را در مناطق اردل، بلداجی، گندمان و کوهرنگ عنوان و اضافه کرد: این مناطق نسبت به مناطقی مانند شهرکرد، بن و سامان ناامن‌تر هستند.

کارشناس مرکز زلزله‌نگاری در چهارمحال و بختیاری در خصوص تاثیر سد زدن بر ایجاد زلزله بیان کرد: این عامل بر لایه‌های سطحی زمین و در نتیجه وقوع زلزله‌های کوچک اثر دارد.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های مورد استفاده در مراکز زلزله‌نگاری استان به‌روز هستند، افزود: این دستگاه‌ها ساخت کشور کانادا بوده و مشکلی از بابت مکان‌یابی وجود ندارد، برای اثردهی بیشتر، این دستگاه‌ها در نقاط مرتفع و بر فراز کوه‌ها نصب می‌شوند که در استان ما این دستگاه‌ها در بالای کوه رخ، جهانبین، کوه زنگیان و سیاسرد بروجن استقرار دارند.

کارشناس مرکز زلزله‌نگاری در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای بالا بردن سطح دقت، صحبت‌هایی مبنی بر افزایش تعداد ایستگاه‌ها در شهرهای لردگان و کوهرنگ صورت گرفته، چرا که بالا بودن تعداد ایستگاه‌ها دقت داده‌ها را بالا خواهد برد.

رحیمی چهامحال و بختیاری را محل برخورد دو صفحه عربی و ایران دانست و گفت: در اثر برخورد این دو صفحه یک ناحیه چین‌خوردگی ایجاد شده، شروع چین‌خوردگی از استان خوزستان است، زلزله‌های این منطقه زیاد بوده و در شرایط کنونی بیشترین فشار در ناحیه خوزستان است.

وی با بیان اینکه دقیقا نمی‌توان زمان انتقال چین‌خوردگی‌ها را از استان خوزستان به استان چهارمحال و بختیاری تعیین کرد، تصریح کرد: اگر چین‌خوردگی‌ها به‌صورت کامل به استان ما انتقال پیدا کند ممکن است شاهد وقوع زمین‌لرزه‌های بزرگ در چهارمحال و بختیاری طی سال‌های بعد باشیم.

کارشناس مرکز زلزله‌نگاری در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: ممکن است زلزله بزرگی پیش‌لرزه نداشته باشد اما روند غالب در زلزله‌ها وقوع پیش‌لرزه‌ها قبل از زلزله اصلی بوده و اکثر زمین‌لرزه‌ها پس‌لرزه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha