• جمعه / ۲۸ آذر ۱۳۹۹ / ۰۷:۰۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 99092721309
  • خبرنگار : 71564

دو ابلاغ محیط زیست به شرکت نفت در پی حادثه سرخون/نگران حوادث مشابهی هستیم که دیده نمی‌شود

دو ابلاغ محیط زیست به شرکت نفت در پی حادثه سرخون/نگران حوادث مشابهی هستیم که دیده نمی‌شود

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به دو ابلاغیه این سازمان به شرکت نفت در پی حادثه سرخون گفت: غیر از حوادث این چنینی - که ابعاد بسیار بزرگی دارند -، ما نگران حوادثی هستیم که به دلیل فرسودگی خطوط لوله انتقال نفت رخ می‌دهند و ما متوجه آن‌ها نمی‌شویم و با چشم دیده نمی‌شوند.

علی مریدی در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به حادثه شکستگی خط لوله انتقال نفت مارون در شهرستان اردل چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: بر اساس قانون حفاظت از خاک - که طی سال گذشته ابلاغ شده است - شرکت نفت موظف است که ضمن جبران خسارت، محدوده‌ای که آلوده شده است را پاکسازی کند.

وی در ادامه با بیان اینکه روش‌های مختلفی به لحاظ فنی برای پاکسازی خاک از آلودگی وجود دارد، تصریح کرد: به‌هرحال این روش‌ها هزینه و زمان‌بر هستند. با این‌وجود بر اساس قانون حفاظت از خاک ما از شرکت نفت خواسته‌ایم که در درجه اول نسبت به رفع آلودگی اقدام کرده و برنامه و روش خود را برای این کار به ما اعلام کند و درجه دوم بودجه‌ای را برای پیشگیری از تکرار حوادث مشابه و بازسازی خطوط لوله انتقال درنظر بگیرد. 

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: نیاز است محدوده‌ای که در آن حادثه شکستگی خط لوله انتقال نفت رخ داده است ضمن قرق، رفع آلودگی شود و به تایید سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز برسد. 

مریدی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث آلودگی آب نگرانی در زمینه آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی پس از بارش باران است، گفت: متاسفانه با بارش باران خاک آلوده شسته و بخشی از آن وارد رودخانه‌ها و منابع آب زیرزمینی می‌شود. متاسفانه دفعات گذشته که این اتفاق رخ داده بود آب چشمه سرخون تا مدت‌ها آلوده بود. به‌هرحال ابعاد انتشار آلودگی باید شناسایی  و اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار آب آلوده انجام شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: غیر از حوادثی که در خط لوله انتقال نفت رخ می‌دهد و ابعاد فاجعه آنقدر بزرگ است که ما متوجه آن می‌شویم، حوادثی هستند که در مسیرهای انتقال به‌دلیل فرسودگی لوله‌های انتقال رخ می‌دهد و ما متوجه آن‌ها نمی‌شویم و در واقع بخشی از این حوادث با چشم دیده نمی‌شوند. این مسئله سبب می‌شود که آلودگی‌های نفتی به‌تدریج به داخل زمین نفوذ کنند و آلودگی آب و خاک را به‌دنبال داشته باشد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست در پایان تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست پیگیر است که با استناد به قانون حفاظت از خاک دستگاه‌های متولی را موظف به رفع ایرادات و بازسازی در خطوط انتقال نفت در نقاط مختلف کشور کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha