• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99091915094
  • خبرنگار : 71132

بررسی علل زیان ده بودن شرکت های دولتی در کمیسیون بودجه

بررسی علل زیان ده بودن شرکت های دولتی در کمیسیون بودجه

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از بررسی علل زیان ده بودن شرکت های دولتی در جلسه امروز (چهارشنبه) این کمیسیون با حضور رئیس سازمان حسابرسی خبر داد.

محمد خدابخشی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: جلسه امروز کمیسیون برنامه و بودجه با حضور تعدادی از اعضای کمیسیون برای بررسی کارشناسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ و با حضور رئیس سازمان حسابرسی برگزار شد و ایشان در خصوص شرکت های دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت گزارشی را به اعضای کمیسیون ارائه کرد.

وی با اشاره به حضور نمایندگان دیوان محاسبات و مرکز پژوهش ها در این جلسه یادآور شد: رئیس سازمان حسابرسی در این جلسه عواملی را برای زیان ده بودن شرکت های دولتی عنوان کرد که از جمله آنها قیمت های دستوری برای کالاها و خدماتی مثل آب، برق، گاز و همچنین تورم نیروی انسانی در این شرکت ها بود.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس ادامه داد: یکی از مواردی که رئیس سازمان حسابرسی به عنوان مصداق تورم نیروی انسانی در شرکت های دولتی عنوان کرد مربوط به بانک ملی بود که در سال ۹۷، دو و نیم میلیارد دلار با تعداد پرسنل ۳۸ هزار ۷۰۳ نفر درآمد داشته است. در صورتی که بانک اقتصاد ترکیه با ۹۴۸۷ نفر، ۲.۲ میلیارد دلار درآمد داشته است یا شرکت هواپیمایی هما با ۴۷ هواپیما ۱۱ هزار نیرو دارد در حالیکه شرکت هواپیمایی قطر با ۲۰۴ هواپیما ۲۴ هزار نفر نیرو دارد. اینها نشان می دهد ما دچار تراکم نیروی انسانی در شرکت های دولتی هستیم.

خدابخشی همچنین اضافه کرد: همچنین تغییر نرخ ارز برای برخی شرکت ها هزینه دارد و آنها را زیان ده می کند در حالی که ممکن است برای برخی دیگر سودده باشد. ناکارآمدی در مدیریت شرکت ها و عدم استفاده مطلوب از فناوری نیز از دیگر مواردی بود که به عنوان عوامل زیان ده بودن شرکت ها از آن یاد می شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه همچنین با اشاره به ارائه گزارشی در مورد صندوق های بازنشستگی نیز گفت: طبق ادعای تامین اجتماعی، صندوق تامین اجتماعی بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبات دارد.

وی با اشاره به طرح نقطه نظرات نمایندگان در این جلسه نیز خاطرنشان کرد: تاکید کمیسیون بر این است که مصارف مربوط به سهم شرکت نفت از ۱۴.۵ میلیارد دلار در بودجه ۱۴۰۰ شفاف شود.

به گفته وی، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه فردا (پنجشنبه) نیز جلسه کارشناسی خود برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در محل دیوان محاسبات برگزار خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha