• سه‌شنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99091108936
  • منبع : وزارت جهاد کشاورزی

آخرین وضعیت کشت و تولید گندم برای سال آینده

آخرین وضعیت کشت و تولید گندم برای سال آینده

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با کاشت گندم در چهار میلیون و ۴۹۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی تا هشتم آذر ماه، ۷۵ درصد برنامه کشت این محصول تا کنون محقق شده است.

به گزارش ایسنا، اسماعیل اسفندیاری پور ضمن بیان این که کشت گندم در سال زراعی جاری روند خوبی را طی می کند، اظهار کرد: کشت گندم آبی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۴ درصد و گندم دیم ۳.۷ درصد افزایش نشان می دهد.

وی افزود: از کل چهار میلیون و ۴۹۲ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم، یک میلیون و ۲۷۲ هزار هکتار آن گندم آبی و سه میلیون و ۲۱۱ هزار هکتار گندم دیم بوده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، برنامه کشت گندم در سال زراعی جاری را شش میلیون هکتار پیش بینی کرد.

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، وی با اشاره به شرایط مساعد بارندگی در کشور گفت: با توجه به رحمت الهی و بارش های دو سامانه اخیر به ویژه در استان های دیم خیز غرب، شمال غرب و مرکز کشور که بیش از ۸۵ درصد کشت گندم دیم را در اختیار دارند، ارتفاع بارش تا هشتم آذر ماه در این مناطق ۳۹ میلیمتر بوده که در مقایسه با ۴۱ میلیمتر بارش سال قبل و ۳۵ میلیمتر دوره آمار، نشان می دهد شرایط برای جوانه زنی و تراکم بوته در مزارع گندم فراهم است.

اسفندیاری پور ادامه داد: وضعیت بارندگی تا هشتم آذر برای استان خوزستان که بزرگترین تولیدکننده گندم کیفی درجه یک کشور است، بسیار عالی بوده است.

وی درباره کشت گندم در سایر مناطق کشور اظهار کرد: کشت گندم در اقلیم های سرد و سرد معتدل مناطق غرب و شمال غرب خاتمه یافته یا در مراحل پایانی قرار دارند و در نواحی ساحل خزر مانند گلستان و استان های اقلیم گرم و خشک جنوب همچون خوزستان و اقلیم های مشابه تا دهه نخست دی ماه ادامه خواهد داشت.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره توزیع بذر گندم نیز گفت: با توجه به افزایش حدود ۲۰ درصدی تولید و توزیع بذر گواهی شده گندم در مقایسه با مصرف بذر گواهی شده سال زراعی قبل و استقبال خوب کشاورزان از کشت گندم در سال جاری، تاکنون علاوه بر برنامه بذر رسمی برای تامین نیاز کشاورزان، مقادیر لازم دانه گندم از انبارها توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ها پیش بینی شده که در مرحله فرآوری و توزیع بین گندمکاران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha