رمضان رویینتن در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با اشاره به مزایای گلخانهها و لزوم توسعه این نوع کشت، افزود: اشتغالزایی و درآمد بالا یکی از مهمترین این مزایا است، زیرا هر هکتار گلخانه معادل هزار هکتار زمین دیم اشتغالزایی و معادل ۵۲۳ هکتار زمین دیم درآمدزایی دارد.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه صرفهجویی در مصرف آب و کاهش ضایعات که در کشاورزی معمولی ۱۵ تا ۲۵ درصد اما در کشت گلخانهای زیر دو درصد است را از دیگر مزایای این روش کشاورزی دانست.
رویین تن از وضعیت گلخانهها در جهان، ایران و کرمانشاه هم یاد کرد و افزود: سه میلیون هکتار گلخانه در جهان وجود دارد که سهم ایران از این میزان نزدیک به ۱۸ هزار هکتار با میزان تولید ۶.۲ میلیون تن است.
وی خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه نیز هم اکنون حدود ۴۲.۵ هکتار گلخانه در دست بهرهبرداری داریم.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه معتقد است، در کرمانشاه این پتانسیل وجود دارد که وسعت گلخانههای استان به ۲۵۰۰ هکتار برسد.
رویینتن از مهمترین موانع توسعه گلخانهها در استان هم یاد کرد و عدم همراهی بانکها در پرداخت تسهیلات، بالا بودن قیمت تجهیزات، سختگیری دستگاهها و عدم تخصیص آب را از مهمترین این موارد برشمرد.
نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه تا ابتدای سال ۱۳۹۸ حدود ۲۸ هکتار گلخانه در استان داشتیم، گفت: اکنون میزان گلخانههای در حال بهرهبرداری در استان ۴۲.۵ هکتار است.
به گفته این مسئول به زودی ۴.۲ هکتار گلخانه ساخته شده دیگر در استان زیر کشت میرود.
وی از در دست احداث بودن حدود ۳۲ هکتار گلخانه هم با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۵ درصد در استان خبر داد.
به گفته حاتمی، این گلخانهها جدای از مجتمعها و شهرکهای گلخانهای است که در کرمانشاه در دست پیگیری میباشد.
انتهای پیام
نظرات