• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99091612341
  • خبرنگار : 50046

خاکی که با چرای بی رویه دام در خراسان شمالی به فنا می رود

خاکی که با چرای بی رویه دام در خراسان شمالی به فنا می رود

ایسنا/خراسان شمالی مدیر اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: چرای بی رویه دام یکی از عوامل مستقیم و تاثیرگذار بر روی از بین رفتن خاک مرغوب و مناسب است.

اسدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه متاسفانه چرای بی رویه دام موجب فقیر شدن پوشش گیاهی می شود، افزود: بارندگی نیز بعد از آن سبب می شود تا املاح مرغوب خاک شسته و به دامنه ها و دره ها برده شود در نتیجه فقط یک خاک بی کیفیت باقی می ماند.

وی ادامه داد: فرسایش خاک به علت چرای بی رویه دام ها مشکلاتی و پیامدهایی همچون جاری شدن سیلاب ها را به دنبال خواهد داشت که یکی از مهمترین علل تاثیرگذار در جاری شدن سیل در این استان فقر پوشش گیاهی و فرسایش خاک است.

به گفته اسدی متاسفانه میزان دام موجود در مراتع این استان دو برابر ظرفیت مرتع است .

وی تصریح کرد: تعداد دام مجاز برای مراتع خراسان شمالی یک میلیون و ۱۳۰ هزار راس است که تعداد دام موجود در مراتع دو برابر رقم مذکور است.

این مقام مسئول تاکید کرد: تاکنون برای یک میلیون و ۱۳۰ هزار راس دام نیز پروانه چرای دام صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین چرای غیرمجاز دام در مراتع استان توسط دام های روستایی صورت می گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha