• جمعه / ۲۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99092821658
  • خبرنگار : 71607

دانشمندان فکر می‌کنند اولین انتشار رادیویی از یک سیاره فراخورشیدی را رصد کرده‌اند

دانشمندان فکر می‌کنند اولین انتشار رادیویی از یک سیاره فراخورشیدی را رصد کرده‌اند

یک تیم بین المللی از دانشمندان انفجارهای رادیویی منتشر شده از صورت فلکی "گاوران"(Boötes) را شناسایی کرده‌اند. به گفته دانشمندان، این می‌تواند اولین انتشار رادیویی منتشر شده از یک سیاره فراخورشیدی باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپوتنیک نیوز، گروهی از ستاره شناسان "دانشگاه کرنل" به تازگی مطالعه‌ای را در مجله" Astronomy & Astrophysics" منتشر کرده‌اند و در آن جزئیات انفجارهای رادیویی منتشر شده از سیاره فراخورشیدی دوردستی را که در صورت فلکی "گاوران" قرار دارد، گفته‌اند. اگرچه برای تأیید یافته‌های اخیر محققان، به مشاهدات بیشتری نیاز است؛ اما در صورت تأیید، این کشف می‌تواند اولین نمونه ثبت شده از انتشار رادیویی در یک سیاره فراخورشیدی باشد.

این کشف احتمالی بسیار مهم توسط محققان "دانشگاه کرنل"، "دانشگاه پی‌اس‌ال" فرانسه و "دانشگاه اورلئان" با استفاده از "آرایه فرکانس پایین" (Low-Frequency Array) (یک شبکه بزرگ تلسکوپ رادیویی واقع در هلند) انجام شده است.

به گفته محققان، تحقیقات در ابتدا از طریق مشاهدات انجام شده بر روی سیاره مشتری آغاز شد، زیرا محققان در حال تلاش برای درک بهتر ارتباط بین سیگنال‌های رادیویی و میدان مغناطیسی این سیاره بودند.

"جیک ترنر"(Jake Turner)، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه کرنل گفت که آزمایشات اولیه آنها در نهایت به عنوان الگویی برای بررسی‌های جدید سیارات مشابه که دهها سال نوری از زمین فاصله دارند، در نظر گرفته خواهد شد.

وی افزود: ما از سیاره مشتری برای شناسایی این پدیده کمک گرفتیم. ما به جستجوی این موضوع پرداختیم و آن را یافتیم.

پس از بررسی تقریباً ۱۰۰ ساعت مشاهدات رادیویی، محققان شاهد انتشارات رادیویی از سیارات فراخورشیدی که به دور ستاره‌هایی در صورت فلکی سرطان، صورت فلکی گاوران و سیستم‌های "پسی زن برزنجیر"( Upsilon Andromedae) می‌چرخید، بودند؛ با این حال در نهایت صورت فلکی گاوران بود که نظر ستاره شناسان را به خود جلب کرد.

با بررسی بیشتر، محققان تشخیص دادند که فقط سیستم فراخورشیدی "تاو گاوران"(Tau Boötes) واقع در فاصله ۵۰ سال نوری از ما است که امضای رادیویی قابل توجهی را به نمایش می گذارد که می‌تواند به آنها اجازه دهد از طریق میدان مغناطیسی آن بینش بیشتری نسبت به سیاره فراخورشیدی پیدا کنند.

"ترنر" در اظهارات خود توضیح داد که میدان مغناطیسی یک سیاره به ستاره شناسان اجازه می‌دهد تا ایده بهتری از خصوصیات داخلی و جوی این سیاره بدست آورند و خاطرنشان کرد که میدان مغناطیسی زمین به عنوان سپری از باد خورشیدی عمل می‌کند و باعث می‌شود زمین قابل سکونت باشد.

محققان اظهار کردند قدرت سیگنال‌های رادیویی منتشر شده از سیاره فراخورشیدی تاو گاوران بی (Tau Boötes b) حدود ۵ تا ۱۱ گاوس است. شباهت‌ها حاکی از آن است که هسته این سیاره فراخورشیدی از هیدروژن فلزی ساخته شده است.

"ترنر" درباره تحقیقات تیم خود گفت: در این مطالعه ما یکی از اولین نشانه‌های شناسایی سیاره فراخورشیدی در محدوده رادیویی را ارائه دادیم. ما انتشار انفجار رادیویی حاصل از این سیاره فراخورشیدی را مورد بررسی قرار دادیم. قدرت و قطبش سیگنال رادیویی و میدان مغناطیسی این سیاره با پیش بینی‌های نظری سازگار است.‌

از آنجا که سیگنال ضعیف بود، محققان در یافته‌های خود اظهار کردند که احتمال اینکه انتشار از جای دیگری صورت گرفته باشند نیز وجود دارد.

"ترنر" و همکاران او اکنون در حال انجام مطالعاتی با کمک چندین تلسکوپ رادیویی برای پیگیری سیگنال شناسایی شده هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha