به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، یک پژوهش جدید، امکان دستیابی به موفقیتهای اساسی را فراهم کرده است که نگرانیها را در مورد اینکه سلولهای بنیادی انسان میتوانند جهشهای عامل سرطان را شامل شوند، برطرف میکنند.
گروهی از دانشمندان "دانشگاه اکستر"(University of Exeter) انگلستان، در پژوهش جدید خود نشان دادهاند هنگامی که سلولهای بنیادی در ابتداییترین یا سادهترین حالت رشد کنند، هیچ جهش سرطانی را شامل نمیشوند.
شاید پیشرفتهای پیشگامانه این گروه پژوهشی بتوانند ترسهای پیرامون بحثهای صورت گرفته در مورد پایداری ژنتیکی سلولهای بنیادی جنینی انسان را کاهش دهند.
سلولهای بنیادی جنینی انسان، امید بزرگی برای پزشکی ترمیمی به شمار میروند زیرا این سلولها میتوانند به هر نوع سلول دیگری از جمله سلولهای قلب، لوزالمعده و کبد در بدن تبدیل شوند.
بنابراین، سلولهای بنیادی، منبع بالقوه قابل توجهی از سلولهایی به شمار میروند که شاید بتوانند جایگزین سلولهای از دست رفته در اثر آسیب یا بیماری شوند.
نگرانی بزرگی که در این زمینه وجود داشته، این بوده است که آیا سلولهای بنیادی جنینی، به جهشهای عامل سرطان دچار میشوند یا خیر.
پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که سلولهای بنیادی پرتوان انسان، قابلیت افزایش فرکانسهای مربوط به جهشهای جدی عامل سرطان را دارند.
این پژوهش جدید که به سرپرستی دکتر "ژه گوا"(Ge Guo)، پژوهشگر دانشگاه اکستر انجام شده است، نشان میدهد که هیچ افزایشی در فرکانسهای مربوط به جهش در ژنهای مرتبط با سرطان این سلولها وجود ندارد.
پژوهشگران با تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به توالییابی آر.ان.ای در سلولهای بنیادی پرتوان انسان دریافتند که امکان وقوع جهشهای عامل سرطان، نزدیک به صفر است.
دکتر گوا گفت: پژوهش ما، به اصلاح اطلاعات غلط در این زمینه میپردازد و ما را ترغیب میکند تا بررسی ظرفیت سلولهای بنیادی را ادامه دهیم.
این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات