علی مریدی در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به حادثه شکستگی خط لوله انتقال نفت مارون در شهرستان اردل چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: بر اساس قانون حفاظت از خاک - که طی سال گذشته ابلاغ شده است - شرکت نفت موظف است که ضمن جبران خسارت، محدودهای که آلوده شده است را پاکسازی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه روشهای مختلفی به لحاظ فنی برای پاکسازی خاک از آلودگی وجود دارد، تصریح کرد: بههرحال این روشها هزینه و زمانبر هستند. با اینوجود بر اساس قانون حفاظت از خاک ما از شرکت نفت خواستهایم که در درجه اول نسبت به رفع آلودگی اقدام کرده و برنامه و روش خود را برای این کار به ما اعلام کند و درجه دوم بودجهای را برای پیشگیری از تکرار حوادث مشابه و بازسازی خطوط لوله انتقال درنظر بگیرد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست افزود: نیاز است محدودهای که در آن حادثه شکستگی خط لوله انتقال نفت رخ داده است ضمن قرق، رفع آلودگی شود و به تایید سازمان حفاظت محیطزیست نیز برسد.
مریدی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث آلودگی آب نگرانی در زمینه آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی پس از بارش باران است، گفت: متاسفانه با بارش باران خاک آلوده شسته و بخشی از آن وارد رودخانهها و منابع آب زیرزمینی میشود. متاسفانه دفعات گذشته که این اتفاق رخ داده بود آب چشمه سرخون تا مدتها آلوده بود. بههرحال ابعاد انتشار آلودگی باید شناسایی و اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار آب آلوده انجام شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: غیر از حوادثی که در خط لوله انتقال نفت رخ میدهد و ابعاد فاجعه آنقدر بزرگ است که ما متوجه آن میشویم، حوادثی هستند که در مسیرهای انتقال بهدلیل فرسودگی لولههای انتقال رخ میدهد و ما متوجه آنها نمیشویم و در واقع بخشی از این حوادث با چشم دیده نمیشوند. این مسئله سبب میشود که آلودگیهای نفتی بهتدریج به داخل زمین نفوذ کنند و آلودگی آب و خاک را بهدنبال داشته باشد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست در پایان تاکید کرد: سازمان حفاظت محیطزیست پیگیر است که با استناد به قانون حفاظت از خاک دستگاههای متولی را موظف به رفع ایرادات و بازسازی در خطوط انتقال نفت در نقاط مختلف کشور کند.
انتهای پیام
نظرات