• سه‌شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 99092519664
  • خبرنگار : 71245

من احمدی‌نژاد نیستم!

من احمدی‌نژاد نیستم!

«من آدمی نیستم که در نظام نبودم و آمدم و می‌خواهم حکومت کنم و بعد هم بروم، یک جایی بروم و مرتب مصاحبه کنم. آدم اینجوری نیستم. از اول نظام بودم، همیشه مسئولیت داشتم. از روز اول که انقلاب و نهضت شروع شده، از سال ۴۱ در نهضت بودم و بعد از انقلاب هم همیشه مسئول بودم ... برای من نظام و کشور مطرح است.»

روحانی در نشست خبری روز دوشنبه، حرف‌های مهم و صریحی زد؛ از بی‌اثر شدن اصل ۱۱۳ قانون اساسی درباره اختیارات رئیس جمهوری با تفسیر شورای نگهبان تا همصدایی برخی مخالفان دولت با دشمنان خارجی نظام. او از بی‌هزینه بودن فحاشی به دولت انتقاد کرد و پرسید «کسی جرأت دارد به قوه قضاییه یا نیروهای مسلح فحش بدهد؟» تقریبا اغلب حرف‌های او برای رسانه‌ها «تیتر» بود اما جملاتی که در ابتدا خواندید، شاید تاریخی‌ترین حرف او در نشست خبری دوشنبه بود؛ جملاتی که تکلیف آینده سیاسی حسن روحانی را برای همه روشن کرد. او این جملات را در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه «جوان» به زبان آورد. مضمون سوال خبرنگار این بود که بودجه ۱۴۰۰، دست رئیس جمهوری بعدی را داخل پوست گردو می‌گذارد اما روحانی گفت «این فکر را از ذهنتان پاک کنید».

نشست خبری روحانی، ۲۴ آذر ۹۹

حرف روحانی «صرفا» در پاسخ به خبرنگار روزنامه جوان نبود. بهتر است بگوییم «اصلا» مخاطب او این خبرنگار نبود بلکه خطاب او به کسانی بود که از مدت‌ها قبل پروژه «بنی‌صدر»سازی روحانی را کلید زدند و به انواع شیوه‌ها خواستند او را در مقابل نظام یا به طور دقیق‌تر در مقابل شخص حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نشان دهند اما موفق نشده‌اند. اینکه روحانی، «بنی‌صدر» نبوده و نیست که روشن است چون نه عدم کفایت سیاسی او با ساز و کارهای موجود در قانون اساسی از سوی مجلس اعلام شده و نه دو سال بعد از ریاست‌جمهوری‌اش از کشور فرار کرده است. او «خاتمی» هم بعید است باشد چون اساسا این دو نفر از دو نظام اخلاقی جداگانه پیروی می‌کنند و به عبارت ساده‌تر، سیستمشان با هم فرق دارد. خاستگاه خاتمی، فرهنگ و ارشاد است و خاستگاه روحانی، دفاع و دیپلماسی. به همین دلیل است که هنوز هم بعد از سال‌ها، می‌بینید خاتمی فقط به مناسبت درگذشت افراد یا وقوع برخی رویدادها، پیام صادر می‌کند. او در این مدت یا تسلیت گفته، یا توصیه کرده. این، روحیه خاتمی است.

اما اگر بخواهیم تعارف را کنار بگذاریم، اصل حرف دیروز رئیس جمهوری این بود که «من احمدی‌نژاد نیستم». همه نشانه‌هایی که او می‌داد، این احتمال را بیشتر تقویت می‌کند که کنایه او به احمدی‌نژاد بود. اینکه «من نیامدم حکومت کنم و بعد بروم»، «آدم اینجوری نیستم که بروم مرتب مصاحبه کنم»، «من از روز اول نهضت بودم و مسئولیت داشتم» و مخصوصا این جمله که «برای من نظام و کشور مطرح است»، به جز احمدی‌نژاد چه مابه‌ازایی در تاریخ سیاسی ایران دارد؟ احمدی‌نژاد هم ۸ سال آمد و بعد با بیشترین زاویه از نظام، از سطوح عالی کنار رفت، هم مرتب مصاحبه می‌کند و توییت‌های باربط و بی‌ربط می‌زند، هم از او نه اثری در مبارزات دوران نهضت انقلاب اسلامی است و نه از روز اول تا تمام دوران پس از پیروزی انقلاب - به جز دوران ریاست جمهوری‌اش - مسئولیتی در سطوح عالی داشته و درباره «نظام و کشور» هم عملکردش نشان داده که در خیلی جاها برایش بقایی و مشایی و جوانفکر و رفقایش بیشتر اهمیت داشته‌اند تا ارکان نظام؛ چنانکه آشکارا در مقابل مقام معظم رهبری که به او توصیه کرده بودند برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نشود، ایستاد و داوطلب کاندیداتوری شد، صراحتا نظام قضایی ایران را بخاطر بقایی و مشایی زیر سوال برد، از حاج قاسم سلیمانی برای بقای بقایی‌اش هزینه کرد و با یک جمله کوتاه و نسنجیده به همه شایعات ثابت‌نشده‌ای که امثال روح‌الله زم درباره جاسوس‌بودن دختر آملی لاریجانی رئیس وقت قوه قضاییه مطرح کرده بودند، به عنوان یک رئیس جمهوری پیشین، دامن زد؛ شایعه‌ای که خود زم، بعدها گفت دروغ بوده است.

احمدی‌نژاد در مقابل دادگاه تجدیدنظر استان تهران که بقایی را محاکمه می‌کرد، ۲۵ بهمن ۹۶

روحانی با حرف‌های دیروز به همه گفت که در زاویه‌دارترین حالت با نظام، یک هاشمی رفسنجانی بروزشده خواهد بود که آن پیام مفصل حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای درگذشتش نگاشته شد و تا آخرین روز عمر، با حکم رهبر معظم انقلاب، رئیس عالی‌ترین مجمع مشورتی و تشخیصی نظام بود.

گذشته از همه این توصیفات، آیا روحانی واقعا از روز اول نهضت و در تمام سال‌های بعد از انقلاب، حضور و مسئولیت داشته است؟ اسناد و تاریخ سیاسی معاصر ایران، حرف روحانی را تایید می‌کنند. در ادامه، صرفا حضور روحانی در برخی جایگاه‌ها را مرور می‌کنیم و کاری به عملکردش نداریم.

روحانی پیش از انقلاب

حسن روحانی در آغاز جوانی، فعالیت سیاسی خود را با پیروی از امام راحل آغاز کرد. او از سال ۱۳۴۴، سفرهای تبلیغی و سخنرانی علیه حکومت پهلوی را در شهرهای مختلف ایران آغاز کرد و در همان نخستین سفر، توسط مأموران بازداشت شد و البته این اولین بازداشت، آخرین بازداشت نبود چون در طول سال‌های مبارزه بارها دستگیر و ممنوع‌المنبر شد.

روحانی نخستین کسی بود که به بنیانگذار جمهوری اسلامی لقب «امام» را داد. او این کار را در آبان ۱۳۵۶ و در مراسم بزرگداشت آیت‌الله مصطفی خمینی در مسجد ارک تهران انجام داد؛ درست در اوج دوران خطرناک بگیر و ببند و زمانی که حضرت امام در تبعید بود و چنین اقدامی می‌توانست برای روحانی هزینه‌های زیادی داشته باشد.

با تحت تعقیب قرار گرفتن توسط ساواک، به‌ توصیهٔ آیت‌الله دکتر بهشتی و آیت‌الله مرتضی مطهری از کشور خارج شد و مدتی به سخنرانی و تبلیغ برای دانشجویان خارج از کشور پرداخت. او پس از ورود امام به پاریس، به او پیوست.

روحانی یک بار هم قبل از انقلاب هنگامی که در اسکاتلند زندگی و تحصیل می‌کرد، از سوی پلیس به‌ظن فعالیت‌های سیاسی دستگیر شد. پلیس بریتانیا در سال آخر رژیم پهلوی، روحانی را دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کرد.

روحانی پس از انقلاب

اما پس از پیروزی انقلاب، حسن روحانی در نخستین اقدام در سال ۱۳۵۸، به سامان‌دهی ارتش آشفته و پادگان‌های ازهم‌پاشیده پرداخت.

او همچنین در ابتدای انقلاب که بحث مناظره با گروه‌های مارکسیستی داغ بود به نقد افکار آنها می‌پرداخت و در مناظره با رهبر مجاهدین خلق (منافقین) آنها را متهم کرد که می‌خواهند به زور و به تحریف و به تقطیع آیات قرآن، مطالب مارکسیستی را از قرآن دربیاورند و قرآن را بر آنها منطبق کنند.

روحانی در مجلس

حسن روحانی در سال ۱۳۵۹ از حوزهٔ انتخابیهٔ سمنان به نمایندگی اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و پنج دوره قانون‌گذاری به‌مدت بیست سال (از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۹) در مجلس حضور داشت. او نایب رئیس اول مجلس (در دوره‌های چهارم و پنجم) و رئیس کمیسیون‌های دفاعی (دوره‌های اول و دوم) و سیاست خارجی (دوره‌های چهارم و پنجم) بود.

روحانی در جنگ

در دوران دفاع مقدس، روحانی مسئولیت‌های متعددی، از جمله عضویت در شورای عالی دفاع (از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۷)، عضویت در شورای عالی پشتیبانی جنگ و رئیس کمیسیون اجرایی آن (از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷)، معاونت فرماندهی جنگ (از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۴)، ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶) و فرماندهی پدافند هوایی کل کشور (از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۰) را بر عهده داشت.

روحانی بین سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ به معاونت جانشین فرماندهی کل قوا منصوب شد.

روحانی در کنار هاشمی در خرمشهر، سال ۱۳۶۴

بعد از پایان جنگ، حسن روحانی به همراه تعدادی از فرماندهان سپاه و ارتش، نشان درجه دو فتح و در مراسم دیگری در سالروز آزادسازی خرمشهر، به همراه جمعی دیگر از فرماندهان و مسؤولان پشتیبانی جنگ، نشان درجه یک نصر را از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا دریافت کرد.

عضویت و ریاست شورای سرپرستی سازمان صدا و سیما از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۲ نیز از دیگر مسئولیت‌های وی در دوران پس از انقلاب بوده‌ است.

روحانی در سیاست داخلی

روحانی پس از بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل نهاد شورای عالی امنیت ملی، سمت نمایندگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را در این شورا تا سال ۱۳۹۲ که به عنوان رئیس‌جمهوری انتخاب شد، در اختیار داشت و به مدت ۱۶ سال (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴) در دوره‌های ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.

وی همچنین به مدت ۱۳ سال (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ و از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴) مشاور امنیت ملی روسای جمهوری وقت بود.

روحانی از سال ۱۳۷۰ به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و تاکنون در این سمت فعالیت دارد. او ریاست کمیسیون سیاسی، امنیتی، دفاعی این مجمع را نیز بر عهده دارد.

روحانی در دوران دبیری شورای عالی امنیت ملی

روحانی در انتخابات میان‌دوره‌ای سومین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۲۹ بهمن ۱۳۷۸، از حوزه انتخابیه استان سمنان به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. در سال ۱۳۸۵ نیز به عنوان نماینده استان تهران به عضویت دورهٔ چهارم این مجلس برگزیده شد. سمت‌های وی در مجلس خبرگان، ریاست کمیسیون سیاسی - اجتماعی این مجلس (از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ و از ۱۳۹۲ تاکنون) و عضویت هیئت رئیسه و ریاست دفتر دبیرخانه این مجلس در تهران (از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷) بوده‌ است.

مهمترین جایگاه او در عرصه سیاست داخلی ایران، جایگاه ریاست جمهوری بوده که از سال ۹۲ تا امروز در این جایگاه قرار دارد.

روحانی در سیاست خارجی

دوران تصدی روحانی در پرونده هسته‌ای ایران ۶۷۸ روز بود. با افزایش تنش‌ها و با توجه به ناسازگاری‌های موجود میان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، با پیشنهاد کمال خرازی وزیر وقت امور خارجه و موافقت رئیس‌جمهوری وقت و همچنین سایر اعضای جلسه سران نظام، تصمیم گرفته شد تا با تشکیل یک هسته قوی کارآمد سیاسی - فنی - حقوقی، مسئولیت مذاکرات بر عهده حسن روحانی گذاشته شود تا با اختیارات ویژه، برنامه جامعی برای ادامه کار تهیه کند و هماهنگی لازم بین ارگان‌های ذی‌ربط را برقرار کند. به این ترتیب با حکم سیدمحمد خاتمی و تأیید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، حسن روحانی در ۱۴ مهر ۸۲ مسئول پرونده هسته‌ای ایران شد.

روحانی در مذاکرات سعدآباد

بعد از روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد، حسن روحانی در ۲۴ مرداد سال ۸۴ از سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی، بعد از ۱۶ سال کناره‌گیری کرد و علی لاریجانی به عنوان دبیر جدید منصوب شد. البته لاریجانی هم با سیاست‌های دولت جدید کنار نیامد و ۲۸ مهر سال ۸۶ استعفا کرد و جای خود را به سعید جلیلی داد.

روحانی پس از ریاست جمهوری

واقعیتش این است که هنوز کسی نمی‌داند برنامه روحانی برای دوران پس از ریاست جمهوری‌اش چیست اما خودش که گفته «من آدمی نیستم که آمدم و می‌خواهم حکومت کنم و بعد هم بروم، جایی بروم و مرتب مصاحبه کنم» ...

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۵:۲۳

روحانی در مجلس اول میخواست حقوق بازنشسته های ارتش رو قطع کنه اما چمران جلوی ایشان ایستاد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۵:۴۲

تقطیع فیلم و تحریف و در نظر نگرفتن ظرف زمانی ویژگی محمودی است...البته بعید میدونم متظور روحانی فقط محمود بوده باشه ...در ضمن دستاوردهای دولت خاتمی خیلی بیشتر از اینها بود...تقلیل غیرمنصفانه ای بود حقیقتا ....همین مطالبه‌گری جامعه امروز از همون موقع تقویت شد‌..‌اقتصاد خیلی سالم‌تر بود و...

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۵۰

اینم از تحریفهای صداوسیما بود

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۷:۵۷

محمد دروغ می خواهی بگویی جوری بگو که همه باور کنند.کی کجا وبا چه اسنادی میگی گفته حقوق بازنشستگان ارتش را باید قطع کنند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۸:۲۵

حق با محمد است. جناب روحانی در اقدامی ناشایست قصد داشت حقوق بازنشسته های ارتش را قطع کند و نسبت های ناشایستی به ارتشیان و بازنشسته های این نهاد داد که مصداق بارز تندروی بود. اما شهید چمران جلوی این کار آقای روحانی ایستاد و اثبات کرد ارتش مذهبی و مردمی است. فیلم کامل آن در اینترنت هست و تحریفی در کار نیست.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۵:۴۳

همه سر و ته یه کرباسن

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۳۹

ایول

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۰۹

شیر مادرت حلالت باشه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۰۶

الان مثلا با این مقاله ثابت کردی که هاشمی و روحانی چقده کاربلدن و احمدی نژاد هیچی حالیش نیست؟؟؟؟ بهتره سرتون رو مثل کبک زیر برف نکنید ....

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۱

احسنت

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۰۹

شما راست میگید !

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۳:۳۲

زنده باد احمدی نژاد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۳۷

زنده باد دکتر احمدی نژاد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۶:۴۱

احمدی نژاد ایران را نابود کرد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۳۷

خب من هم احمدی نژاد نیستم. ولی رییس جمهور هم نیستم. دور و بر سیاست هم نمی روم.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۳۹

الان میخواهید بگید روحانی خوب است و بهتر از احمدی نژاد؟؟؟!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۷

به امید روزی که مردم ما به بلوغ فکری برسند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۵۲

روحانی هم دلسوز مردم و کشور وقشرمستضعف نبود و گرنه الان حالا روز مردم ایران این شرایط وحشتناک نبود چون همدرد مردم نیستند پس درک هم نمیکنند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۸:۱۱

واقعیت همین است دمت گرم

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۰:۰۹

ایول

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۸:۰۴

اره احمدی نژاد با اون قیافه مظلوم و گول زنکش خیلی درک میکرد برای همین اتاق بازرگانی رو حذف کرد که کلا هیچی قیمت ثابت نداشته باشه و همش دست دلال پدرسوخته باشه!!روحانی هم رفت برای همین دوره افسوس میخورید اون از یادتون میره!!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۵۵

باسلام. فقط سابقه نشمارید. درصدر اسلام جانبازان هم بعضی ها شون درآخر کارنامه خوبی نگرفتند.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۱۰

الان،حالا،اکنون چه ربطی به صدر اسلام داره؟حالت خوبه؟

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۳۴

اتفاقا خيلي هم ربط داره شايد شما نميتوني درك كني

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۷:۲۰

دکتر احمدی نژاد انشالله سال ۱۴۰۰ در کنار مردمی اوکی؟

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۲:۲۲

خخخخخ

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۸:۴۹

زنده باد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۰۲

شما بهترین رئیس جمهوری بودی وهستی آقای روحانی عزیز تا اکنون در مقابل تمام تحریمها چقدر صبورانه در مقابل کورونا در این شرایط وتبدیل شدن ریال به تومان که هیچ رئیس جمهوری جرات چنین کاری نداشته ولی شما شجاعانه این کار و انجام دادین

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۰:۳۵

معلومه شما ها خیلی از این دولت سود بردین که تعریف میکنید

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۳:۲۳

نمیگم عالی بود روحانی ولی شرایط ریاست جمهوریش با همه فرق داشت. از حوادث طبیعی سیل و زلزله های مکرر تحریمهای ظالمانه عدم فروش نفت (مقایسه با زمان ممود امدی نجات) والا زمانی که برجام بود همه چی خوب بود اونایی هم که میخواستن کشور به قهقرا بره هیچ برنامه ای نداشتن و همه شدن منتقد گرونی

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۰۵

مردم نه سیاسی هستند و نه جاه طلب بلکه میخواهند زندگی کنن خواهشا آزار شان ندهید بقول امام بترسید از آن زمانی که مردم حقشان را بخواهند ....

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۰:۰۹

اوج تحریمها قبل از 1392 بود، نه الان.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۳۰

اون دوستانی که میگن روحانی دلسوز مردم نیست به فکر فقر و معیشت مردم نیست باید در نظر بگیرند کشور درگیر تحریم های وحشتناک و بی سابقه و جنگی و... است. حتی اگر یک اصولگرا هم رئیس جمهور بود همین آشه همین کاسه بود.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۲

قبول دارم

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۰۹

پس چرارییس جمهورشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۲:۲۱

تحریمای وحشتناک رو که ایشون تازه صبح جمعه متوجه شدن

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۸:۳۲

پیش از آقای روحانی هم تحریم وجود داشت و قرار بود ایشان در روشی غیر قابل بازگشت تحریم ها را یعنی همه ی تحریم ها را برطرف کند. ایشان خودش گفت من می توانم تحریم ها را حل کنم پس چرا نشد؟

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۴۸

باور کنید با این همه تحریم های امریکا وکارشکنی های داخلی کشور رو خوب نگه داشتند. هرکسی جای این دولت بود وضع خیلی خیلی فجیع تر بود

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۹:۵۶

درود بر احمدی نژاد .

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۱۰

واقعا؟ جای تعجبه!!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۶

سلام، خدا قوت دست شما درد نکند واقعا گزارس خوبی است مخصوصاً در این واوبلایی که برخی از افراد ضدولایت فقیه، {{با گیریم حزب‌اللهی}} علیه روحانی راه انداخته‌اند دست شما درد نکند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۳

دفعه بعد به احتمال خیلی قوی یک اصولگرای تندرو رئیس جمهور خواهد شد.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۳

به نظر من احمدی نژاد واقعا در حد ریاست جمهوری نبود

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۱:۵۶

احسنت

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۴

روحانی یکی از برگهای شناسنامه انقلاب است برایه همین تازه به دوران رسیدها تحمل دیدنش را ندارندومدام تخریبش می کنند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۱:۳۷

احسنت

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۲۹

کاشکی این مردم دانه های دلشان پیدا بود ضمنا با حلوا حلوا دهان شیرین نمیشه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۴۰

مردم آگاه باشن تطهیر اصلاح طلبان شروع شد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۰:۵۰

من اولین بار است اینطور گسترده فعالیتهای آقای روحانی را میشنوم چرا این را رسانه‌ها یا در برنامه های تلویزیون نمیگن. واقعا باید بهش خسته نباشی گفت

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۳۲

شما میتونستین بهترین عملکرد رو در میان رییس جمهور های ایران عزیز داشته باشین اما واقعا تنها بودین. در هر صورت من هیچوقت از انتخابم که شما بودین پشیمان نشدم

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۵۴

زنده باد دکتر روحانی

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۵۷

علی برکت الله

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۱:۵۹

آقای روزنامه ایسنا منافع شماروکه تامین کرده بایدهم دفاع کنید.چون مجبوریددفاع کنید....

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۴:۲۵

آقای سین الف ایسنا روزنامه نیست!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۲:۱۵

آفرین

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۲:۲۹

احمدی نژاد از اول ریاست جمهوری از امثال مرتضوی و مشایی و اون یکی ضد اسلام و قرآن حمایت کرد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۲:۳۳

احمدی نژاد به هیچ اصولی پایبند نیست بدلیل اینکه آشگارا در مقابل رهبر عزیز و فرزانه انقلاب ایستاد بخاطر چند نفر مثل مرتضوی

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۳:۲۰

آقای روحانی عزیز هرچند دلواپسان و فرصت طلبان بخواهند کار شما را خراب کنند نمیتوانند؛ مکرها رو خدا خنثی میکنه...ما همچنان دوستت داریم

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۲۳:۲۲

تو‌این‌اوضاع‌تحریم‌شدید باز‌خوب‌کشور‌رو‌اداره‌کرده

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۰:۰۷

خیلی باحال و خنده دار بود ممنون

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۰:۴۲

بجز شهید رجائی ورهبرانقلاب، بقیه رئیس جمهورها بنوعی مشکل داشتند، پس درانتخاب بعدی دقت کنیم۔

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۱:۰۵

من یک دوره به آقای احمدی نژاد رای دادم ولی پشیمان شدم چون با ۴۵ تومن یارانه همه ی ایرانیان رو فریب داد و همه چی گران شد ولی یارانه همونه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۱:۲۱

سلام. شما که این همه از سوابق آقای روحانی گفتید چرا می فرمایید کاری به کار عملکردشون ندارید؟!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۱:۲۴

چطور . با این همه بی تدبیری خودش را با دکتر احمدی نژاد مقایسه میکنه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۱:۵۳

درود بر احمدی نژاد حامی مستضعفان ودشمن مستکبران و مال اندوزان وگران فروشان غارت گر که حامیان روحانی هستند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۵:۲۶

😂 😂

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۵:۲۷

😂 😂 😂 😂 😂

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۶:۲۳

احمدی نژاد یه تخم مرغ شانسی بود و بس والا چکارش به سیاست و مملکت داری فکر کرد مملکتم خونه شه تا پول هست بریز و بپاشه بعدم بگه برای روزای بعد خدا بزرگه!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۹:۱۹

به قول سیدمحمد خاتمی زنده باد مخالفین من✌✌✌

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۹:۲۲

کاسبان تحریم ناراحتید قراره تحریم برداشته بشه😂😂😂😂

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۹:۲۶

ترامپ در سال۹۷ در جمع خبرنگاران گفت: ما تحریم های بی سابقه ای در تاریخ علیه نظام ایران اعمال کردیم و قطعاً آنها چند ماه هم نمی توانند دوام بیاورند. اونوقت الان یه عده اومدن میگن ما زمان احمدی نژاد تحریم بی سابقه ای داشتیم نه الان.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۰۹:۲۸

سید محمد خاتمی✌✌👋👋

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۰:۴۲

آقای روحانی منتخب ملیونها ایرانی هر کس غیر شما مسوولیت داشت وضع بدتر از این نبود قیمت ارز سمبول اقتصاد و کشورداری است این تدبیر نیست نتیجه تحریم هم نیست 99 درصد سفیران شما زبان خارجی بلد نیستند چطور می خواهید تحریمهای غیر قانونی رو تبین کنید همه مشکلات اقتصادی نتیجه ولنگاری است مشاورانتان مسابقه شعار و بیانات دهن پرکن گذاشتند کشور به شعار و تعریف و تمجید نیاز ندارد کشور از دروغ بیزار است نیازی نیست هر روز 18 ساعت کار کنید کشور با الگوریتم غلط اداره نمی شود بله همه میدانند بیشتر قدرت و سرمایه دست افراد و نهادهای دیگر است ولی شما با علم به این وضعیت مسوول شدید و این بهانه موجهی برای شانه خال کردن نیست تنها یک سوال! آقای رئیس جمهور شما قضاوت کنید در کشوری که سالهاست نتوانسته مشکل پوشک بچه رو سروسامون بده چه باید گفت؟

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۵:۲۲

من سخنان ریس جمهور خوب کشورم جناب اقای روحانی را تاید می کنم امیدوارم سالیان سال بدرخشی پیروز پاینده باشید

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۰:۵۶

کاش هیچوقت آمریکا نبود تا تحریمی هم نبود.....

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۲:۳۷

احسنت.فقط یک مقایسه ساده از در آمد ارزی سال ۸۴ تا۹۲ و سال۹۲ تا کنون همه حقیقت کشور داری رو مشخص می کنه. درود بر دوستان اهل تحقیق وتحلیل منصفانه.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۶:۱۵

من موافق هیچکدام نیستم نه احمدی نژاد نه روحانی هیچکدومشون نتونستن خواسته های مردم اجابت کنن بلکه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم فقر،بیکاری،بزه،جنایت هم بیشتر شد متأسفانه بیشتر مشکلات مردم ما ازداخله ربطی به تحریم و خارج نداره اینا ازضعف و عدم مدیریت درست مسئولینه.ایشالله که درست بشه همه عمر ماهم کفاف بده ببینیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۶:۲۱

درود بر احمدی نژاد من فقط از رای هایی ک دادم ب ریس جمهورها از ایشون راضیم زنده باشن امیدوارم راه درست برن و بعضی حرفا که ازایشون بد میگن نشنویم من اهل سیاست نیستم ازحرفایی ک میگن سردرنمیارم ولی شجاع بودن و حامی مردم ستمدیده

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۲۱:۵۷

ایولله بترکه چشم حسود...

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۷ ۰۱:۱۴

اگه دولت دیگه‌ای جز دولت آقای روحانی بود با وجود تمام بدبختی ها الان تو جنگ بودیم

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۷ ۱۲:۳۲

....دو صد گفته چون نیم کردار نیست ......آقای مقاله نویس ...

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۷ ۱۹:۱۹

شرایط خیلی سخت است.فشار ناجوانمردانه .مسئولیت سنگین است .انشالا مقاومت کردیم و نتیجش را به امید خدا در مذاکرات عادلانه خواهیم دید. بزودی رنج مردم عزیز تمام میشود. فکر نکنم مسئول مسلمان از رنج ملتش خوشحال باشد.اونم مسلمان شیعه