رضا علی اصل در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از شاخه های گردشگری که بر مبنای اصول پایدار و مسئولانه وجود دارد، اکوتوریسم است، اظهارکرد: اکوتوریسم نیز از چندین زیر شاخه تشکیل شده که یکی از آن ها گردشگری حیات وحش است که پرنده نگری شامل آن می شود.
وی افزود: پرنده نگری با پرنده شناسی متفاوت است و در واقع در پرنده نگری نیازی است که تحصیلات خاصی در ارتباط با شناخت پرنده داشته باشیم بلکه دیدن پرواز باشکوه یک عقاب، گوش کردن آواز یک سهره در جنگل، تماشای پرواز دسته ای از پرندگان به صورت دسته جمعی و ... را شامل می شود.
علی اصل با تاکید بر اینکه پرنده نگری یکی از شاخه های خیلی پرطرفدار بخش گردشگری در دنیا است، ادامه داد: در حال حاضر در کشورهایی همچون آمریکا و اروپا در این شاخه گردشگران خیلی زیادی دارد و کشورهای آفریقایی نیز در حال جذب گردشگران در این زمینه هستند.
وی تصریح کرد: در کشور ایران نیز سالانه تورهایی از کشورهای مختلف می آیند و تور پرنده نگری نیز برای آن ها برگزار می شود.
مدرس و راهنمای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حوزه پرنده نگری و اکوتوریسم در ارتباط با چالش های پیش رو برای توسعه این شاخه گردشگری در مناطق مختلف کشور توضیح داد: هنوز تولید محتوای خوبی در رابطه با پرندگان وجود ندارد و از سوی دیگر دانش زیست محیطی در ارتباط با اینکه در یک منطقه ای چه گونه هایی از پرندگان و در چه مکان هایی وجود دارد، کامل نشده است.
وی تاکیدکرد: باید دانش خود را در ارتباط با پرندگان برای توسعه رشته گردشگری پرنده نگری افزایش دهیم و به این موضوع اشراف داشته باشیم که اگر در یک منطقه ای در حال حاضر یک قطعه دارکوب یافت نمی شود در فلان منطقه می توان آن را پیدا کرد و از حضور و تماشای آن لذت برد.
انتهای پیام
نظرات