عبدالله رحیمی در گفتوگو با ایسنا تعداد کل گسلهای چهارمحالوبختیاری را ۲۶ مورد عنوان و اظهار کرد: از این تعداد ۱۵ گسل فعال هستند، چهارمحال و بختیاری از نظر تراکم گسل نخستین استان کشور و از لحاظ شاخص لرزهای ( تعداد زلزلهها نسبت به مساحت) ششمین استان در سطح کشور محسوب میشود.
وی فعالترین گسلهای استان را در مناطق اردل، بلداجی، گندمان و کوهرنگ عنوان و اضافه کرد: این مناطق نسبت به مناطقی مانند شهرکرد، بن و سامان ناامنتر هستند.
کارشناس مرکز زلزلهنگاری در چهارمحال و بختیاری در خصوص تاثیر سد زدن بر ایجاد زلزله بیان کرد: این عامل بر لایههای سطحی زمین و در نتیجه وقوع زلزلههای کوچک اثر دارد.
وی با بیان اینکه دستگاههای مورد استفاده در مراکز زلزلهنگاری استان بهروز هستند، افزود: این دستگاهها ساخت کشور کانادا بوده و مشکلی از بابت مکانیابی وجود ندارد، برای اثردهی بیشتر، این دستگاهها در نقاط مرتفع و بر فراز کوهها نصب میشوند که در استان ما این دستگاهها در بالای کوه رخ، جهانبین، کوه زنگیان و سیاسرد بروجن استقرار دارند.
کارشناس مرکز زلزلهنگاری در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای بالا بردن سطح دقت، صحبتهایی مبنی بر افزایش تعداد ایستگاهها در شهرهای لردگان و کوهرنگ صورت گرفته، چرا که بالا بودن تعداد ایستگاهها دقت دادهها را بالا خواهد برد.
رحیمی چهامحال و بختیاری را محل برخورد دو صفحه عربی و ایران دانست و گفت: در اثر برخورد این دو صفحه یک ناحیه چینخوردگی ایجاد شده، شروع چینخوردگی از استان خوزستان است، زلزلههای این منطقه زیاد بوده و در شرایط کنونی بیشترین فشار در ناحیه خوزستان است.
وی با بیان اینکه دقیقا نمیتوان زمان انتقال چینخوردگیها را از استان خوزستان به استان چهارمحال و بختیاری تعیین کرد، تصریح کرد: اگر چینخوردگیها بهصورت کامل به استان ما انتقال پیدا کند ممکن است شاهد وقوع زمینلرزههای بزرگ در چهارمحال و بختیاری طی سالهای بعد باشیم.
کارشناس مرکز زلزلهنگاری در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: ممکن است زلزله بزرگی پیشلرزه نداشته باشد اما روند غالب در زلزلهها وقوع پیشلرزهها قبل از زلزله اصلی بوده و اکثر زمینلرزهها پسلرزه دارند.
انتهای پیام
نظرات