• پنجشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99092015536
  • خبرنگار : 71263

ریسک فروش اجباری اینستاگرام و واتس‌اپ برای فیس بوک جدی شد

ریسک فروش اجباری اینستاگرام و واتس‌اپ برای فیس بوک جدی شد

در پی تنظیم شکایتها توسط کمیسیون تجارت فدرال آمریکا و ایالتهای آمریکایی علیه فیس بوک، این شرکت شبکه اجتماعی ممکن است مجبور شود واتس‌اپ و اینستاگرام را که داراییهای ارزشمندش هستند به فروش بگذارد.

به گزارش ایسنا، گفته می شود فیس بوک از استراژی "خرید یا مدفون کردن" برای مهار رقیبانش و کوچک نگه داشتن آنها استفاده می کند. با شکایتهای دوگانه ای که روز چهارشنبه علیه فیس بوک تنظیم شد، این شرکت دومین غول فناوری است که با چالش حقوقی بزرگی روبرو می شود. وزارت دادگستری آمریکا در اکتبر شرکت گوگل که زیرمجموعه آلفابت است را متهم کرد از قدرت بازارش برای مغلوب کردن رقیبان استفاده می کند.

این شکایتها نشان می دهد که میان سیاستمداران آمریکایی درباره مسئول شناختن غولهای فناوری برای شیوه های تجاری مورد استفاده شان توافق نظر وجود دارد و یکی از موارد نادر توافق بین دولت ترامپ و دموکراتهاست که برخی از آنها خواهان تجزیه گوگل و فیس بوک شده اند.

در شکایتهایی که روز چهارشنبه علیه فیس بوک تنظیم شد، این شرکت متهم شده است رقیبانش را خریداری می کند و روی خریدهای قبلی اپلیکیشن اینستاگرام به ارزش یک میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ و برنامه پیام رسان واتس‌اپ به ارزش ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ متمرکز شده است.

رگولاتورهای فدرال و ایالتی می گوید این خریدها باید لغو شوند که به منزله یک چالش حقوقی طولانی برای قراردادهایی است که سالها پیش مورد موافقت کمیسیون تجارت فدرال قرار گرفته بودند.

لتیشیا جیمز، دادستان کل نیویورک به نمایندگی از ۴۶ ایالت آمریکا اعلام کرد حدود یک دهه است که فیس بوک از نفوذ و انحصارش برای له کردن رقیبان کوچکتر و جلوگیری از رقابت آنها استفاده کرده است. این شرکت رقیبانش را پیش از این که نفوذ فیس بوک را تهدید کنند، خریداری می کند.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک در یک پلتفرم گفت و گوی داخلی به کارمندانش اعلام کرد انتظار ندارد این شکایتها روی تیمهای فردی یا مسئولیتها در این شرکت تاثیری داشته باشند.

بر اساس گزارش رویترز، این شکایتها در مقایسه با شکایتی که در سال ۱۹۹۸ علیه مایکروسافت انجام گرفت، بزرگترین پرونده های ضد انحصارطلبی در یک نسل گذشته هستند. دولت فدرال پرونده شکایت علیه مایکروسافت را حل و فصل کرد اما سالها مبارزه دادگاهی و تفحصهای گسترده مانع از اعمال نفوذ مایکروسافت علیه رقیبانش شد و عامل هموار شدن زمینه برای رشد انفجاری اینترنت شناخته شد.

ارزش سهام فیس بوک پس از انتشار خبر تنظیم شکایت نهادهای دولتی آمریکا علیه این شرکت، حداکثر سه درصد سقوط کرد و در نهایت شب گذشته با ۱.۹ درصد کاهش بسته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha