علیرضا قناعت کار در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تعداد کل معلولان شهرستان نجف آباد بیش ۵ هزار و ۱۰۰ نفر است که از این تعداد ۱۶۰۰نفر معلول جسمی حرکتی، ۱۳۵۳ نفر معلول کم توان ذهنی، ۵۵۰ نفر معلول اعصاب و روان و طیف اوتیسم، ۷۵۴ نفر معلول شنوایی گفتاری، ۵۸۰ نفر معلول بینایی و ۱۹۰ نفر سالمند هستند که از اداره بهزیستی خدمات میگیرند.
وی افزود: متاسفانه امسال به دلیل محدودیت های کرونایی نتوانستیم برنامههای سالهای گذشته در هفته معلولان مانند برپایی نمایشگاه ها و همایش های تجلیل از معلولان را برگزار کنیم، اما از ادارات و نهادهای دولتی درخواست کردیم تا از معلولان شاغل در ادارات تجلیل کنند تا بتوان شعار معلولان توانمند هستند را در جامعه نهادینه کنیم.
رییس اداره بهزیستی نجف آباد به برخی از برنامههای اداره بهزیستی در هفته معلولان امسال اشاره کرد و افزود: دیدار با تشکل ها و انجمن های ویژه معلولان و تجلیل از معلولان موفق در فضای مجازی از جمله برنامه های هفته معلولان است. علاوه بر آن نمایشگاه دستاوردهای معلولان را در فضای مجازی برگزار کردیم و بسته های حمایتی مواد غذایی و بهداشتی نیز بین مددجویان توزیع شد.
قناعت کار به کسب مقام کشوری توسط یکی از معلولان در جشنواره خرم آباد اشاره کرد و گفت: یکی از بیماران اعصاب و روان شهرستان توانست در جشنواره کشوری در استان لرستان که با موضوع کرونا برگزار شد رتبه برتر را به دست آورد و به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی در فضای مجازی از او تجلیل شد.
وی اظهار کرد: در حوزه توانبخشی سه دفتر توانپزشکی و مراکز روزانه، دفتر توانمند سازی معلولان و دفتر امور توانبخشی و مراقبتی وجود دارد که به پیگیری و خدمت رسانی معلولان می پردازند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان نجف آباد تصریح کرد: در دفتر توانپزشکی به امور مربوط به مراکز روزانه، مراکز ذهنی، مراکز حسی شنوایی و بینایی، مراکز اعصاب و روان و مراکز اوتیسم رسیدگی می شود. به طور مثال کودکانی که زیر سن مدرسه هستند زیر نظر مرکز مربوطه آموزش های لازم را می بینند تا در وقت قانونی بتوانند در مدارس معمولی درس بخوانند.
قناعت کار خاطرنشان کرد: خرید خدمت، تامین عصا، واکر، ویلچر، کاشت حلزون و سایر موضوع های هنری و هنردرمانی نیز در این دفتر انجام میشود.
وی درباره دفتر توانمندسازی معلولان و ساختار آن گفت: با توجه به بخش نامه های کشوری درباره توانمند سازی برای معلولان در هر شهرستان، شورای مناسب سازی معلولان تشکیل میشود و ریاست این شورا به عهده فرماندار است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان نجف آباد با اشاره به سختی های معلولان در انجام امور روزمره خود، اظهار کرد: باید رسانه ها، ادارات و مردم همکاری کنند تا فرهنگ سازی شود و معلولان بتوانند در انجام کارهای خود دچار دردسر نشوند و به راحتی کارهای خود را انجام دهند، از ادارات و سازمان ها به ویژه شهرداری ها خواستیم تا اماکن عمومی و معابر را برای تردد معلولان مناسب سازی کنند که خوشبختانه برخی ادارات همکاری خوبی داشتند.
قناعت کار به فعالیت های دفتر امور مراقبتی و توانبخشی اشاره کرد و گفت: در این دفتر امور مربوط به بیماران آسیب نخاعی_خدماتی ارائه میشود و توسط گروههای پزشکی در خانه خودشان معاینه شده و خدمات پزشکی و پرستاری به آنها ارائه می شود.
وی تعداد مراکز شهرستان از نظر موقعیت مکانی و فیزیکی را ۱۳ مرکز برشمرد و خاطرنشان کرد: هفت مرکز شبانه روزی، هفت مرکز روزانه و پنج مرکز جامع هستند که همگی ۹۹۰ نفر ظرفیت دارند و اداره بهزیستی برای ۸۰۰ معلول یارانه پرداخت می کند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان نجف آباد افزود: یکهزار نفر نیز کمک هزینه نگهداری در منزل دریافت می کنند که در ۸ ماه گذشته ۶۰۴ میلیون ریال به آنها پرداخت شده و علاوه بر آن ۱۴۵ معلول آسیب نخاعی بالغ بر ۷ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال کمک هزینه حق پرستاری دریافت کرده اند.
قناعت کار ادامه داد: در زمینه توانبخشی و آموزش و نگهداری معلولان ۷۹۹ نفر یارانه میگیرند که بالغ بر ۸۵۵ میلیون ریال به آنها پرداخت شده و در بخش کمک هزینه مناسب سازی مسکن معلولان نیز به ۲۳ نفر ۳۰۰ میلیون ریال کمک شده است.
وی درباره بودجه اداره بهزیستی نجف آباد، گفت: بیش از ۷۰ درصد اعتبارات امسال ویژه معلولان بوده و تاکنون ۳۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال در بخش هایی مانند بخش مشاغل خانگی و کارفرمایان صرف شده است.
انتهای پیام
نظرات