• جمعه / ۲۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 99092115978
  • خبرنگار : 71646

لزوم اقدام تمام دستگاه‌ها برای رفع آلودگی خاک تهران

لزوم اقدام تمام دستگاه‌ها برای رفع آلودگی خاک تهران
عکس تزئینی است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن اشاره به اینکه خاک ۶۱۳ نقطه در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران «آلوده» شناسایی شده است، گفت: هنوز آلودگی خاک در هیچ نقطه از شهر تهران به وضعیت اعلام خطر نرسیده با این حال لازم است تمام دستگاه‌ها در راستای پیشگیری و رفع آلاینده‌های خاک اقدام کنند.

غلامرضا پدیدار در گفت و گو با ایسنا، ضمن تاکید بر اهمیت خاک در زندگی بشر اظهار کرد: مبحث خاک بستر بسیاری از فعالیت‌های بشر را تشکیل می‌دهد. از این رو حفظ خاک و جلوگیری از آلودگی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به‌همین منظور اداره‌کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی خاک را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه خاک به‌نوعی خاصیت تصفیه‌کنندگی و فیلتراسیون دارد، خاطرنشان کرد: آلودگی خاک در شهر تهران هنوز به معضلی بزرگ تبدیل نشده است اما برخی عناصر سنگین از جمله آرسنیک، واریوم، کادنیوم، روی، کبالت عوارض جانبی شدید و تاثیر زیادی بر ابتلا به سرطان دارند و لازم است  پایش، اندازه‌گیری و مطالعه شوند و ما بر اندازه‌گیری این شاخص‌ها متمرکزتر هستیم البته تاکنون در هیچ نقطه بررسی‌ شده در شهر تهران اعلام وضعیت خطر نشده است.

پدیدارضمن تاکید بر اینکه معضل اصلی که باعث ایجاد آلودگی در خاک و ورود عناصر سنگین به آن می‌شود وجود کارخانه‌ها و صنایع غیرمجاز است، گفت: فاضلاب منازلی هم که در سطح بستر رها می‌شوند نیز وارد خاک می‌شود اما معمولا با فیلتراسیون خاک از بین می‌روند.

وی ادامه داد: خاک یک مبحث گسترده‌ای است که بستر بسیاری از فعالیت‌های بشر را تشکیل می‌دهد. از این رو لازم است تمام نهادهای ذی‌نفعی که فعالیت‌های آن‌ها با خاک در ارتباط است به‌ویژه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان آب و فاضلاب در زمینه حفظ خاک و رفع آلودگی‌های موجود در آن اقدام کنند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: بهتر است در زمینه حفاظت و رفع مشکلات آلودگی خاک بیشتر اقدام شود و هر نهاد باید براساس شاخص‌های مخصوص خود به بررسی آلودگی خاک بپردازد.

پدیدار با تاکید بر اینکه ما امانت‌دار نسل‌های آینده هستیم،‌ گفت: گاهی کم‌لطفی‌هایی خواسته یا ناخواسته از سوی مردم در قبال طبیعت صورت می‌گیرد مانند تخلیه روغن موتور در کنارگذرها یا تخلیه غیرمجاز و غیراصولی نخاله‌های ساختمانی که باعث برهم‌ریختن بستر و ساختار خاک می‌شود. بنابراین ضرورت دارد که در برنامه‌ریزی‌های کلانی که در شهرها و خصوصا در احداث و جانمایی شهرک‌های صنعتی صورت می‌گیرد حتما به مسائلی از جمله تصفیه و خروجی فاضلاب‌ها توجه و فعالیت‌ها و اقدامات با عنایت به برنامه‌های توسعه پایدار انجام شود و پیش رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha