• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99092418671
  • خبرنگار : 30054

آشنایی با کابل فیبر نوری، مزایا و کاربردها

آشنایی با کابل فیبر نوری، مزایا و کاربردها

کابل فیبر نوری یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه مورد استفاده در کشور است. در این مطلب قصد داریم به معرفی کابل فیبر نوری و کاربردها و مزیت‌های استفاده از آن بپردازیم.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام برقچی، یکی از پرکاربردترین انواع تجهیزات شبکه کابل‌ها هستند. کابل شبکه و کابل فیبر نوری و... در ادامه به معرفی کابل فیبر نوری، کاربرد و مزایای استفاده از آن پرداخته‌ایم.

فیبر نوری یا تار نوری به انگلیسی  Optical Fiber رشته باریک و بلندی از یک مادّه شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نور وارد شده  از یک سر را، از سمت دیگر خارج کند. کابل فیبر نوری دارای پهنای باندی بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است.

با فیبر نوری می‌توان داده‌هایی مانند تصویر، صوت و غیره  را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه مخابرات فیبر نوری به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

کابل‌های فیبر نوری چگونه عمل می کنند؟

کابل فیبر نوری سیگنال‌های ارتباطی را با استفاده از پالس‌های نوری تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا ال‌ای‌دی‌ها انتقال می‌دهد.

این کابل‌ها شامل تعداد بیشتر رشته‌های شیشه است که هر کدام از آن ها فقط کمی از موی انسان باریک‌تر هستند.

مرکز هر رشته، هسته یا core نامیده می شود که مسیر نور برای حرکت را فراهم می کند. هسته یا core با یک لایه شیشه به نام cladding (روکش) که نور را انتقال می‌دهد احاطه شده تا از هدر رفت سیگنال جلوگیری شود و به نور اجازه دهد تا در طول کابل حرکت کند.

دو نوع اولیه کابل‌های فیبر نوری، کابل‌های فیبری single mode و multi-mode هستند. کابل های single mode از رشته‌های بسیار باریک شیشه و یک لیزر برای تولید نور استفاده می‌کنند در حالی که فیبرهای multi-mode از ال‌ای‌دی برای این کار استفاده می‌کنند.

شبکه‌های فیبری single mode معمولا از تکنیک های (Wave Division Multiplexing (WDM برای افزایش دادن میزان انتقال ترافیکی که می تواند در طول رشته حرکت کند، استفاده می کنند. WDM این اجازه را می دهد که نور با طول موج های مختلف ترکیب شود (multiplexing) وسپس جدا شود (de-multiplexing) و از این طریق ارتباطات متعددی از طریق یک پالس نور انجام می شود.

مزایای فیبر نوری

 فیبر نوری در مقایسه با سیم های‌های مسی دارای مزایای زیر است :

 . ارزانتر

هزینه چندین کیلومتر کابل نوری نسبت به سیم‌های مسی کمتر است.

. نازک‌تر

قطر فیبرهای نوری به مراتب کمتر از سیم‌های مسی است.

. ظرفیت بالا

 پهنای باند فیبر نوری به منظور ارسال اطلاعات به مراتب بیشتر از سیم مسی است.

 . تضعیف ناچیز

تضعیف سیگنال در فیبر نوری به مراتب کمتر از سیم مسی است.

. سیگنال‌های نوری

برخلاف سیگنال‌های الکتریکی در یک سیم مسی ، سیگنالهای نوری در یک فیبر تاثیری بر فیبر دیگر نخواهند داشت.

. مصرف برق پایین

با توجه به سیگنال ها در فیبر نوری کمتر ضعیف می گردند ، بنابراین می توان از فرستنده هائی با میزان برق مصرفی پایین نسبت به فرستنده های الکتریکی که از ولتاژ بالائی استفاده می نمایند ، استفاده کرد.

. سیگنال های دیجیتال 

فیبر نور ی مناسب بمنظور انتقال اطلاعات دیجیتالی است.

 . غیر اشتعال زا

 با توجه به عدم وجود الکتریسیته، امکان بروز آتش سوزی وجود نخواهد داشت.

. سبک وزن

وزن یک کابل فیبر نوری بمراتب کمتر از کابل مسی (قابل مقایسه) است.

 . انعطاف پذیر

با توجه به انعطاف پذیری فیبر نوری و قابلیت ارسال و دریافت نور از آنان، در موارد متفاوت نظیر دوربین های دیجیتال با موارد کاربردی خاص

کاربرد کابل فیبر نوری

مخابرات

یکی از شناخته ‌شده‌ ترین کاربردهای فیبرنوری انتقال اطلاعات با نور لیزر است. از این کابل می توان به جای کابل شبکه های مسی در سیستم های کامپیوتری استفاده کرد. انعطاف پذیری بالای آن سبب می شود که بتوان آن را داخل کابل ها استفاده کرد و برای برقراری ارتباطات در مسافت های طولانی به صرفه و مناسب می باشد. استفاده از کابل فیبرنوری کیفیت بسیار بالایی را برای شما فراهم می آورد.

از مزایای فیبر نوری نسبت به سیم مسی این است که از سیم مسی سبک تر است به همین دلیل نصب و انتقال آن راحت تر انجام می شود. یکی از معایب فیبرنوری نیز این است که نور در آن فقط در یک جهت حرکت می کند پس اگر قرار باشد جریان رفت و برگشت داشته باشیم باید از دو سیم استفاده گردد. از طرف دیگر سیم بندی در فیبرنوری نیاز به مهارت های بیشتری دارد.

حسگرها

فیبر نوری عنصر اصلی یک حسگر است. ویژگی‌های فیبرنوری، تحت میدانی که آن را اندازه‌گیری می‌کنند، تغییر می‌کند و به شدت کمیت حساس است و از آن تأثیر می‌گیرد. حسگرهای مجهز به این سیستم برای اندازه‌ گیری مقدارهای فیزیکی متفاوتی استفاده می‌شوند.

صنایع نظامی

در صنایع دفاعی از فیبر نوری برای برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک‌ها، ارتباط بر قرار کردن زیردریایی‌ها و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود.

کابل های فیبرنوری در صنایع جنگ افزاری کاربردهای وسیعی دارند و در کشورهای مختلفی سرمایه گذاری های گسترده ای برای استفاده از این سیستم ها انجام می شود.

پزشکی

از فیبرنوری برای تشخیص بیماری‌ها و انجام آزمایش‌های مختلف استفاده می‌شود. از موارد پزشکی که این سیستم در آن‌ها کاربرد دارد می‌توان به شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، دُزیمتری غدد سرطانی، جراحی لیزری، دندانپزشکی و اندازه‌گیری مایعات و خون و آندوسکوپی اشاره کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha