علی محمدپور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه زباله یکی از چالشهای زیست محیطی مهم این شهرستان است، خاطرنشان کرد: در برخی از روستاهای این شهرستان، روستاییان در مدیریت زبالهها مطلوب عمل میکنند و امیدواریم همه روستاییان در این خصوص تلاش و همکاری بیشتری داشته باشند تا بیش از امروز شاهد پاکیزگی محیط زیست در این مناطق باشیم.
وی افزود: در چنین شرایطی تفکیک زباله از مبدا توسط مردم و پردازش زبالهها روز قبل از تولید شیرابه توسط شهرداریها و تعاونی دهیاران نقش مهمی در کاهش حجم زباله دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر گفت: در گذشته همواره زبالهها توسط روستاییان مدیریت میشد و هنوز هم خانوارهای روستایی هستند که زبالهای از خانه بیرون نمیگذارند و این روند باید تقویت شود تا خانوارهایی که به زندگی شهری نزدیک شدهاند و مدام زباله تولید می کنند نیز بتوانند زبالهها را مدیریت کنند.
محمدپور با بیان اینکه در شهرستان رودسر ماهانه ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تن زباله تولید میشود، اظهار کرد: مدیریت این حجم زباله با توجه به فقدان جایگاه دفن و غیر فعال بودن کارخانه کمپوست کار را برای مدیران اجرایی پسماند دشوار کرده است.
وی در خصوص افزایش یا کاهش حجم تولید زباله ادامه داد: میزان تولید زباله در رودسر رو به افزایش نیست و معمولا زمانی که گردشگران زیادی به این شهرستان می آیند، شاهد افزایش حجم تولید زباله میشویم.
محمدپور با اشاره به اینکه در جایگاه دفن چابکسر از طریق استقرار دستگاه پردازش ضمن مدیریت زباله های روز شهر چابکسر، زبالههایی که در گذشته دفن شده نیز تخلیه و بخشی از این اراضی احیاء شده است، تصریح کرد: آنچه که بیش از خود زباله مورد آلودگی محیط زیست میشود، شیرابههای زباله است که خوشبختانه جایگاه دفن زباله چابکسر در این زمینه بسیار موفق بوده است و امید میرود الگوی خوبی برای سایر جایگاه دفن زباله باشد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر گفت: تکمیل چرخه مدیریت پسماند ضروری است و امیدواریم مصوباتی که در کارگروه پسماند این شهرستان مصوب شد بتواند به تکمیل این چرخه کمک موثری به محیط زیست شهرستان کند.
انتهای پیام
نظرات