به گزارش ایسنا، دکتر باقر لاریجانی، نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور، با بیان این که این کنگره با هدایت شورای عالی اخلاق پزشکی وزارت بهداشت و با همکاری مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن اخلاق پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی مجازی از ۲۵ تا ۲۹ آذر ماه سال جاری به مدت ۵ روز به صورت مجازی برگزار می شود، محور اصلی کنگره امسال را بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع اخلاق در همه گیری کووید-19 و ملاحظات کاربردی در این زمینه مطرح کرد.
وی با بیان این که امروزه در حوزه اخلاق پزشکی متناسب با شرایط دنیا و کشور، تحقیقات در مورد ویروس کووید-19 و چگونگی ارائه خدمات در این بیماران مطابق با موازین اخلاقی، همچنین بحث های مرتبط با توزیع دارو و واکسن در حال پیگیری است، افزود: کنگره مذکور در تاریخ ۲۵ آذر ماه سال جاری با پیام یکی از مراجع عظام تقلید و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شده و با بهره گیری از تجربیات حدود 65 نفر از اساتید و متخصصان حوزه اخلاق پزشکی ایرانی و بین المللی به موضوعات و چالش های روز اخلاق پزشکی و حرفه ای می پردازد.
رییس هشتمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران، شعار امسال کنگره را «عزم همگانی در نهادینه کردن اخلاق پزشکی» اعلام کرد و موضوعاتی همچون فلسفه اخلاق، اخلاق بالینی، اخلاق در آموزش پزشکی، آموزش اخلاق پزشکی، اخلاق در پژوهش های پزشکی، اخلاق در مراقبت های آغاز و پایان حیات و اخلاق بیمارستانی را از محورهای کنگره دانست.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی افزود: در این کنگره اساتید و متخصصین اخلاق پزشکی در قالب سخنران مدعو یا در قالب ارائه مقاله به بیان تازه ها، پژوهش ها و یا نقطه نظرات خود خواهند پرداخت. همچنین نشست هایی با حضور معاونین دانشجویی، درمان، آموزش و پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای اهداف کنگره برگزار خواهد شد. همچنین اکران یک فیلم کوتاه و یک فیلم مستند با موضوع کرونا به همراه تفسیر فیلم از منظر اخلاق پزشکی در برنامه کنگره قرار داده شده است.
شایان ذکر است این کنگره برای مشمولین آموزش مداوم، امتیاز بازآموزی و برای اعضای هیات علمی امتیاز فرهنگی در نظر گرفته شده است و اطلاعات تکمیلی در سایت کنگره به آدرس imec8.ir قابل دسترسی است.
انتهای پیام
نظرات