• پنجشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۹ / ۰۵:۱۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99092720946
  • خبرنگار : 50300

/۲۷ آذر، روز وحدت حوزه و دانشگاه/

وحدت علم و دین در مدیریت کرونا

وحدت علم و دین در مدیریت کرونا

ایسنا/خوزستان یک مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مساله دین و علم در شیوع کرونا برخلاف آنچه که برخی تصور می‌کردند، به هم گره خوردند، گفت: این مساله نشان می‌دهد که تقابل دین و علم واقعیت ندارد، بلکه برای حمله به دین مطرح می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۲۷ آذر که به عنوان روز وحدت دانشگاه و حوزه اعلام شده است، سالروز شهادت شهید بزرگوار دکتر مفتح است که هم دانشگاهی بود و هم حوزوی. از این جهت این روز، روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد. مساله ارتباط حوزه و دانشگاه همواره مدنظر بزرگان و دلسوزان بوده است. حضرت امام (ره) همواره تلاش کرده‌اند تا این دو قشر تاثیرگذار (حوزوی‌ها و دانشگاهیان) را به هم نزدیک کنند و موانعی را که باعث دوری این دو قشر می‌شوند برطرف کنند.

وی افزود: وقتی دانشگاه در کشور ما تاسیس شد، از ابتدا نگاه مثبتی نسبت به حوزه شکل نگرفت. در ابتدا نیز نگاه حوزه‌ها نسبت به دانشگاه‌ها خیلی مثبت نبود. این نگرش باعث شد که در ابتدا شاهد جدایی قهری و ناخواسته میان این دو طیف باشیم. پیش از اینکه این مساله در کشور ما مطرح شود، کلیسای متحجر در اروپا در مقابله با علم بسیار منفی عمل کرد که باعث به وجود آمدن رنسانس شد و البته کلیسا از بین نرفت اما بسیار محدود شد و به هیچ وجه دیگر در مسائل علمی مشارکت نداشت و اظهار نظر نکرد. این مساله را می‌خواستند در مکتب مقدس اسلام پیاده‌سازی کنند که به هیچ عنوان با مبانی ما سازگاری ندارد و در مبانی دینی ما به هیچ عنوان دوگانگی میان دین و علم وجود ندارد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر مطرح شدن مساله تقابل دین و علم، گفت: وقتی مساله کرونا و بیماری کووید ۱۹ مطرح شد، بسیاری خوشحال بودند که تصور می‌کردند می‌توانند از این طریق به دین حمله و مبانی دینی را تضعیف کنند؛ در فضای مجازی می‌دیدیم که چقدر تلاش برای این کار صورت می‌گیرد اما بعدا متوجه شدند که حمله‌ها بسیار بی‌دلیل بوده و برخلاف آن ثابت شد که انگیزه دینی می‌تواند در مقابله با این بیماری موثر باشد. اینکه رهبر و مراجع تقلید مردم را به رعایت پروتکل‌ها و توجه به توصیه پزشکان دعوت کردند و پروتکل‌ها نه تنها از نظر علمی یک الزام است، بلکه از نظر شرعی نیز ضروری است؛ نشان‌دهنده ارتباط میان علم و دین است.

حسن‌زاده تاکید کرد: مساله دین و علم در شیوع کرونا برخلاف آنچه که برخی تصور می‌کردند، به هم گره خوردند. این مساله نشان می‌دهد که تقابل دین و علم واقعیت ندارد، بلکه برای حمله به دین مطرح می‌شود. در بحث کووید ۱۹، هم در زمینه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و هم رسیدگی‌ها، آموزه‌های دینی به کمک آمدند. دین درباره علم نظر دارد و ما علم لائیک و جدا از دین نداریم اما دین به همه مبانی علم و گسترش آن کمک بسیاری می‌کند.   

وی در پایان با اشاره به اینکه وحدت حوزه و دانشگاه چه از جنبه نظری و چه عملی که در بحث اداره کشور و ارتقا در همه ابعاد است، تاثیر بسیاری دارد، گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی است تا بتوانیم این دو حیطه را در پیش بردن راهبردها و عمل به هم نزدیک کنیم. به این منظور نیز کارهای خوبی انجام شده اما هنوز کارهای به زمین مانده زیادی وجود دارد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha